Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród wśród pól i wiatrów 21:59, 23 wrz 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Jola, u mnie na początku tygodnia tak wiało i wyrwało mi pleksi z okienka Beznadziejne te szklarnie, za taką kasę...Jak kupowałam swoją w zeszłym roku były jeszcze droższe jak w tym...Nie warta takiej kasy.

Asia, nie wiem czy pamiętasz, jak pisałam na etapie montażu szklarni, że do zamocowania tych całych pleksi poszło u mnie 20 (słownie: dwadzieścia) tub silikonu. Bez tego to podejrzewam, że już po tygodniu zbierałabym pleksi w lesie Co do jakości .. widzę, że się zgadzamy. Na obrazku wszystko wygląda pięknie, ale w rzeczywistości jest po prostu licha, słaba i tyle.

Na uspokojenie ... zielony przywrotnik, zakwita ponownie
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:56, 23 wrz 2017

Do góry
Witam, nie mogę znaleźć wątku o chorobach hortensji, więc pozwolę sobie wkleić moje zapytanie tutaj.

Od jakiegoś czasu zaczęła mi chorować jedna z hortensji ogrodowych. Mam ich kilka i wszystkie posadzone są w donicach.
Co to może być?
Połowa tej hortensji mi już padła i nie wiem jaka może być tego przyczyna.
Pozostałym nic nie jest.

Podejrzewałam swego psa, ale ta chora hortensja jest między innymi doniczkami, a innym nic nie dolega.

Ktoś wie co jej dolega?

Ogródek Ewy 21:54, 23 wrz 2017

Do góry
Nallar napisał(a)

Usłyszałam Twoje pukanie więc jestem.
U mnie po gwarnych trzech tygodniach nastała cisza. Dziewczyny odjechały i nastała nuda.
Za oknem deszcz więc prace w ogródku muszą poczekać. Zdjęć roślinek nie robiłam, więc nie pokażę, ale pokażę moją wieś w mieście.

Fajnie,że juz jesteś
To twoje skarby przed bramką ?? Czy to łaciate ???
Moja działka na Dębowym Lesie 21:54, 23 wrz 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

ciekawe co myśli, co mówi do niej ?

To hipnoza Aniu. A tak na marginesie to foty super.
Ogród z widokiem na jezioro 21:53, 23 wrz 2017

Do góry
rozchodniki

Dorodne te trawy u Ciebie, zreszta nie tylko trawy. Przy schodach hortka to limka czy jakaś inna? Czy ten zacytowany rozchodnik przebarwia się na buraczkowo, czy zostaje w takim różu?
Buziak.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:52, 23 wrz 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
Piękna zaczarowana altana,ale donice wyszły pięknie mam 2 takie rury czekają na swoją kolej.Ogród piękny jak Twoje bukieciki
Dziękuję za miłe słowa.
Wstawiam tu opis jak robiłam swoje mozaiki.
Pierwszą rurę jak oklejałam nie używałam żadnych innych narzędzi jak tylko młotek do tłuczenia płytek i wąską szpachelkę do nakładania kleju. Na początku klej nakładałam na każdy kawałek płytki, ale to baaaardzo długo schodziło. Później nakładałam na małą powierzchnię rury klej do płytek i dociskałam kawałki. Przy drugiej rurze miałam już urządzenie do cięcia płytek, (wcale nie było ciężko tym ciąć) pocięłam je w 1,5 cm paski, a później tłukłam młotkiem. Okazało się też, że mamy w domu takie coś jak obcęgi (nie znam fachowej nazwy) do cięcia i rozłupywania pasków pod kątem.
Najpierw odpad rury kanalizacyjnej porysowałam szczotką drucianą, później pomalowana była gruntem. Na jednej rurze mam zatopioną siatkę w kleju. Druga rura była pociągnięta gruntem i jak on dobrze wysechł nałożony został klej. To znów musiało wyschnąć. Jak było suche ołówkiem narysowałam wzór jaki chcę wykleić. Znacznie trudniej wykleja się zamierzony wzór niż przypadkowe kawałki. Praca przy mozaice jest bardzo czasochłonna.

Ogród wśród pól i wiatrów 21:52, 23 wrz 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jola faktycznie ta rabata z bonicami zupełnie jak w czerwcu wygląda Wspaniała jest Wrzosy w takiej ilości rewelacja nie mówiąc o rozchodnikach Cudnie masz

Dzięki Małgosia Póki co uważam, że Bonica jest super różą. Nie grymasi, pięknie powtórzyła kwitnienie. Zobaczymy jak się w starszym wieku spisze

A wrzosy bardzo lubię, pomimo zeszłorocznego niepowodzenia w ich kwestii, zapragnęłam mieć je znów.
I nie żałuję

Zostawiam koraliki czerwone - ku zdrowotności

Na goję też narzekałam pół lata, a w końcu doczekałam się jej koralików
Zobaczymy czy zdążą dojrzeć.

Ogród z widokiem na jezioro 21:48, 23 wrz 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Barbula i zawilec

[

znalazłam
Moja ma bardziej wyżółcone obrzeża i jest mniejsza ale też zaczęła kwitnąć
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:45, 23 wrz 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Moje barbule też kwitną
Idę zobaczyć

Barbula Sterling Silver
Ogród wśród pól i wiatrów 21:45, 23 wrz 2017

Do góry
alis napisał(a)
Jola, cudny ogród i cudne widoki!

Dzięki Alis Hortensjowa dzisiejsza for YOU

Jak tak patrzę na te zdjęcia, to się zastanawiam kiedy ja wreszcie te kule doprowadzę do jednakowej wielkości, hehe
Póki co każda inna
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:44, 23 wrz 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Czytałam o dylematach z barbulą. Chyba swoją przesadzę wiosną. Kolorowo u Ciebie
a ja zdecydowałam, że ją chyba zostawię i nową roslinę pozyskam, zeby w inne miejsce posadzić, ta by mogła nie wytrzymać trudu przesadzania

Ogrodowa przygoda Łukasza II 21:40, 23 wrz 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Takie burdello czeka od dwóch tygodni... tak sobie czeka mozolnie jak ten lejący się deszcz z nieba.

To i jeszcze trochę musi tam wylądować.

Ten deszcz u Was to jakaś masakra! Jestem tu 4 dni i ciagle leje...prawie jak nad morzem w wakacje
Ogród pod czarnymi orzechami 21:39, 23 wrz 2017

Do góry
Ogród pod czarnymi orzechami 21:38, 23 wrz 2017

Do góry
Ogród pod czarnymi orzechami 21:37, 23 wrz 2017

Do góry
Ogród pod czarnymi orzechami 21:36, 23 wrz 2017

Do góry
i na deser koliberki

Ogród pod czarnymi orzechami 21:31, 23 wrz 2017

Do góry
Moja działka na Dębowym Lesie 21:30, 23 wrz 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
hahahha wizyta myszki mało sympatyczna - ale za to kocurek radochę miał hortki cudne

Już i tak się oswoiłam sporo z tymi widokami myszek , nornic, przynoszonych jaszczurek do zabawy przez Fionę,Raz małego zaskrońca nawet przyniosła sobie.

Hortensja Kyushu
Ogród pod czarnymi orzechami 21:30, 23 wrz 2017

Do góry

Mój ogródek 21:28, 23 wrz 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Kwitną prymulki

U Ciebie prymulki, a u mnie omieg już trzeci raz w tym roku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies