Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

De Vriendenhof - ogród dla przyjaciół (NL) 22:33, 21 wrz 2017

Do góry
Zachwycały mnie kolory tego ogrodu.
Było upalne niedzielne południe a tchnęło chłodem i miękką wilgocią od niewysychającej zroszonej murawy

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 22:32, 21 wrz 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Właścicielko ogrodu osobliwości, pokaż proszę jak - gdzie posadziłaś tego czerńca?

Tu go posadziłam. Cieniście, żyźnie, niestety trochę kwaśno, bo przy dereniach kanadyjskich. Gdyby nie Twoja dociekliwość czerniec tkwiłby nadal w doniczce. Wczoraj posadziłam Masz miejsce dla swojego?

De Vriendenhof - ogród dla przyjaciół (NL) 22:28, 21 wrz 2017

Do góry

Mimo dość dużej połąci trawnika, dom jest schowany w roślinności

De Vriendenhof - ogród dla przyjaciół (NL) 22:25, 21 wrz 2017

Do góry
Ciekawa żółta krokosmia

Wchodzi kolor biały w masie

Księżycowy... 22:24, 21 wrz 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)

Basiu, dwa szybkie zdjęcia grabów z bliska. Jakość jak widać, ale cóż (Tak mam chwasty, tak nie mam czasu ). sadzone jesienią tamtego roku. Cięte ostatnio w sierpniu. Część też choruje,ale ogólnie jestem bardzo zadowolona z niego. Widzę, że on też chyba z naszego ogrodu
Ja w szpalerze "Limek" mam przynajmniej trzy różne odmiany Może kiedyś coś z tym zrobię

Dziękuję za foty! Pięknie rośnie...widzę że go wąsko prowadzisz. Chyba też muszę kolejnym razem mocniej przyciąć.
Masz jakiś pomysł jak go potem ciąć w tym gaszczu przed nim? Bo ja średnio, a gąszcz też taki jak u Ciebie. No i jaki sprzęt na niego docelowo szykujesz? Bo tu też się zastanawiam.
De Vriendenhof - ogród dla przyjaciół (NL) 22:21, 21 wrz 2017

Do góry

Moja działka na Dębowym Lesie 22:19, 21 wrz 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
śliczne te hibiskusy Nie przemarzają?

Te syryjskie nie przymarzają.Bylinowy ten biały juz jest u mnie 3 sezon i znosi u mnie srogie zimy dobrze nawet.Mam jeszcze czerwony,W tym roku go dostała, także zobaczymy jak będzie i czy będzie na drugi rok

rozplenica piórkowa, tak ??
De Vriendenhof - ogród dla przyjaciół (NL) 22:19, 21 wrz 2017

Do góry
Swobodne rabaty z wysokich kwiatów (dobra przeciwwaga dla masywnego krajobrazu wokół), zachwycają mnie te fiolety:

Żurawka - Heuchera 22:17, 21 wrz 2017

Do góry
Witam znawców pomożecie z nazwami ?

De Vriendenhof - ogród dla przyjaciół (NL) 22:14, 21 wrz 2017

Do góry
Ogród pod znakiem dalii:

Moja działka na Dębowym Lesie 22:14, 21 wrz 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
u mnie ciągle pada a nawet nie pada tylko leeeeje
śliczne ci wszystko kwitnie

Współczuję i życzę dobrej pogody.a najlepiej słoneczka

Moja działka na Dębowym Lesie 22:11, 21 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Kicia jak modelka, naprawdę umaszczenie ma jak arystokratka

O tak, My też mówimy,ze to nasza księżniczka , kochana

Aksamitki
Kiedyś będzie tu ogród 22:10, 21 wrz 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
mialam takie paskudy
przestaraszylam sie na poczatku ze to jakies jaja znowu
No własnie Kasiu ja tez sie wystraszyłam jak przeczytałam że ponoć ekspansywne... Ale chyba przesadzają, bo w lasach by masowo rosły.

TUTEK napisał(a)
ania las należy do leśnictwa cieszę się że podoba się
powiedz czy chcesz nasionek -moge nazbierać a bzyki to ptaszki?
to stara bardzo jabłoń mam takie dwie boję się przyciąć żeby czegos nie schrzanić
Tutku jak dojrzeją tp poproszę troszeczkę. Bzyczki to dla mnie te wszystkie pszczółki, trzmiele, motylki itp... ta mniejsza skrzydlata brać. Choć sądzę, że jakby zostawić nasienniki to i ptaki miałyby uciechę.
A co to za odmiana, wiesz może? Dbaj o nią i ratuj, bo takie drzewa to perełki.

anna_t napisał(a)
piękny! czyli jak miałaś za mokro to stał w miejscu? u mnie bylby na totalnej patelnie bez nawodnienia, z węża podlewanie tylko. jest szansa na takiego sprintera jak twój?
Tak Aniu, jak miał bardzo mokro to stał jak zaklęty. I rośnie na patelni, ale wilgoc lekką w nózkach ma. Jak nie masz popiołu (przecież inne rosliny rosną) to sądze, że spokojnie da radę. I ponoć jak ma sucho to ładniej sie przebarwia.

Kiedyś będzie tu ogród 22:09, 21 wrz 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Ostatnio grzybobrania modne... mam grzybki i ja

Mądziak malinowy

Źle mi się kojarzy ten grzybek
De Vriendenhof - ogród dla przyjaciół (NL) 22:07, 21 wrz 2017

Do góry
A za "płotem" którego nie ma, żywopłoty z kukurydzy:

i prawdziwa łąka w ogrodzie

tak ukwiecony i zaaranżowany taras przy domu

Kiedyś będzie tu ogród 21:58, 21 wrz 2017

Do góry
anka_ napisał(a)

Strzępek- ależ proszę...

piękny! czyli jak miałaś za mokro to stał w miejscu? u mnie bylby na totalnej patelnie bez nawodnienia, z węża podlewanie tylko. jest szansa na takiego sprintera jak twój?
De Vriendenhof - ogród dla przyjaciół (NL) 21:58, 21 wrz 2017

Do góry
Właściciele byli bardzo serdeczni, chwalili się mlecznikiem "z Bolesławca" (ceramiki bolesławieckiej), częstowali kawą i ciasteczkami, chętnie opowiadali o remoncie domu i zakładaniu ogrodu, co miało miejsce 30 lat temu:

Zapamiętam ten ogród jako ogród, gdzie było dużo dalii, były też wkomponowane w rabaty bylinowe

gdzie było dużo drzew

ogród, którego Właścicielka aktywnie pracuje dla stowarzyszenia, rozsyłając Newslettery, organizując odczyty ogrodowe zimą

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:57, 21 wrz 2017

Do góry
Haaa nie mam bo to niefotogeniczne póki co miejsce kosodrzewki rosną przodem od grabów, trzcinniki pod płotem czyli za.
To ostatnie zdjęcie tego miejsca jakie mam. Trzcinniki są za linkami, które chronią je przed psami a okazało się, że to kota jest największym trawożercą

Moja działka na Dębowym Lesie 21:50, 21 wrz 2017

Do góry
anek napisał(a)
Aniu, świetne są te twoje zdjęcia, na tych ujęciach w ogóle ciężko mi sobie wyobrazić jesień. Rośliny maja takie soczyste barwy, ślicznie. Ja u siebie nawet nie wiem jaka jest sytuacja w ogrodzie, cały czas pada, musiałam sobie naszukać innych zajęć.

Aniu, dziękuję .,
Nie ma tak źle u mnie jak w innych rejonach kraju ,Ja czytam czy oglądam wiadomości.To oj, oj.
A lato miałam gorące i suche,To teraz trochę po siąpi. A niech i tak będzie.
Może jtro będziesz miala pogodnie i jakies zdjatka zrobisz, zajrzę do ciebie jutro i zobaczę jak tam będzie

anek napisał(a)
Aniu, przyleciałam się dopytać o tę goryczkę, czy to swoje maleństwo w pierwszym roku przykrywałaś?

Nie, nie przykrywałam od pierwszego roku swojej goryczki.Mała, całkiem z kwiatu jak twoja.Teraz nie robiłam jej zdjatka.
To jest z ubiegłego roku
Ogród w remoncie 21:48, 21 wrz 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Zrobiłam plan tej rabaty. Minimalnie może być różnica z realem ale to z grubsza tak wygląda

Zielone pasy to żywopłoty. Między brzozami a grupą świerków cisowy,reszta ze szmaragdów.
Czarny kwadrat zamalowany to domek dziecięcy z huśtawką. Duży czarny owal przy brzozach to ten wielki głaz.

czyli tak 4-5m głębokie rabaty, dużo nie dużo. na hortensje 1,5m czyli zostaje 2,5-3,5 wysokie trawy (kaliny pewnie z 2m ale to niech Asia się wypowie)pewnie z metr to zostaje nam 1,5-2,5 dla rozplenic z metr kolejny i niewiem dalej co tam jeszcze planujesz. ale glebokośc idealna żeby zrobić efekt wow ilosciami Asia, będzie bosko!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies