Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:45, 27 paź 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Z moich, to sąsiadka by miała cały trawnik oprószony, i tego by nie zniosła. A po co mi kwasy za płotem?
a z moich wiatry niosą w pola ludzie teraz czepiają się każdej głupoty, czasami trudno to zrozumieć

Ogród z wilkiem zamkn. 20:40, 27 paź 2017

Do góry
A tu na przyszły sezon potrzebuje zmian ,porad i pomocy ......
A wszystko przez te cisy
Cisą ciągną się od końca do środka płotu ..... więc na wiosnę mus zmienić tą cześć vanilkową ,żeby tam dosadzić jeszcze ok 30 cisów ....

Na drugiej fotce widać ostatniego cisa ze szpaleru
I teraz ......mam taki pomysł
Zlikwidować całkiem marny trawnik
Zrobic na całości rabatę żwirową z wykorzystaniem roślin ,które tam są ....vanilki ,gracki , jeżówki
Jutro to rozrysuje z wymiarami i będę błagać o pomoc .....muszę to jakoś sensownie z przedogródkiem sie połączyć
Słoneczny Ogród 20:38, 27 paź 2017

Do góry
benia
Hihi , to tak jak ja. Też się tego boję, bo niektóre rzeczy są do zostawienia i ominięcia i muszą zostać
Ale podpowiedzi mile widziane i do przemyślenia, nie trzeba zaraz robic i nikt nie ma sie na co dąsać jak się tej rady nie posłucha. Każdy widzi coś innego. Ile głów tyle pomysłów. A niektóre pomysły to naprawdę złote strzały w 10tkę i z drugiej strony czasem warto zaryzykować.

Evergolda powiadasz? Trzeba rozważyć.
Myślałam o jasnozielonym kolorze ścielącym sie pod stożkami, a na brzegu bordowe żurawki, które mam i ewentualnie na wiosne bym rozdzieliła.

Ogród mam duży i jeszcze dużo duzo do zagospodarowania, dużo roślin do rozmnożenia i podziału, ale i dużo jeszcze do kupienia.

Musze się konkretnie wziąć za sporą część ogrodu, pomyśleć co by tam posadzić, bo rabata kwiatowa odpada, jest tam za sucho.
Zrobiłam tam owalną rabate , mam tam duzo bylin i duzo cebulowych .Drzewo za płotem wypija wszystko, najgorzej jest pod jego koroną. Hortensje, floksy, prymulki, fiołki mi oklapywały pomimo, że padało w tym roku i w innych miejscach w ogrodzie było mokro.
Na foto jest to lewa strona nad płotem wzdłuż dojazdu, tak jak lulki daniki rosną.

Mam kupione od wiosny 3 ML i nie niedawno 5 rozplenic.
Trawy bym mogła posadzic ale nie pod samym drzewem.
Nie wiem co tam dac ale musiałoby byc sucholubne.
Nie wiem jak tawuła by sie tam sprawowała, czy ona da radę.

Co się stało kwiatom ... 20:32, 27 paź 2017

Do góry
Ogród z wilkiem zamkn. 20:30, 27 paź 2017

Do góry

Inversa z przedogródka tu wylądowała a tam dosadzilam buksa ....ciemno i fotki brak .... jutro będzie
Skalniak od dołu do znudzenia ....
Ogród z wilkiem zamkn. 20:23, 27 paź 2017

Do góry
I jeszcze trochę deszczowych fotek trochę zmian
Zakończenie skalniaka na górze i dole

Schody po prawej i lewej

W cieniu - zacieniona 20:21, 27 paź 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
...koniec zabawy z wycinaniem.Będzie tylko podkreślony kolor i zaimpregnowany.Nie będą kolorowe...Zacieniona jest zbyt mała na takie ekstrawagancje...będzie spokojnie.

Ile pierniczków Bogusiu ty już myślisz o Świętach

Naturalny kolor najsmaczniejszy, dobry wybór
W cieniu - zacieniona 20:19, 27 paź 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Skimmia Japonica Rubella...pięknie zapączkowała.
pięknie się wykazała
W cieniu - zacieniona 20:13, 27 paź 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
...koniec zabawy z wycinaniem.Będzie tylko podkreślony kolor i zaimpregnowany.Nie będą kolorowe...Zacieniona jest zbyt mała na takie ekstrawagancje...będzie spokojnie.

Bogusiu, ale fajne
Bawarka 20:09, 27 paź 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)
Polowanie

Genialna fotka!
Uwielbiam Twoje fotografie
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:03, 27 paź 2017

Do góry
ja swoja musze przesadzic wiosna, bo tak sie rozrosla, ze juz jej tam ciasnawo, chyba jej bedzie na skalniaku dobrze.

Tu ma być ogród :) 19:58, 27 paź 2017

Do góry
Wykopywałam w lecie z jednej rabaty tulipany bo ją przerabiałam i oprócz normalnej wielkości cebul oddzieliło się całe pudło takich malutkich, co z tym zrobić - wywalić?

I pytanko do dziewczyn, które mają kilkuletnie doświadczenie z tulipanami, czy te pełne zakwitają w kolejnym roku?

Jest szansa na powtórzenie tego efektu co w ubiegłym roku?

Ostatnio nawet zdjęcie wygrało w konkursiku - w nagrodę dostałam 50 cebulek tulipanów, miło - szkoda tylko, że w kolorze żółtym

Ogród z wilkiem zamkn. 19:58, 27 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Magda, fajnie obsadziłaś tą górę skarpy.
Widzę, że do końca sezonu walczysz, to tak jak ja

Chciałabym jutro zakończyć sezon
Cieszę sie ,że Ci sie podoba ....jutro tam kamyczki tylko dosypię i uznaje skalniak za zakończony ... póki nic nowego nie wymyślę
Widoczki ogólne na lewo i prawo

I od dołu na prawo i lewo

Zakańczam sezon ,temu tyle fotek
Ale telefonem ,bo zawsze przy sobie
Lecę do Ciebie
A tu moja różano - serbowa
Ogród z wilkiem zamkn. 19:48, 27 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Z brzozami też super, fajna przesłona będzie

Co do danic to domyślałam się, że o zimozielony akcent chodziło, ale myślę, że z czasem i tak je przesadzisz jak gąszcz hortkowo-trawkowy się zrobi Podrzucam pomysł - dałabym je na linii turzyc (amazon mist czy frostet curls?) 3 daniki dalej 3 turzyce 3 daniki itd

ps. Podziwiam Cię, ale masz energii!

Energia moja poszła w siną dal ...... jak ją spotkasz ,to powiedz ,że ma natychmiast do mnie wracać posadziłam w deszczu cisy ..... nie lubie takiej pogody ,a musiałam je wkopać .......... i dziś mam dość
pomysł z danicami mi sie podoba (a turzyce to froster curls ..... są posadzone pod limkami co metr około .....a pomiędzy nie powplatane wrzosy ,jeżówki ,id ,)
tylko chyba znowu bym musiała przesadzać ...... a to już 1256 raz hihi ....ale w sumie jeszcze sie nie ukorzeniło nic przecież
tak tu troszkę z bliższa sytuacja wygląda

A może ta rabata jest za wąska ??? Ma 2,20 szerokości ..... 16 m długości ....
Jak myślisz poszerzyć ? Wtedy można by było tak zrobic jak mówisz ? i było by miejsce na te misz-maszki
Tu te cisy pozostałe sadziłam

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:43, 27 paź 2017

Do góry
Ogrodowe piękności w czerwieni

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:38, 27 paź 2017

Do góry
Jesienne nastroje w ogrodzie i poza nim

Ukojenie 19:35, 27 paź 2017

Do góry
Przepraszam, ostatnio mniej tu bywam. Niby jeszcze nie koniec roku, ale pracy mnostwo...
Wieczoraminawet nie chce patrzec na monitor.

Dzis takie zdjecie rozowej chryzantemy:

Jak widac czerwone tez jeszcze kwitna
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:33, 27 paź 2017

Do góry
an_tre napisał(a)

Zgadzam się , jak baletnica w piruecie
Rośnie u mnie przy siatce w wejściu do ogrodu, mam cały czas ją na oku

Jak ona ma na nazwisko?
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:30, 27 paź 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Śliczna

Zgadzam się , jak baletnica w piruecie
Rośnie u mnie przy siatce w wejściu do ogrodu, mam cały czas ją na oku

Ogród z wilkiem zamkn. 19:30, 27 paź 2017

Do góry
benia9185 napisał(a)
zdecydowanie lepiej z linia prostą przy skalniaku ogniskowa też nabrała charrrakterru Zastanawia mnie kiedy my Madziu powiemy sobie dość? posadzimy doopę na leżaku i powiemy ..."to jest to" U mnie końca nie widać tyle nowych pomysłów w głowie na modernizację ,ze sezonu na pewno zabraknie,no chyba,ze usmiechnę sie do "petardy" ogrodowej o to to "petarda ogrodowa"! taki powinien być Twój nick U mnie też pada, a czekam na przesyłke ,bo
czosnki główkowate zamówiłam ..200 mam do wsadzenia i jeszcze pomyśleć gdzie? a z tym najdłużej mi schodzi

Mi tez bardziej sie podoba na prosto ....cieszę się ,że Tobie też
Tu przez całość skalniaka

Powiem Ci ,że dziś mam dość ..... posadziłam 20 cisów w deszczu .....musiałam ,bo już 2 dni stały w workach ..... ,a od poniedziałku jestem non stop w pracy .....
A czy nadejdzie taki czas ,ze w końcu będziemy zadowolone ........ nie wiem ..... .... chciałabym ech ....
....Petarda ogrodowa ....podoba mi się ......jeśli blisko mnie mieszkasz ,to czemu nie podziałamy tylko musisz się liczyć z ciągłymi zmianami i działaniem bez planu ....taki spontan ..hihi ..a później znowu zmiana...... ,żeby za nudno nie było

200 czosnków ....... masakra ...... ja już żadnych cebul nie sadze ....nie spodobało mi sie to sadzenie ( efektu nie widać od razu )
Tu cisy sadziłam .... w oddali widać brzozową
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies