Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

nicol21 12:44, 07 sie 2016

Ogród po urlopie super się prezentuje, wszystko pięknie dopiełaś przed urlopem to i po nim można szybko ogród doprowadzić do porządku.
Z tymi liliami to niezła niespodzianka - ale dobrze, że chociaż obie w różach, bo coby było gdyby jedna pomarancz a druga fiolet

Dobrze, że udało się Wam pozbyć tych gadów!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
admete 07:57, 12 sie 2016

Luki napisał(a)
Zmobilizowałaś mnie by iść w końcu posadzić doniczkowo bo jakoś się dzisiaj zebrać nie mogę

hahahahahahahahahaha
cieszę się

Ja po tej akcji miałam przestój i dopiero wczoraj wyszłam do ogrodu.
Podcięłam cały żywopłot grabowy i z choiny kanadyjskiej - choiny nie zdążyłam ciachnąć na wiosnę i rozkrzaczyła się bardzo
po południu przesadzałam siewki naparstnicy, przesadzałam kolejną porcję pierwiosnków ząbkowanych, a na ich miejsce dałam lawendę z doniczek i podzieliłam liatrę

dziś tnę tuje
admete 07:59, 12 sie 2016

nicol21 napisał(a)
Ogród po urlopie super się prezentuje, wszystko pięknie dopiełaś przed urlopem to i po nim można szybko ogród doprowadzić do porządku.
Z tymi liliami to niezła niespodzianka - ale dobrze, że chociaż obie w różach, bo coby było gdyby jedna pomarancz a druga fiolet

Dobrze, że udało się Wam pozbyć tych gadów!

odpuściłam sobie troche po przyjeździe, w nagrodę i teraz narobiły mi się zaległości......ech............taka robota

ale do zimy mam nadzieję zdążyć hahahahahaha

lilie jak piszesz dobrze że takie, chociaż to połączenie o którym piszesz byłoby ciekawe

a szerszenie - zapanował spokój......nic nie bzyczy i nie straszy - nawet nie wiesz jaka to ulga!!!!!!!
Gardener27 19:48, 12 sie 2016

Aga widzę że jesteś wierna morzu Jak mnie pamięć nie myli w tamtym roku też byliście Mieszkańcy południa ciągną nad morze a Ci z północy w góry Ja w tym roku wybrałem się ze znajomymi do Chorwacji bo już dawno tam nie byłem i jestem mega zadowolony z wyjazdu

Cieszę się że problem z szerszeniami został rozwiązany Te owady są bardzo niebezpieczne zwłaszcza jak ktoś jest uczulony

Ogród jak zawsze prezentuje się nienagannie Kolorowe kompozycje na rabatach cieszą moje oczy

Agnieszko miałem się ostatnio zapytać ale oczywiście zapomniałem bo skleroza postękuje Ten sezon jest w porównaniu z ubiegłym dość deszczowy U Was chyba też bo mieszkasz nie tak daleko ode mnie Jak trzymają się Twoje bukszpany bo masz ich trochę w ogrodzie ? a wiem że po posadzeniu był problem z grzybem
U mnie niestety bukszpany zaczęły się sypać Jest to początek problemu ale wiem że będą straty Wykonałem opryski i czekam jak choroba się zatrzyma Trochę jestem winien tej sytuacji bo po cięciu nie wykonałem profilaktycznego oprysku, potem było ciepło na przemian z ulewami i na efekty nie trzeba było długo czekać Ech ... życie
Joaska 12:39, 17 sie 2016

Aguś, ależ u Ciebie kwitnie wszystko pięknie!!!
Oglądam i oglądam i zachwycam się kolorami
Dobrze pamiętam że u Ciebie jakieś pomyłki z burgundy były???
U mnie na szczęście wszystkie to burgundy i wszystkie o dziwo pięknie kwitną
Trawy od Ciebie pięknie się rozrastają i nawet będą kwitły , te małe też - tylko zapomniałam nazwy chyba liriope.
To moje małe co myślałam, że jest rutewką kwitło na ..... żółto .... więc idzie out ... możne do Ciebie na żółtą się przyda?
natomiast musimy upolować dla mnie prawdziwną rutewkę bo ta u Ciebie mnie powaliła na kolana.
Pozdrawiam
chojna 22:54, 17 sie 2016

admete napisał(a)

Jezuuu! Co to jest??? Boskie to!

Nadrabiam zaległości w moich ulubionych wątkach po długiej przerwie Wiszę, że nie próżnujesz. So do I!
Pięknie!!!!
admete 08:28, 18 sie 2016

Gardener27 napisał(a)
Aga widzę że jesteś wierna morzu Jak mnie pamięć nie myli w tamtym roku też byliście Mieszkańcy południa ciągną nad morze a Ci z północy w góry Ja w tym roku wybrałem się ze znajomymi do Chorwacji bo już dawno tam nie byłem i jestem mega zadowolony z wyjazdu

Cieszę się że Twój wyjazd się udał, jesteś zadowolony, baterie naładowane to najważniejsze!!!!!!

my wierni morzu, ze względu na chłopaków i też dlatego że zawsze od tylu lat trafiamy na wspaniałą pogodę

Cieszę się że problem z szerszeniami został rozwiązany Te owady są bardzo niebezpieczne zwłaszcza jak ktoś jest uczulony

własnie dlatego
Starszy jest alergikiem, nie robiłam testów na owady - a chyba muszę
niestety zdarzają się jeszcze pojedyncze sztuki , plewię i widzę że lubią bardzo moje hortensje
w weekend zabiliśmy z 8 sztuk

Ogród jak zawsze prezentuje się nienagannie Kolorowe kompozycje na rabatach cieszą moje oczy

Agnieszko miałem się ostatnio zapytać ale oczywiście zapomniałem bo skleroza postękuje Ten sezon jest w porównaniu z ubiegłym dość deszczowy U Was chyba też bo mieszkasz nie tak daleko ode mnie Jak trzymają się Twoje bukszpany bo masz ich trochę w ogrodzie ? a wiem że po posadzeniu był problem z grzybem
U mnie niestety bukszpany zaczęły się sypać Jest to początek problemu ale wiem że będą straty Wykonałem opryski i czekam jak choroba się zatrzyma Trochę jestem winien tej sytuacji bo po cięciu nie wykonałem profilaktycznego oprysku, potem było ciepło na przemian z ulewami i na efekty nie trzeba było długo czekać Ech ... życie

o kurcze

przyjrzałam się i chyba nic sie u mnie nie dzieje, choć pod lasem z wilgocią takie problemy u mnie mogłyby zrobić się raz dwa........mam nadzieję że znajdę czas i dam radę je psiknąć profilaktycznie

pozdrawiam
admete 08:32, 18 sie 2016

Joaska napisał(a)
Aguś, ależ u Ciebie kwitnie wszystko pięknie!!!
Oglądam i oglądam i zachwycam się kolorami

Asiu ściagnęłam Cię myślami
będę dzwonić, bo wakacje zaraz się kończą a my się nie spotkałyśmy
i koniecznie musisz mi pomóc podciąć dżewa!!!!!!!

Dobrze pamiętam że u Ciebie jakieś pomyłki z burgundy były???
U mnie na szczęście wszystkie to burgundy i wszystkie o dziwo pięknie kwitną

no coś nie hallo z dwoma, ale na razie je zostawiam, mieli urlop w sklepie i jakoś mi to umknęło, najwyżej je przesadzę na różową, bo mam dwie luki, a tam domówię

Trawy od Ciebie pięknie się rozrastają i nawet będą kwitły , te małe też - tylko zapomniałam nazwy chyba liriope.

nawet nie wiesz jak się cieszę

o a u mnie liriope nie kwitną
widzisz dobrze im u Ciebie

To moje małe co myślałam, że jest rutewką kwitło na ..... żółto .... więc idzie out ... możne do Ciebie na żółtą się przyda?
natomiast musimy upolować dla mnie prawdziwną rutewkę bo ta u Ciebie mnie powaliła na kolana.
Pozdrawiam

zdjęcia masz tego żółtego???
rabata dalej nie zrobiona
dalej brak pomysłów

buziak

admete 08:34, 18 sie 2016

chojna napisał(a)

Jezuuu! Co to jest??? Boskie to!

Nadrabiam zaległości w moich ulubionych wątkach po długiej przerwie Wiszę, że nie próżnujesz. So do I!
Pięknie!!!!

Cześć
miło mi
a te kwiatuszki to rutewka
tylko potrzebuje wielkich bambusów co najmiej półtora metrowych, a ja moim kupiłam malutkie bambusiki hahahahahaha

polecam, bo jest zjawiskowa i bardzo długo kwitnie, teraz liście przebarwiły się na żółto i nadały jej jesiennego wyglądu, musze złapać to aparatem
admete 08:49, 18 sie 2016

Wracam do ogrodniczkowania, bo znowu miałam przerwę
jak mnie nie rozłoży bo czuję że coś mi świdruje w zatokach

w zeszłym tygodniu w ciągu dwóch dni udało mi sie podciąć wszystkie żywopłoty, oprócz bukszpanów - mają denerwujące odrosty, ale nie mam na nie już siły, więc będziemy na nie patrzeć do wiosny

wczoraj przywiozłam dostawę od mamy

mama zamieniła u siebie rabatkę z kosaćcami na rudbekie a ja dokończyłam wczoraj mój pas pod lasem starczyło mi idealnie

do tego nowe floksy, jedną ostróżkę i takie nowe białe kwiatuszki - może ktoś wie co to za jedne???