Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

yolka 21:04, 24 sty 2018

Dopiero teraz skojarzyłam, że wizytówka na 5 rocznicę ogródkowania z nami,
Dorota123 21:48, 24 sty 2018

JoannA napisał(a)
Wizytówkę obejrzałam już kilka razy Dorotko i jestem zachwycona. Piękny i klimatyczny masz ten ogródeczek.
A wnusio to taki słodki i radosny chłopczyk. Aż się serce raduje patrząc na takie szczęśliwe dziecko.
Pozdrawiam serdecznie
Dziękuję bardzo Ogródek to takie moje oczko w głowie, spędzam w nim bardzo dużo czasu. Staram się, żeby mi sprawiał przyjemność, a jak jeszcze innym osobom się podoba to już pełnia szczęścia. Wnuczek to nasza ogromna radość, choć czasem bardziej zmęczy niż praca w ogródku. On nie pozwala na odpoczynek, trzeba być ciągle aktywnym. Kiedyś gdy byłam zmęczona i powiedziałam, że muszę się chwilę położyć on złapał mnie za rękę i powiedział, że musimy się bawić, bo przyjadą po niego rodzice i go zabiorą do domu, a on się ze mną jeszcze nie nabawił. No i jak nie kochać takiego szkraba?

Dorota123 21:54, 24 sty 2018

mira napisał(a)
Obejrzałam wizytówkę z wielką przyjemnością. Lubię jak ktoś też coś napisze wtedy zdjęcia ogląda się z jeszcze innej perspektywy - wszystko pachnie i jest wspaniały nastrój i ciepło jakie bije od ogrodniczki.
Życzę Ci żeby plany szybko się zrealizowały.
Wypatrzyłam przepiękne bukiety na stołach i cudne wianki.
Piękna wizytówka.

pozdrawiam
Bardzo mi miło czytać takie słowa od Ogrodniczki, która zwiedzała jedne z najpiękniejszych ogrodów. To dla mnie wiele znaczy. Zawsze lubiłam robić bukiety, już jako dziecko, ciągle obrywałam mamusi kwiatki z ogródka i robiłam bukieciki.

Dorota123 21:57, 24 sty 2018

yolka napisał(a)
Dopiero teraz skojarzyłam, że wizytówka na 5 rocznicę ogródkowania z nami,
Dopiero minęło 4 lata, bo wątek założyłam pod koniec grudnia, więc jeszcze jeden sezon ogrodniczy i będzie 5 lat. Tu właśnie mam kontakt z ludźmi, którzy lubią i rozumieją to co ja.

Dorota123 22:05, 24 sty 2018

Bukiety dla wszystkich, którzy byli u mnie no i zostawili jakiś ślad. pozdrawiam wszystkich.

Kwiaty oczywiście z mojego ogródka.
ElzbietaFranka 22:25, 24 sty 2018

Dzięki dzięki Dorotko. Ty zawsze coś stworzysz co oko cieszy. W tych bukietach wszystko ze swojej działki to robi wrażenie.

Jak oglądam filmy romansidła od czasu do czasu to w tych starych domach czy we Francji czy w Anglii są wazony napełnione pięknymi kwiatami i zawsze myślę sobie kiedy ja będę mogła tak napełnić wazony kwiatami. Ciągle mi szkoda tych kwiatów do wazonu. Jedynie jak jestem i widzę burzę na horyzoncie to szybko zrywam kwiaty i wstawiam do wazonu.
Róży mam sporo, ale w zeszłym roku poniosłam straty przez mróz i nie wszystkie dobrze kwitły lub kwitły później. W tym roku powinna nastąpić już poprawa z kwitnieniem to znowu będę cieszyć oczy ich wyglądem i nos zapachem.
ElzbietaFranka 22:49, 24 sty 2018

Dorota obejrzałam wizytówkę. Mnóstwo kwiatów teraz się nie dziwią skąd takie bukiety u ciebie. Jak piszesz o zapachu ogrodu, wszystko co obejrzałam np. mało goździki tak słodko pachną na kilometr, róże tak samo. Surfinie pachną przez całe kwitnienie.
Widzę, że masz dużo róż wymieszanych z pnączami. I piękna róża porcelanowa różowa - nazwa mi z głowy wypadła mam 4 szt.
Ładnie.
mira 08:11, 25 sty 2018

Dorota123 napisał(a)
Bardzo mi miło czytać takie słowa od Ogrodniczki, która zwiedzała jedne z najpiękniejszych ogrodów. To dla mnie wiele znaczy. Zawsze lubiłam robić bukiety, już jako dziecko, ciągle obrywałam mamusi kwiatki z ogródka i robiłam bukieciki.

Dorotko przepiękne bukiety, jak teraz cieszą takie kolory.
Piękne i jeszcze wazoniki dopasowane. Raj dla duszy i oczu.

Ja mam duży dystans do tych ogrodów które widuję - lubię wszystko co piękne i kolorowe a Ty tak masz .

pozdrawiam
Pszczelarnia 14:11, 25 sty 2018

Dorota123 napisał(a)
(...) Zawsze lubiłam robić bukiety, już jako dziecko, ciągle obrywałam mamusi kwiatki z ogródka i robiłam bukieciki.

Piękny - Mira dała mi cynk, że u Ciebie są bukiety.

Czy mak trzyma Ci się w wazonie?
Te niebieskie to dzwonki? ostróżki jednoroczne?

Śliczne zestawienie koloru.

Dorota123 17:16, 25 sty 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Dzięki dzięki Dorotko. Ty zawsze coś stworzysz co oko cieszy. W tych bukietach wszystko ze swojej działki to robi wrażenie.

Jak oglądam filmy romansidła od czasu do czasu to w tych starych domach czy we Francji czy w Anglii są wazony napełnione pięknymi kwiatami i zawsze myślę sobie kiedy ja będę mogła tak napełnić wazony kwiatami. Ciągle mi szkoda tych kwiatów do wazonu. Jedynie jak jestem i widzę burzę na horyzoncie to szybko zrywam kwiaty i wstawiam do wazonu.
Róży mam sporo, ale w zeszłym roku poniosłam straty przez mróz i nie wszystkie dobrze kwitły lub kwitły później. W tym roku powinna nastąpić już poprawa z kwitnieniem to znowu będę cieszyć oczy ich wyglądem i nos zapachem.
Mój ogródek pachnie cały sezon, mam dużo bzów (lilaków), jaśminy, około 130 lilii, sporo piwonii, żonkili całe łany, azalia pachnie tylko jedna,no i róże pachną oszałamiająco, co rok wysiewam maciejkę to i zapachów kwiatowych u mnie nie brakuje. Ja jak Justyna z "Nad Niemnem" ciągle układam te moje wiechcie. Mnie też ubiegłej zimy róże umarzły i startowały od zera. Niektóre wogóle się nie ożywiły. Dlatego w tym roku solidnie je zabezpieczyłam. Mają kopczyki z ziemi kompostowej , a góra to albo tektury, albo ścięte trawy, na kilku nawet szmaty są.