Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu ma być ogród :) 08:33, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

"Przed" to co 2 metry były inne nasadzenia, a teraz na całej długości tych rabat jest jednolicie.

Mam takie schemaciki.

Rabata z grabami

Rabata z Umbrami

Rety-ale zaszalałaś! Pełna profeska. Ja siedziałam nad swoim rysunkiem, żeby wkleić do pojedynczych pytań dt projektowania rabat i efekt mnie przeraził.

Zaskakujące jest, że na tak sporej powierzchni tak mało gatunków roślin. Ciekawe czy tak kiedyś będę umiała.

Tu ma być ogród :) 08:30, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

"Przed" to co 2 metry były inne nasadzenia, a teraz na całej długości tych rabat jest jednolicie.

Mam takie schemaciki.

Rabata z grabami

Rabata z Umbrami

Bardzo fajne rabaty i takie gotowe do skopiowania hehe Miłego tygodnia. U mnie leje od rana a wczoraj taki piękny dzień był. Ech
Zakręcony ogród 08:26, 13 lis 2017

Do góry
Dziewczyny możecie być ze mnie dumne Odważyłam się na wycięcie większej ilości darni niż się spodziewałam. Mało tego, jeżeli będzie taka potrzeba jestem gotowa na więcej
Tak teraz wygląda wejście od podjazdu :

od strony tarasu ( ta ziemia wyrównana to miejsce, gdzie będzie żwirek, reszta rabat )

tu lepiej widać przyszłą ścieżkę :

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 06:42, 13 lis 2017

Do góry
nicol21 napisał(a)

Kloniszcza kupowane lokalnie tudzież w Holandii. Wydaje mi się że centra w PL w których ja byłam miały jednak mniejszy wybór, ale pewnie gdzieś są takie gdzie wybór jest duży. a co konkretnego by pani chciala ? moze sie da

Widzę, że u siebie pisałaś że to nie dla Ciebie ze względu na podlewanie. Powiem Ci że ja aż tak często znów ich nie podlewam. Fakt, w BE częściej pada, ale też stały dość blisko ściany więc i deszczu mniej tam było. Podlewałam sporadycznie i oprócz mojej 7 tyg nieobecności gdzie luby podsuszył jednego klona [a drugi w tej samej donicy ma się bdb] to strat nie miałam.

Budowa donicy - to tak z grubej rury od razu chcesz zaczać . No chyba że jest to pretekst tylko . Kup sobie większą donice i spróbuj tam wsadzić coś fajnego ale i nie drogiego.A może połączysz 2 klony w jednej donicy? Ja mam Peve Dave oraz Dissectum w jednej donicy. Bordo ładnie podbity przez świeżą i soczystą zielen oraz delikatność liści dissectum. Tyle że one nie rosną na wysokość zbyt dużo. Pozatym peve dave jest przesuszony przez lubego.
Dasz sobie czas i zobaczysz czy dajesz radę z podlewaniem. I czy to badziewo z gleby się jakoś nie przenosi do donicy....choć jeśli to trwa kilka sezonów to może być ciężko zauważyć.

Tutaj troche donicy widac - kot nie jest gigantem.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/81/818333/original.jpg

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/83/833516/original.jpg
tutaj mix klonów w porze jesiennej
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3898-maly-ogrodek-za-i-przed-zabudowa-szeregowa-nicol21?page=389

Na donicę będe musiała poczekać aż Marcin przyjedzie - to na razie taka luźna myśl

ale Ewelinko może spróbowac w tych donicach co mam na tarasie?
co roku wsadzam tam zawsze coś jednorocznego

więc może tak jak piszesz spróbuję z małymi klonami?

ten miks w donicy mi się strasznie podoba!!!!!!

to te? Peve Dave oraz Dissectum

zdjęcia z kotem rewela

uspokoiłaś mnie z podlewaniem - ale jak będe miała klony to się jakoś zmobilizuję do systematyczności

do donicy przy wejściu też bym jakiegoś wsadziła

Przemek chyba pisał że wynosi klony do budynku gospodarczego na zimę - może i ja bym dla bezpieczeńswa wynosiła?

teraz tak trochę poszperałam na allegro - są nawet promocje i przeszło mi przez myśl że może by coś teraz kupił???

ja w gorącej wodzie kąpana
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:35, 13 lis 2017

Do góry

Udanego rozpoczęcia tygodnia życzę
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:34, 13 lis 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:34, 13 lis 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:33, 13 lis 2017

Do góry

Do góry

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:32, 13 lis 2017

Do góry
Na ogrodzie wczoraj nie zrobiłam nic - odpoczywałam - wreszcie
Obraziłam się na las że znowu mi zasypał dopiero co wyczyszczone rabaty hahahahahahaha

jak będzie pogoda wyjdę jeszcze, ale bez przymusu już.
przy tak niskich temperaturach boję się już żeby znowu nie załatwić zatok

wczoraj wyszłam dosłownie na kilkanaście minut spróbować złapać kilka ujęć

Jak już nie będzie co fotografować zacznę wstawiac zdjęcia porównawcze
mam już wszystkie przejrzane i pogrupowane tylko tyle tego jest że sama nie wiem jak zacząć, jak to ugryźć hahahahahahaha............

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:13, 13 lis 2017
Do góry
ren133 napisał(a)

Reniu a bukszpany w donicach ci wytrzymują zimą?
Ogród Małej Mi 2017 23:27, 12 lis 2017

Do góry
Macham i spadam... dziś włóczyłam się (służbowo) po okolicahc Magurskiego Parku... było pięknie, chociaż wszędzie pod górke.. a tera leje jak z cebra..

Gosialuk - jesteś kochana.. ale jeszcze nie wiem co będę robić w sobotę.. u mnie nigdy nic nie wiadomo.. taka praca.. Ja też sie uczę.. i różnie mi to wychodzi, ale tylko z jednego powodu.. mania kokoszki . Trzęślice były do zeszłego tygodnia w doniczkach. teraz je tymczasowo zadołowałam.. podobają mi sie.. są fajne.. stoją sztywno.. będzie ich więcej.. powoli to powoli ale dorastam do likwidacji kupy kokoszkowa A eksperymenty też są fajne Nawet jak nietrafione ..

Foty nawet w procencie nie oddają jak jest ładnie w górach.. i wychodzi bardzo płasko Jest stromiej

Tu ma być ogród :) 23:26, 12 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Edyta pokaż jakieś przed i po

Mam takie schemaciki.

Rabata z grabami

Rabata z Umbrami

Tu ma być ogród :) 23:23, 12 lis 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Jak to tak bez rysunku choćby kształtu tej nowej rabaty oj oj nieładnie

Asia - nie ma rysunku, kształt rabaty niewymyślony, ale drzewa trzeba było przesadzić, no to zostały przesadzone.
Wypadałoby żeby osoba zainteresowana planowaniem w proces planowania się zaangażowała, a ja czasu nie mam na to na razie, więc jeszcze odkładam to na później.
Żeby było mniej roboty na wiosnę to nawet darń zaczęłam już ściągać.

Rozpoznawanie odmian róż 23:02, 12 lis 2017

Do góry
Po szybkim oglądnięciu zdjęć w necie wydaje mi się, że to nie Claire Austin. Claire ma bardziej kuliste, czarkowate kwiaty. A u mojej płatki są ułożone w sumie klasycznie, tylko że są postrzępione i jakby poprzecinane w kilku miejscach na obrzeżach.
Dodaję zdjęcia całego krzaku i pąków (zdjęcia z dzisiaj).
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:59, 12 lis 2017

Do góry
I właśnie te miodowe zrobiły nam wczoraj surprise i postanowiły się rozmnożyć

widzicie te maleństwa przy grzałce?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:54, 12 lis 2017

Do góry

a w drugim pielęgnice miodowe i niebiesko łuskie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:48, 12 lis 2017

Do góry
Nie chwaliłam się Wam , że ostatnio w akwariach zamieszkały nowe pyszczaki i bocje

Podwórkowa rehabilitacja 22:44, 12 lis 2017

Do góry
Reniu wszystkiego najlepszego

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies