Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

iwka 10:44, 18 lut 2018

plany,plany,plany

czytam dalej doszłam do sopli na głowie po kuble Toszkowej wody
Magleska 20:12, 18 lut 2018

Aurelllia napisał(a)
Zaglądam i widzę projektowania ciąg dalszy Ja z nowym postanowieniem wprowadzenia traw ozdobnych do ogrodu też machnęłam rabatę projektową

byłam ,widziałam fajny plan ....ja mam pustkę w głowie ....już sama nie wiem jak zrobić ,żeby było dobrze chyba zacznę oszczędzać na projekt
Magleska 20:13, 18 lut 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)

Wróciłam do dziewczyn , które miałam na myśli na pewno lindsay, Ola, Jola i faktycznie niby teren słoneczny ale kępa liści w cieniu, bo cień daję ogrodzenie i tak jest u Jolki i linsday, chociaż u Oli wydaje się , że słońce im w ślepka świeci od przodu, przed sobą mają red barona, to ich nie osłania.

moje na słońcu też -jedynie rozplenice mają je zasłaniać .....okaże się ,czy przeżyją
Magleska 20:15, 18 lut 2018

iwka napisał(a)
plany,plany,plany

czytam dalej doszłam do sopli na głowie po kuble Toszkowej wody

sople na głowie zostały pustka w głowie w planowaniu .....
chyba zaczynam zbierać na projekt
ElzbietaFranka 20:24, 18 lut 2018

Witam. Gdzie u ciebie zima nie widzę. Wszystko kwitnie. Wiem, że w Szczyrku pięknie, narty same się proszą o szybką jazdę.
Ale dobrze, że jest zima. Ostatnio przegladalam foty w zeszłym roku u nas o tej porze też było dużo słońca, a za dwa dni śniegu nasypalo i zimą trwała i trwała. A w 2013 r. 6 kwietnia bylo 40 cm śniegu nie mogliśmy wjechać na działkę a za tydzień też nie można było wjechać śnieg stopnia i zrobiło się jezioro.
Taki to nasz klimat.
daszum 22:51, 18 lut 2018

Madzia dasz radę. Tyle rabat sama zaprojektowałaś i zrobiłaś, to i z tą sobie poradzisz.
DorKa 08:25, 19 lut 2018

Magleska napisał(a)

byłam ,widziałam fajny plan ....ja mam pustkę w głowie ....już sama nie wiem jak zrobić ,żeby było dobrze chyba zacznę oszczędzać na projekt

A propos projektu Ja parę lat temu po zakochaniu się w ogrodowisku zapragnęłam mieć taki ogród. Miałam wtedy większą gotówkę , którą mogłam przeznaczuyć na " swoje " cele. Napisałam nawet wtedy do Danusi , która bardzo wstępnie określiła mi koszty projektu i wiesz co ? Nie zdecydowałam się bo zapragnęłam zrobić coś pięknego sama. I mam tak cały czas. Co mam jakąś gotówkę do zagospodarowania to wracam do pomysłu z projektem ale zawsze potem jednak chce sama Ze wszystkimi błędami, poprawkami ale sama . Mając projekt w jeden sezon masz piękny ogród ale dla mnie samo tworzenie, sadzenie, przesadzanie daje tyle radości, że kolejne lata radości mam załatwione .
Najważniejsze, że jest tu tyle dobrych Duszek służących pomocą Będzie pięknie Madzia
Magleska 08:38, 19 lut 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam. Gdzie u ciebie zima nie widzę. Wszystko kwitnie. Wiem, że w Szczyrku pięknie, narty same się proszą o szybką jazdę.
Ale dobrze, że jest zima. Ostatnio przegladalam foty w zeszłym roku u nas o tej porze też było dużo słońca, a za dwa dni śniegu nasypalo i zimą trwała i trwała. A w 2013 r. 6 kwietnia bylo 40 cm śniegu nie mogliśmy wjechać na działkę a za tydzień też nie można było wjechać śnieg stopnia i zrobiło się jezioro.
Taki to nasz klimat.

zima trwa nadal

próbuję zaplanować ogród ,bo dzis wyjątkowo dzień wolny mam

co prawda na badania za chwilkę jadę ,ale jeszcze sobie buszuję po innych ogrodach ...,zamiast planować swój
dziękuję za odwiedziny
Magleska 08:40, 19 lut 2018

daszum napisał(a)
Madzia dasz radę. Tyle rabat sama zaprojektowałaś i zrobiłaś, to i z tą sobie poradzisz.

mówisz ,że dam radę ....dziękuję za wsparcie .....
jak narazie dalej mam pustkę w głowie ...ogólnie mam plan na poszczególne rabaty ,ale nie mam pojęcia jak je w spójności połączyć ......
Magleska 08:48, 19 lut 2018

DorKa napisał(a)

A propos projektu Ja parę lat temu po zakochaniu się w ogrodowisku zapragnęłam mieć taki ogród. Miałam wtedy większą gotówkę , którą mogłam przeznaczuyć na " swoje " cele. Napisałam nawet wtedy do Danusi , która bardzo wstępnie określiła mi koszty projektu i wiesz co ? Nie zdecydowałam się bo zapragnęłam zrobić coś pięknego sama. I mam tak cały czas. Co mam jakąś gotówkę do zagospodarowania to wracam do pomysłu z projektem ale zawsze potem jednak chce sama Ze wszystkimi błędami, poprawkami ale sama . Mając projekt w jeden sezon masz piękny ogród ale dla mnie samo tworzenie, sadzenie, przesadzanie daje tyle radości, że kolejne lata radości mam załatwione .
Najważniejsze, że jest tu tyle dobrych Duszek służących pomocą Będzie pięknie Madzia

masz rację Dorka
ja ogólnie boję się gotowego projektu....bo nie wiem ,czy sama go bym nie zmieniała co chwilę

i jeszcze.... sama znam swój ogród ....,wiem ,które miejsca najbardziej niszczy pies.....gdzie muszę zrobić zmiany ( dlatego na boku domu chcę te płyty )....

mam duży problem z drzewkami ,żeby nie było,że za dużo itp... (brak pomysłu )
...na niższe nasadzenia pomysły jakieś tam lepsze i gorsze mam .......czas pokaże jak to wyjdzie wszystko....
dzięki za odwiedziny