Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:52, 07 sty 2015

Do góry
Z jakiej pory roku mam dać? Nie ma liatry, nie lubię jej.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:51, 07 sty 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:49, 07 sty 2015

Do góry
A jak zaczynają kwitnąć tulipany to od razu są orliki itd...No i zaczyna się plejada wiosenna

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:46, 07 sty 2015

Do góry
Wstyd się przyznać, ale nie mam nowych zdjęć, ciągle doleczam się z kaszlu. Przypominam o wiośnie, najlepiej aby nadeszła jak najszybciej. bo mam nowe cebulowe.

Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 11:23, 07 sty 2015

Do góry
Tylko kępa musi być bardzo bujna inaczej bieda i to nie to o co mi chodzi.
Co to jest? 11:19, 07 sty 2015

Do góry
To są na pewno cyprysik (Chamaecyparis) ale jaki gatunek trudno stwierdzić, ponieważ forma krzewu nie jest dojrzała a nieco poczochrana. Urośnie coś jak tuja, możesz ciąć i wtedy jego wysokość utrzymasz tak jak chcesz.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:09, 07 sty 2015

Do góry
Okiełznaj bluszcz, ściągnij z drzewka, może lilaka jakoś uformuj w drzewo wielopniowe, ale bez dzikich odrostów. A bluszcz jak uformowana "poducha" niech robi na ziemi ładną dekorację. Wyciąganie lilaka teraz nie wiem czy ma sens. Jeśli, to celowałabym w klona, ale lubi mieć fytoftorozę.

Ognik nie, glicynia nie, złotokap tym bardziej nie. Pozostałe czyli śliwa wiśniowa - możesz kupić wielopniową a nie na pniu, będzie niższa i coś jak ten lilak.
Perukowiec - nie.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:06, 07 sty 2015

Do góry
Moje prawienie "dyplomatyczne i prosto z mostu" nie zawsze jest takie (czy to komplement czy nagana?) jest konstruktywne i takiego każdy oczekuje właśnie jeśli ma coś do zmiany Mówię jak widzę oczami wyobraźni i intuicji, która nigdy mnie nie zawodzi.

Słup i to że on jest, to już jest katastrofa, albowiem żadnego słupa ani drzewem ani niczym nie da się zniwelować oprócz pnączy. Skoro jest bluszcz niech się pnie po słupie.
Perowskia łobodolistna - Perovskia atriplicifolia 10:59, 07 sty 2015

Do góry
Przycinamy na wiosnę, wtedy widać już zaczątki i że żyje.
Obrzeża rabat - oddzielanie kory od żwiru 10:53, 07 sty 2015

Do góry
Oczywiście, dlatego ich nie polecam, to już miniona moda, robiło się to w latach 80-tych.
Wiejski raj Beaty 19:35, 06 sty 2015

Do góry
Pięknie i sielsko A lotnisko gęsie urzekająca fotka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:21, 06 sty 2015

Do góry
Obiecuję sobie nic nie komentować co jest w necie na mój temat. A nawet nie czytać. Dlatego usilnie proszę, jak ktoś chce mnie poinformować, niech to zrobi na prywatną wiadomość, a nie na wątku. U mnie duży mróz, a mało śniegu, dlatego trzymam się ciepło.
Ogrodowe skarby 17:13, 06 sty 2015

Do góry
Bardzo dziękuję za odwiedziny miło, wątek dzięki Wam odżył i nabrał troszkę tępa...

Juzia_G, AgnieszkaW, Urszulla Dziękuję

Mala_Mi Dzięki, do okna na początku nie byłam przekonana z czasem jakoś się przyzwyczaiłam i tak zostało
mira kalendarz jest z Przepis na ogród. Jutro będę szukać i mam nadzieję że znajdę !

Gardenarium Witam szefową cieszę się że Danusiu zajrzałaś! To prawda na początku byłam zagubiona i faktycznie przyczyniłaś się jako pierwsza do tego co się stało!!A stało się bardzo dużo ....ugór zmienił się w ogród z którego jesteśmy bardzo zadowoleni. Cały czas ogród wymaga zmian.... coś dosadzić, coś przesadzić ale to wszystko sprawia mi dużo radości i satysfakcji
Idzie wiosna i chciałabym troszkę zmienić ogród , chodzi mi o ten kąt z bzem - lilakiem .Z powodu że cały czas wyrastają od dołu małe sadzoneczki mam chęć usunąć go usunąć . Nie jestem pewna czy dobrze myślę bo przecież bez to tego typu ogrodu pasuje.
Część pod "linie proste " to część przy domu nie mogłam się zdecydować bo bardzo lubię ogrody uporządkowane i takie "wiejskie"pełne kwiatów. Zdecydowałam że ogród podzielę na 2 części tym oto sposobem mam dwa w jednym Nie wiem czy słusznie? w tamtym czasie tak czułam i tak zrobiłam a jak mi się odmieni to zmienię linie rabat
agnieszka_podpora Cieszę się że mnie odwiedziłaś szczerze mówiąc sama jestem zaskoczona że tak wszystko szybko urosło i tak się za klimatyzowało . Koszt zakupu roślin faktycznie nie jest mały Ja też dużo nasiałam trochę dostałam od dobrych ludzi hihihi a resztę kupiłam .Pamiętam zamówiłam 106 szt roślin a jak je posadziłam to ich nie było widać. Nawet teraz kiedy roślinki się rozrosły to jeszcze tyle miejsca wolnego jest .Z czasem wszystko urośnie i będzie busz hihihi taką mam właśnie nadzieję

Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 15:50, 06 sty 2015

Do góry
Zajrzyj na Facebooka, wrzuciłam liście https://www.facebook.com/ogrodowisko

A może bardziej by pasowała 3 szt w donicy - ta sama Hakone? Obfita czupryna tego samego.
Różomaniaczka wita wszystkich ogrodowo zakręconych 15:45, 06 sty 2015

Do góry
Ale czy to jest miejsce na taki piękny temat? Może nazwiesz jakoś watek i znajdziemy go w Naszych Ogrodach?
Nawet osobiście mogę przenieść i zmienić nazwę
Ogrodowe skarby 15:43, 06 sty 2015

Do góry
Ja się tylko boję, ze on nie powinien być kwadratowy i rządkami posadzony.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:40, 06 sty 2015

Do góry
Pełna depresji z powodu nie kończącej się zimy, staram się ratować jak się tylko da. Wyniki moich starań ratunkowych zamieszczam na Facebooku. Lajkujcie

https://www.facebook.com/ogrodowisko
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:37, 06 sty 2015

Do góry
Lubię niebieski jednak

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 15:15, 06 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też dzisiaj byłam, zainteresowałam się bo masz róże A ja będę dosadzać i szukałam czy masz coś w cieniu i niskie.

O matko,Szefowa ! w moich skromnych progach
Moje róże to młodziaki,dopiero ich obserwuję, ale w półcieniu z niższych mam Burgundy Iceberg i 3 Fresie. Radziły sobie znakomici.

Ogrodowe skarby 15:01, 06 sty 2015

Do góry
Cieszę się z sukcesu i Waszej owocnej pracy no i efektów, jako jedna z pierwszych i najpierw osamotniona, ale długo Was wspierałam tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/2861-naturalny-strumien-ciek-wodny-row-w-ogrodzie

No i powstał cudny obraz ogrodowy No i niech mi ktoś powie, że nie mam wpływu na to co dzieje się w ogrodnictwie polskim
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies