Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

SlonecznyOgrod 22:07, 10 sty 2018

Gratki na 200 stron!
lindsay80 23:47, 10 sty 2018

Poszalałaś, warzywnik będzie pełny!
Przy okazji gratki na 200
Monia81 08:08, 11 sty 2018

marba napisał(a)

Cudna ta Twoja brzoza, idealne miejsce na kącik wypoczynkowy.

Witaj Basiubrzoza to jedyne drzewo, które było na działce jak ja kupiliśmy i dlatego została, ale powiem ci, że przez ostatnie 2 miesiące śniła mi się po nocach, bo jakoś nie umiałam ją połączyć z innymi nasadzeniami, ale dziewczyny naprowadziły mnie na właściwe myślenie, więc jest dobrze, a kącik pod nią będzie w sam raz
Zajrzę do Ciebie pozdrawiam
Monia81 08:16, 11 sty 2018

inka74 napisał(a)
Oj warzywka już u ciebie! Moni ja zaglądam tylko rzadko piszę. Fajniw by 2-3 bordowe śliwy wyglądały. Na wiosnę pięknie kwitną. W lato stanowiłyby tło dla hortensji.

Iwonko warzywka już zamówiłam, bo później zaś się obudzę za późnoteraz tylko myślę czy ta Pissardi, czy ten klon o którym mi Gosia napisała bo jak go pokazałam mojemu eMusiowi, to się mu lepiej spodobał i muszę przyznać, że ja też bardziej o nim myślę, śliwy, ale amonagawy planuję na mojej rozchodnikowej, także może dla odmiany jednak ten klon
Monia81 08:17, 11 sty 2018

Margerytka40 napisał(a)
No to będzie sianie

Bedzie, będzie warzywnik uwielbiam, więc będzie co robić
Monia81 08:17, 11 sty 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Gratki na 200 stron!

Dziękuję Kochana
Monia81 08:23, 11 sty 2018

lindsay80 napisał(a)
Poszalałaś, warzywnik będzie pełny!
Przy okazji gratki na 200

Edytko warzywnik u mnie to priorytet, więc musi być zapełniony idę w standard czyli ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, fasolka szparagowa, fasola jaś, ogórki, pomidory, papryka, sałaty, kapusta, cebula
Na jesieni posadziłam czosnek zobaczymy co mi z tego wyjdzieno i biorę się za mój zielnik w tym roku
Anda 08:25, 11 sty 2018

Warzywka w zacnej ilosci Tez juz mam pare torebek, ale w o wiele mniejszej ilosci

Mnie rowniez klony podobaja sie bardziej. Maja sliczne, duze liscie, ktore latwo mozna zebrac jesienia z trawnika
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malgorzata_s... 13:26, 11 sty 2018

Monia81 napisał(a)

Gosia pod brzozą będzie huśtawka drewniana, taki kącik wypoczynkowy planujemy prawie wszystko z pod brzozy mam wykopane, a co nie zdążyłam wykopać to na wiosnę będzie usunięte, także tam będzie pusto na razie ale zdjęcie z wiosny wrzucę bo mam

Tak mi się wydawało że kółeczko koło brzozy jest. Miałam zaproponować tam ławeczkę właśnie
Monia81 07:59, 12 sty 2018

Anda napisał(a)
Warzywka w zacnej ilosci Tez juz mam pare torebek, ale w o wiele mniejszej ilosci

Mnie rowniez klony podobaja sie bardziej. Maja sliczne, duze liscie, ktore latwo mozna zebrac jesienia z trawnika

Ewuś dziękuję za głos w sprawie klona, bo za te duże liście i łatwość ich zbieranie jesienią to on ma podwójny plus a nasionka, sporo ich bo też warzywnik do małych nie należy, ale to lubię