Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:46, 17 sie 2016

Do góry
Ewo wpadnę jutro z rana zobaczyć bo muszę się wczytać

Agato tego co przeżyło wystarczy by po podziale uzupełnić dziury o ile przetrwają Ja już nic na zapas nie produkuję bo obecnie mam 50 małych doniczek z różnym roślinami, które sobie naprodukowałem, na szczęście znalazłem na nie zastosowanie na przyszłość
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:44, 17 sie 2016

Do góry
Byłem dzisiaj na szkółkingu chyba ostatnim już w tym roku, ale musiałem uzupełnić zakupy dla drugiego ogrodu o brakujące rośliny bo do nerwicy nieskończone rabat mnie doprowadzały.

Niestety w wyjeździe nie było nic przyjemnego, to była droga przez mękę.

Molinie prosa, turzyce, rozplenice, miskanty, hortensje i masę inności które tak się uśmiechały, a ja twardo z rozpaczą nic nie kupiłem bo najzwyczajniej nie mam totalnie gdzie sadzić.
Fakt kupiłem trzmilinę Sunspot po którą jechałem, pomijam detal, że szukałem jej w chwastach bo tak zielskiem doniczki były zarośnięte i dla siebie jedynie nowość wśród hortensji Magical Mont Blanc przywiozłem, jak się okazało dostałem ją 'z pod lady' bo jeszcze jej nie sprzedają oficjalnie, a roślinki nie za wielkie.

Ehh idę rozpaczać dalej... chyba wywalę całą rabatę w kontener żebym mógł się znów wyżyć bo u siostry też już poszaleć nie będzie można bo ostatnie rabaty zaplanowane czekają tylko na przyszłoroczną realizacje.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:44, 17 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Elu trza było mówić jakoś byśmy się zorganizowali z jeżówkami moje suszki zakwitną ponownie, więc jeszcze kwiaty w tym roku zobaczę

Olu ciągle powtarzam, że chcę go więcej licząc po cichu, że od tego gadania miejsce się zwolni, a dokładnie spory pas trawnika

Agato chyba jutro będę oglądać tam roślinki na żywo, ale tylko po dwie roślinki się wybieram i grzeczny muszę być

Kasiudziękuję byłem i wydaje mi się, że rzeczywiście masz Eccentric na rabacie, a jej stabilność cieszy mnie bardzo

Małgosiu dziękuję widzisz ja w tym roku nie mam żadnych rozplenic bo wszystkie padły, a z tego co odbiło po bokach kęp będę robił sadzonki wiosną, chciałem kupować nowe, ale stwierdziłem, że nie będę tyle kasy na to tracił, poczekam po prostu rok dłużej... dumny z siebie jestem wykazując się takim objawem cierpliwości
Też mam takie wielkie monardy, a hortensje jeszcze większe tylko co z tego jak kwiaty dopiero zawiązują i zakwitną chyba we wrześniu... z tego bardzo niezadowolony jestem.

Pamiętam, że saśiad ciął Pissardi nawet we wrześniu, chociaż ja stwierdziłem wtedy, że goopi jest, ale drzewo przeżyło. Ogólnie to ostatni gwizdek an cięcie, a kwitnienie będzie ograniczone w przyszłym roku bo już raczej nowe pędy się nie pojawią, ewentualnie bardzo niewielkie.

Luki rozplenice spokojnie możesz mieć z wysiewu Ja wiosną tak sobie posiałam "kotki" które jeszcze powiewały po zimie, do starej formy po pieczeniu, bo nic nie mogłam znaleźć... wzeszły, przeniosłam do doniczek, teraz do większych i mam ich 16 szt.
Z tej starszej która przetrwała w połowie i odbija z boku też zrobię sadzonki, a i sama się wysiała Mam 2-3 małe rozplenice przy niej.
Wszystkie pójdą w przyszłym roku no nową rabatę trawiastą
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:01, 16 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Zachwycam się dalszymi widokami, a po zobaczeniu Ecentric nie mam już wątpliwości, że Kasia będzie je mieć
Bardzo jej sie podobały jak była u mnie miesiąc temu.

One dopiero zaczynały i nie były do końca rozwinięte. Trzymają się długo.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:44, 16 sie 2016

Do góry
Hortensje powinny być w przyszłym roku wyższe, ja jestem zwolennikiem niskiego cięcia hortek by były bardziej zwarte bo ponoć mniej się pokładają, ale za mało ich do tej pory miałem, teraz to już 34 w dwóch ogrodach do opieki, a jeszcze kilka na pewno dojdzie
Ogród w skali mikro cz.II 21:35, 16 sie 2016

Do góry
No i tradycja musiała być, z ogrodowiska to każdy z jakimś 'zielskiem' przychodzi

Co do zbiornika jeżeli podoba Ci się taka kanciasta forma to lepiej niech taka zostanie w planach
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:29, 16 sie 2016

Do góry
Elu trza było mówić jakoś byśmy się zorganizowali z jeżówkami moje suszki zakwitną ponownie, więc jeszcze kwiaty w tym roku zobaczę

Olu ciągle powtarzam, że chcę go więcej licząc po cichu, że od tego gadania miejsce się zwolni, a dokładnie spory pas trawnika

Agato chyba jutro będę oglądać tam roślinki na żywo, ale tylko po dwie roślinki się wybieram i grzeczny muszę być

Kasiudziękuję byłem i wydaje mi się, że rzeczywiście masz Eccentric na rabacie, a jej stabilność cieszy mnie bardzo

Małgosiu dziękuję widzisz ja w tym roku nie mam żadnych rozplenic bo wszystkie padły, a z tego co odbiło po bokach kęp będę robił sadzonki wiosną, chciałem kupować nowe, ale stwierdziłem, że nie będę tyle kasy na to tracił, poczekam po prostu rok dłużej... dumny z siebie jestem wykazując się takim objawem cierpliwości
Też mam takie wielkie monardy, a hortensje jeszcze większe tylko co z tego jak kwiaty dopiero zawiązują i zakwitną chyba we wrześniu... z tego bardzo niezadowolony jestem.

Pamiętam, że saśiad ciął Pissardi nawet we wrześniu, chociaż ja stwierdziłem wtedy, że goopi jest, ale drzewo przeżyło. Ogólnie to ostatni gwizdek an cięcie, a kwitnienie będzie ograniczone w przyszłym roku bo już raczej nowe pędy się nie pojawią, ewentualnie bardzo niewielkie.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:19, 16 sie 2016

Do góry
Zachwycam się dalszymi widokami, a po zobaczeniu Ecentric nie mam już wątpliwości, że Kasia będzie je mieć
Hortensjada 21:03, 16 sie 2016

Do góry
Matko ja przegapiłem te nowości to się nazywają łowy pozostaje nam czekać na Twoje recenzje bo zapewne gdy do nas trafią taki nowe odmiany to Twoje już będą okazałymi krzewami
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:57, 16 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Edytko jeszcze astry jesienne z rozchodnikami zakwitną i to będzie wszystko, ubolewam, że braknie kwiatostanów miskantowych i rozplenicowych, ale niestety tak bywa

Kasiu jestem na trudnym etapie negocjacji o miejsce dla powiększenia tej kompozycji bo bardzo ją lubię

Bożenko i każdy może powtórzyć jeżeli mu pasuje

Agato z tej serii Adessa są jecze dwie odmiany różowa Rose Eye i fioletowa, ale tu nie pamiętam odmiany jednak kolor ma zabójczy i chyba się na nią skuszę o ile jeszcze będzie

Biała jest świetna, właśnie je oglądałam w Twoim ulubionym sklepie jak to napisała gierczusia
Typografia ogrodu 20:31, 16 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
O jaaa podoba mi się
No i cieszę się, że są takie miejsca jak Twoje gdzie można się uspokoić kolorystycznie i podziwiać konsekwencje
cieszę się bardzo że się podoba
Widziszbjaka wyciszona musze być patrząc na nasz ogrod za to u Ciebie energia kolorow
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:00, 16 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Pozachwycałem się widokami pobiegłem nawet zobaczyć moją Geniuchne i jest cała w pąkach, ciekawe czy to zakwitną teraz czy na wiosnę się nawiązały.

Dwa ma rozkwitające, te kotkach zapewne przyszłoroczne
Hortensjada 15:52, 16 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Bożenko miło Cie widzieć i przy okazji widać jakie ogromne masz te hortensje, no napatrzeć się nie mogę
Masz może hortensje Magical Mount Blanc bo będę jutro w szkółce, w której ją mają i kusi mnie strasznie

Wpadłam w depresję Chcialam ją kupić w Holandii ale akurat nie mieli Podobnie bezskutecznie próbowałam kupić w Polsce Big Ben ( były w niektórych szkółkach ale nie prowdzących sprzedaży wysyłkowej) dlatego musiałam kupić za granicą. Teraz jestem w trakcie sadzenia hortensji, wpadłam tylko podać dzieciom obiad. Idzie powoli bo najpierw musiałam je posegregować wg docelowego wzrostu i spawdzić cechy wg kilku źródeł dla pewności.
Ogródek Iwony II 15:41, 16 sie 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zmiana super Dobrze jest razem pracować

Luki napisał(a)
Bez tego koła i z prostymi liniami przy wejściu wygląda to znakomicie

Teraz to już mam komplet
Sama bym nie dała rady sobie z tym poradzić

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:35, 16 sie 2016

Do góry
Edytko jeszcze astry jesienne z rozchodnikami zakwitną i to będzie wszystko, ubolewam, że braknie kwiatostanów miskantowych i rozplenicowych, ale niestety tak bywa

Kasiu jestem na trudnym etapie negocjacji o miejsce dla powiększenia tej kompozycji bo bardzo ją lubię

Bożenko i każdy może powtórzyć jeżeli mu pasuje

Agato z tej serii Adessa są jecze dwie odmiany różowa Rose Eye i fioletowa, ale tu nie pamiętam odmiany jednak kolor ma zabójczy i chyba się na nią skuszę o ile jeszcze będzie
Typografia ogrodu 15:32, 16 sie 2016

Do góry
O jaaa podoba mi się
No i cieszę się, że są takie miejsca jak Twoje gdzie można się uspokoić kolorystycznie i podziwiać konsekwencje
Hortensjada 15:28, 16 sie 2016

Do góry
Bożenko miło Cie widzieć i przy okazji widać jakie ogromne masz te hortensje, no napatrzeć się nie mogę
Masz może hortensje Magical Mount Blanc bo będę jutro w szkółce, w której ją mają i kusi mnie strasznie
Ogródek Iwony II 15:25, 16 sie 2016

Do góry
Bez tego koła i z prostymi liniami przy wejściu wygląda to znakomicie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies