Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja działka na Dębowym Lesie 22:59, 24 sty 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
Róża prawdziwa twardzielka. Bardzo ładnie ją przedstawiłaś na zdjęciach

Elmshorn jest faktycznie twardzielka.
Jak zacznie w czerwcu kwitnienia, tak raz z małą przerwą kwitnie aż do mrozów. A w tym roku chyba mnie chce pocieszyć na te wszystkie moje problemy i kwitnie cały czas i grudzień i

To zdjątko wspominkowe z lata
czerwiec

Lipiec

sierpień

Wrzesień

październik

Grudzień

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:59, 24 sty 2018

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:56, 24 sty 2018

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:51, 24 sty 2018

Do góry
Nareszcie nie jest pusto zimą

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:47, 24 sty 2018

Do góry
Musze zasłonić choć trochę ten słup po prostu muszę

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:43, 24 sty 2018

Do góry
Tu jest tyyyle drzew posadzonych , a jak śnieg spadnie to ich nie widać jeszcze

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:38, 24 sty 2018

Do góry
Wierzby płaczące robią zima fajna robotę i ten kolorek

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:34, 24 sty 2018

Do góry
Póki zima trwa

Moja działka na Dębowym Lesie 22:30, 24 sty 2018

Do góry
sierotka napisał(a)

Witaj Iwonko jest nas coraz więcej na ogrodowisku załóż swój wątek i pokaż od czego zaczynasz ?ja też w ubieglym roku zaczynałam .Myślimy z Anią o spotkaniu się na kawce na mieście teraz ,kiedy jeszcze zima a wiosną w Dębowym z przyjemnością czyli u mnie i u Ani ☺ co sadzisz o spotkaniu się ?
Pozdrawiam ☺

sierotka napisał(a)
Przyroda ma swoje prawa niedawno tez przyniosłam z działki różę tez kwitła jeszcze do stycznia chyba a w domu zwiędla w krótkim czasie ☺
Pięknie Aniu wygląda na tle śniegu Twoja ,mogłyby być takie kwitnące zimą .

Bogusiu, fajnie,że jest jeszcze Iwonka, blisko nas.
Będzie nas więcej z chełmskiego.
Może jakaś wspólna kawa wyjdzie .I spotkanie większe na lato.
Może moja głowa już będzie wolniejsza od jakiegoś problemu.

Przyznasz Bogusiu ,że kwitnące róże w zimie to wyjątkowe rarytaski.
róże zawsze najpiękniej wyglądają na krzaczku.
W wazonie to już krótko kwitną ,stoją .
A twoja też urocza
Ty już na walizkach ??
Pozdrów góry ode mnie.
Pszczelarnia 22:28, 24 sty 2018

Do góry
MartaC napisał(a)
Dzien dobry wszystkim w watku Pszczelarni.

Usmiechnelam sie do tej Twojej wypowiedzi Pszczolko:

"Tak poprzeczka wyżej , będę ćwiczyć skrętoległość - podstawa każdego bukietu. Zacznę od narcyzów z ogrodu"

Przypomnial mi sie epizod z moja przyjaciolka, malarka z wyksztalcenia, ogrodniczka z zawodu, ktora postanowila nadac swojej pracy w ogrodzie lepsza forme i zapisala sie na uniwersytecki kurs architektury ogrodowej. Wytrzymala miesiac. Nie zdzierzyla regul i dyscypliny. Pszczolko, zycze powodzenia ze skretolegloscia Niezaleznie od wszystkiego czekam na wielce urokliwe bukiety.

Marto, reguły i dyscyplina ... i skrętoległość.

Bukietem dziękuję za życzenia:

Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:11, 24 sty 2018

Do góry
zawitka napisał(a)

Super!
Bardzo mi sie podoba
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:05, 24 sty 2018

Do góry
Bukiety dla wszystkich, którzy byli u mnie no i zostawili jakiś ślad. pozdrawiam wszystkich.

Kwiaty oczywiście z mojego ogródka.
Pszczelarnia 22:04, 24 sty 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ewcia ja parę lat temu kurs florystyczny robiłam z pośredniaka, taki dwumiesięczny, ale Ci teraz zazdroszczęPokutuje to u mnie teraz w nasadzeniach bo moje rabaty są sadzone tak jak się bukiety robi właśnie czyli ta sama roślina w kilku miejscach na rabacie i na ogrodzie, a nie umiem plamami...wiem, że trzeba , ale jak mam sadzić jedną koło drugiej to mam taki bunt wewnętrzny....i sadzę gdzie indziej

Rabaty jak bukiety ...

Podpatruję od jakiegoś czasu takie zjawisko w UK (ale znakomicie rozwinięte w USA) jak flower farming (lokalnie produkuje się kwiaty do kwiaciarni) i wiem, że nic nie wiem. Ale coś tam sieję:

i cieszę się, że samo chciało się rozsiać:

Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:59, 24 sty 2018

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:59, 24 sty 2018

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:57, 24 sty 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Dopiero teraz skojarzyłam, że wizytówka na 5 rocznicę ogródkowania z nami,
Dopiero minęło 4 lata, bo wątek założyłam pod koniec grudnia, więc jeszcze jeden sezon ogrodniczy i będzie 5 lat. Tu właśnie mam kontakt z ludźmi, którzy lubią i rozumieją to co ja.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:54, 24 sty 2018

Do góry
mira napisał(a)
Obejrzałam wizytówkę z wielką przyjemnością. Lubię jak ktoś też coś napisze wtedy zdjęcia ogląda się z jeszcze innej perspektywy - wszystko pachnie i jest wspaniały nastrój i ciepło jakie bije od ogrodniczki.
Życzę Ci żeby plany szybko się zrealizowały.
Wypatrzyłam przepiękne bukiety na stołach i cudne wianki.
Piękna wizytówka.

pozdrawiam
Bardzo mi miło czytać takie słowa od Ogrodniczki, która zwiedzała jedne z najpiękniejszych ogrodów. To dla mnie wiele znaczy. Zawsze lubiłam robić bukiety, już jako dziecko, ciągle obrywałam mamusi kwiatki z ogródka i robiłam bukieciki.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:48, 24 sty 2018

Do góry
JoannA napisał(a)
Wizytówkę obejrzałam już kilka razy Dorotko i jestem zachwycona. Piękny i klimatyczny masz ten ogródeczek.
A wnusio to taki słodki i radosny chłopczyk. Aż się serce raduje patrząc na takie szczęśliwe dziecko.
Pozdrawiam serdecznie
Dziękuję bardzo Ogródek to takie moje oczko w głowie, spędzam w nim bardzo dużo czasu. Staram się, żeby mi sprawiał przyjemność, a jak jeszcze innym osobom się podoba to już pełnia szczęścia. Wnuczek to nasza ogromna radość, choć czasem bardziej zmęczy niż praca w ogródku. On nie pozwala na odpoczynek, trzeba być ciągle aktywnym. Kiedyś gdy byłam zmęczona i powiedziałam, że muszę się chwilę położyć on złapał mnie za rękę i powiedział, że musimy się bawić, bo przyjadą po niego rodzice i go zabiorą do domu, a on się ze mną jeszcze nie nabawił. No i jak nie kochać takiego szkraba?

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:39, 24 sty 2018

Do góry
Zaglądam do Ciebie , ale nie zawsze zostawiam ślad. Widuję Cię czasem w pięknych ogrodach z których ktoś wstawia relacje. Bardzo lubię je oglądać, fajnie że masz możliwość zobaczenia ich na własne oczy, mnie tego bardzo brakuje. Dlatego relacje z podróży ogrodniczych chłonę jak gąbka. Dziś spacerowałam po Twoim ogrodzie, lubię taką różnorodność i dużo kwiecia. Zawsze podobała mi się ta Twoja ścianka na domku i wiesz mam pomysł gdzie mogę sobie taką zrobić. Trochę tam mało miejsca, ale pogłówkuję i może też sobie zrobię coś takiego. To bardzo przemyślana i potrzebna budowla w ogrodzie. Niestety moja nie będzie z pewnością tak fotogeniczna jak Twoja, bo planuję ją w pobliżu kompostownika, ale chociaż po ziemię będę miała blisko.

Co prawda mam mało miejsca i teoretycznie nie ma szans żeby coś jeszcze wcisnąć, ale ta Twoja róża tak mi się spodobała, że chciałabym poznać jej nazwę. Ma mocny kolor, a takiego mi brakuje wśród moich bladawców. Jeśli masz jakieś spostrzeżenia co do niej to napisz proszę.

Ten żywopłocik jest niepowtarzalny, tak pięknie ukwiecony, nigdzie takiego nie widziałam. Czy to są pięciorniki, cy może coś innego? Masz może zbliżenie tych krzewów?

Dziękuję za miłe słowa o mojej wizytówce.

Czytałam też o przemyśleniach nad kompozycją na studnię. Mnie spodobała się propozycja z białą różą, też mam zamiar kupić róże do donic i podsadzić je białymi surfiniami i delikatną lobelią.
Pszczelarnia 21:31, 24 sty 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Będzie raj, będziemy podziwiać

Próbuję ogarnąć jednoroczne, jakie wysiewać, gdzie, z czym?

Facelia - super

Nasturcje dam do sałat i ogórków

Maki się same rozsieją

A sąsiad zza strumienia ma cudowne klimaty (czasami trzeba pozwolić naturze być sobą)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies