Jak dobre wiedzieć, że wariatów, którzy nad Bałtykiem zamiast bursztynów patole zbierają jest więcej . Pokaż coś tam zmajstrowała z nich . Róże kocham za urodę, za to, że długo kwitną, za powtarzanie kwitnienia. Bo wąchać przeważnie zapominam. Oprócz Jude the Obscure . Mirciu nie pytaj - nie wiem gdzie ja to upycham. Gdybyś tego tematu róż i hortek nie zaczęła, to nawet nie wiedziałabym, że tyle mam .
Jeżeli Ty masz depresję to co ja mam powiedzieć.... Pięknie u Ciebie a plantacja "trawki" rewelacja Kiedy je dzielisz na wiosnę na jesień?
Bonzaia masz z czego??? Tyle pytań na początek. Będę zaglądać i podziwiać
Hmm Bogusiu,czy Ty posadziłaś nową hortensje u siebie ??
Dobrze widziałam ??
Czy coś pomyliłam ??
Pochwal się zdjatkiem.
Wiem ,że masz urwanie głowy.Ale w wolnej chwili coś może wrzucisz ??
Ale udane grzybobranie .Suuper !
to Na Dębowym ??Czy w inym miejscu ??
Obie piękne ale na dzień dzisiejszy jednak u mnie wygrywa Silver Dollar, może dlatego, że mam już dorosły krzak i poza fazą przebarwienia jest to idealna hortensja
Tak jeżówki są bardzo urokliwe.
Krzaczek ci obsechł ??Czy tylko kwiaty ??
Jak kwiaty, to ok.Ja też mam kilka już przekwitłych.
A jak krzaczek, to cos niepokojącego. U mnie u tych przekwitłych łodyżki i liście zielone.
trojeść bulwiasta i z nasionkami już i z kwiatkami jeszcze
Z tym białym to przesada, jest to hortensja o najbardziej zielonkawym odcieniu płatków i bezpośrednio z zieleni różowieje, i właśnie to jest najbardziej urocze w tej hortensji
W sumie ogrody jeszcze fajnie wyglądają.
Hortensje uwielbiam.Tak, teraz już są w jesiennych pięknych barwach.
Ale i u ciebie widziałam piękne są.
I ta Tardiva...oj piękna.Może i u mnie będzie taki piękny jej widok.
Moja mała sadzonka.Myślałam ,że swoją poprowadzę na pniu.dobry pomysł ??Czy zły ???
Kolrki w ogrodzie to ja lubię.Taka juz jestem.
A dynie i cukinie też
Wszystko zależy jak będziesz cięła, nawet te wyższe docelowo odmiany jak np Limelight można prowadzić dość nisko, ja tak robię ze szpalerem przy bramie wyjazdowej dla dobrej widoczności drogi. Z tych średnich i widowiskowych to Pinky-Winky, Diamantino, Slver Dollar no i opisana wyżej Summer Sweet, i niskie Sundae Fraise i Little Lime ( wymieniłam akurat te, które mi się najbardziej podobają )