Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sezon 2017 u Hanusi 21:18, 26 paź 2017

Do góry
Dzisiaj dzień okazał się przyjazny dla mnie. Rano prognoza pokazywała opady i wiatry dość silne, ale na obrazkach sie skończyło. Wylądowałam jeszcze w ogrodzie. Zawsze jest co robić. Kompostownik już prawie pełny, i już niewiele do niego dosypię. Może jeszcze resztkę liści.
Azalie już liście mają na ziemi, i borówka prawie tez bezlistna. Co nie uleciało z wiatrem leży na ziemi. Ze sprzątaniem tego wstrzymam się jeszcze tydzień.
Moją rozplenicę zaplotłam w kulkę. Niech tak trwa do wiosny. Róże ogołocone z liści, i tez im tylko kopczyki zafunduję bliżej zimy.

Ogród z wilkiem zamkn. 21:14, 26 paź 2017

Do góry
alis napisał(a)

Magda, chyba trochę odgapię tę Twoją miejscówkę na ognisko

Odgapiaj do woli jak to cieszy ,że chcesz troszkę poodgapiać ode mnie
Po ciemku z tarasu .... kiepska fota telefonem
Ogród z wilkiem zamkn. 21:08, 26 paź 2017

Do góry
effka napisał(a)
Pięknie ławeczki i stół świetnie się tam wkomponowują. Gęsto sadzisz, szybko będziesz miała efekt buszu. Extra. Ja planuje wg docelowych wymiarów roślin i u mnie łyso muszę na wiosnę jakieś bylinki podosadzać w lukach. Jak wszystko urośnie będę najwyżej przesadzać.

Chyba odgapię od Ciebie żwirkową rabatę, w sensie samej nawierzchni,nawierzchni bo prawie wszędzie mam korę.

Znowu awatorek zmieniłaś ......
ławeczki i stół zabrane z przedniego tarasu
Żwirek jest fajny wizualnie ,ale robota w nim to masakra ( przede wszystkim dosadzanie i zmienianie
Ja właśnie się zastanawiam czy nie zlikwidować trawnika z boku domu - pomiędzy przedogródkiem ,a skalniakiem
( i tak jest brzydki przy goniącym wilku )
Myśle czy by nie zrobic na całości rabaty żwirowej i tylko jakąś ścieżkę tam wymyślić na przejazd z kosiarka i taczkami
I tak na wiosnę chce tam zmieniać .... bo cisy chcę pociągnąć przez cały bok ......

Na tej drugiej fotce widać od przedogródka w stronę brzozowej i te cisy są kawałek przy przedogródku ,później przerwa i od brzozowej ..... chce to zmienić .....tylko ,ze już chyba za późno ,żeby hortki i trawy przesadzać muszę do wiosny czekać ....jutro jedynie wkopię cisy w tym kawałku pod skarpą z rodkami
Ps .inversy już tam nie ma
Edit .... jak Ci za pusto ,to faktycznie bylinami zrobisz busz ja lubię busz

Komendówka 21:00, 26 paź 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Romciu derenie piekne i widzę, że gałązki też u ciebie ładnie przebarwione. Pryskałaś je od grzyba? Moje mają więcej plam, ale muszą sobie poradzić. I stoją zatopione w wodzie...

Jak wysokie są te marcinki?

Derenie mają pięknie wybarwione gałązki. Moje nieudolne zdjęcia tego nie pokazały. Nie pryskałam na grzyba. Bo bojam się ciągle chemii. Na użycie Mazanowych mikstur (a na nie się zasadzałam w tym roku) nie było szans, bo na działce byłam sporadycznie.
Brzozy mam plamiaste , choć i tak lepiej to wyglada niż w zeszłym roku. Znów pozbieram i spalę liście. Może od wiosny uda mi się w miarę ekologicznie zapobiegać? Nie wiem.

Te marcinki nie są wysokie. Jakieś 50- 60 cm. Te które zacytowała Gabriela trochę wyższe.
Ogród z wilkiem zamkn. 20:56, 26 paź 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Magda, chyba trochę odgapię tę Twoją miejscówkę na ognisko
Na zielonej... trawce :) 20:55, 26 paź 2017

Do góry
Te żurawki kolor zmieniają zależne od pory roku od brzoskwini do purpury gdzie masz foto tego rozchodnika?

02 maja

17 sierpień

10 wrzesień

16 wrzesień

18 wrzesień

19 październik

Moja działka. 20:55, 26 paź 2017

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Dziś się odważyłam i postanowiłam napisać mój wątek, bo bardzo chce być z wami.
Mam 57 lat mieszkam w blokowisku ,za miastem w ogrodach działkowych mam swoją małą dzialkę.
Co można zrobić na 300m kw.Moją pasją są roże i lilie,działkę mam 4 lata cały czas coś zmieniami ciągle nie jest tak jak trzeba ,ale teraz podglądając wasze ogrody zaprowadze trochę porządku.

Spróbuje dodać pare zdjęc może mi się uda ,muszę chyba mieć wizytówkę lub swój link ale z tym to już gorzej.

Witaj Bogusiu ale masz cudnie
Ogrodowe kreacje 20:53, 26 paź 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Kolejne migawki jesienne :

Slicznie jest u Ciebie witaj
Prawie - jak ogród 20:52, 26 paź 2017

Do góry
Moje miłorzębowe słoneczka:

A ten już niemal bez liści, ale najszybciej nabrał koloru - miał najwięcej słońca.

Strażnik przy furtce jeszcze w letnich barwach...
Ogród w budowie - nieustającej 20:52, 26 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Uwielbiam oglądać Twoje relacje , bo ciekawe i pięknymi fotkami oprawione, przenoszą mnie w inny wymiar

Inny wymiar:

Jak tu stoisz...

... to widzisz.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:48, 26 paź 2017

Do góry
ana_art napisał(a)

Pełen zachwyt, takie donice przy tarasie to moje marzenie, niestety póki co w sferze marzeń pozostają
Przecudnie u Ciebie, zawsze z przyjemnością wracam do Twojego ogrodu, pozdrawiam
Ogród w budowie - nieustającej 20:47, 26 paź 2017

Do góry
Mam zamiar podręczyć i naprzykrzać się zimą, założę wątek o ogrodzie Pameli na przykład i opowiem Wam o niej, bo miała ciekawe życie, a ogród zaczęła uprawiać dobrze po czterdziestce, zaczynając od likwidacji kortu tenisowego. Dzisiaj ma 88 lat i zupełnie nie wygląda.Na 80-te urodziny sprawiła sobie kamienną pergolę z różami i wisterią i ciągle ma plany, teraz pisze drugi tom swoich wspomnień, ten pierwszy nam podarowała z dedykacją. Umawiałyśmy się na zwiedzanie ogrodu drogą mailową, Pamela świetnie sobie radzi z komputerem.
Ile z nas za kilkadziesiąt lat będzie takimi Pamelami?

Żeby rozbudzić Waszą ciekawość pokażę coś jeszcze.

Wejście do ogrodu:

Dom pamiętający czasy bitwy pod Grunwaldem, nie chciałybyśmy myć tej masy małych okien - to tak a propos dyskusji u Bogdzi o firankach.

Ogród Nebel 20:46, 26 paź 2017

Do góry
No i to co w moim ogrodzie - zdjęcie zrobione dzisiaj.

Proszę nie pytajcie co to za roślina? Nie mam bladego pojęcia jak się nazywa. Kupiłam bo mi się spodobała. Wsadziłam zgodnie z zaleceniem producenta i teraz chcę się nią cieszyć

Ogród z wilkiem zamkn. 20:42, 26 paź 2017

Do góry
Lulilaj napisał(a)
Pospacerowałam sobie dziś u Ciebie dłużej, tzn. od pierwszej strony
Na prawdę wykonałaś kawał dobrej roboty... A Twój ogród teraz to zupełnie inne miejsce

Z tego co zauważyłam to cisy sadziłaś w maju. Dużo od tego czasu urosły? Może głupie pytanie ale na ostatnich zdjęciach wyglądają na znacznie większe

Że też Ci sie chciało .... ja zazwyczaj czytam trochę początku ,później lecę obrazki i sporą cześć końca .....
Dziekuje za komplementy ,miło mi , jak czytam takie pochwały
....cisy sadzone w maju są w przedogródku .... nadal są niewielkie i marne ....
Tu je trochę widać mizeroty

A te w brzozowej są teraz sadzone

Najlepsze jest to ,że te mizeroty i te większe w tej samej cenie kupione , tylko w innym czasie
Ogród Nebel 20:38, 26 paź 2017

Do góry
Kasiek, na razie nie z porcelany, czekam na dostawę kleju...Jeszcze raz dziękuję za podpowiedź.

a tym czasem z masy papierowej... przygotowania do dekoracji na wiosnę...ptaszki. Dzisiaj pierwszy przeze mnie zrobiony i oczywiście na jakimś etapie.

Ogród z wilkiem zamkn. 20:33, 26 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Mnie się wydaje, że te kulki to bardziej na widoki zimowe i wiosnę są jak wszystko gołe

No właśnie takie miałam założenie oprócz tego ,nie miałam pomysłu ,gdzie je dać a nie lubię wyrzucać roślin ,które już mam
Kawałek przy placyku ogniskowym .... też zbieranina z brzozowej

I zza płota wyprostowany skalniak

Moja bajka 20:32, 26 paź 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
[ [img

Kasiu, co to za trzmielina, ma bardzo ładny ten owocostan.
Czy robiłaś ostatnio jakieś fajne "hendmejdy"? Bo teraz rzadko zaglądam na O i nie jestem na bieżąco.
Komendówka 20:31, 26 paź 2017

Do góry
Romciu derenie piekne i widzę, że gałązki też u ciebie ładnie przebarwione. Pryskałaś je od grzyba? Moje mają więcej plam, ale muszą sobie poradzić. I stoją zatopione w wodzie...

Jak wysokie są te marcinki?
Komendówka 20:27, 26 paź 2017

Do góry
roma2 napisał(a)
Właściwy kolor marcinka

]

Jestem pies na marcinki, wszędzie je wyczuwam. Ten jest prześliczny, wydaje mi się że mam podobny, głęboko fioletowy. Piękna kępa.
Wietrzysko narobiło szkód, roboty Wam dołożyło, u mnie też porządnie wiało i stłukło donicę fuksji, mimo że wydawało się że stoi w zacisznym miejscu.
Ogród z wilkiem zamkn. 20:27, 26 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Magda mogę się do czegoś przyczepić? Te kulki chyba danici jak widzę, zginą Ci jak limki i ML się rozrosną... dalabym je gdzie indziej

A tak super - ale masz powera.... cisy przy ognisku tez jestem bardzo na tak

Wiem Angela , ale nie miałam pomysłu ,gdzie je dać i tak sobie pomyślałam ,ze jak będzie pusto wiosną ,to chociaż cisy i danici będą ....
A cisy co zostały jednak nie dam przy ognisku ......przeciągnęłam zawilcową i dodałam 3 brzózki płaczki ,które mi zostały po reorganizacji brzozowej .... te cisy dam dalej przy płocie w stronę przedogródka ....całą ta prawą stronę płotu chcę obsadzić cisami ,ale dopiero wiosną ,bo bym musiała vanilkową zmieniać ,a boje sie hortki teraz przesadzać .....
Tak to od strony warzywnika wyszło

Ostatnie zdjęcie już ciemno było
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies