Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bajkowy ogród Weroniki 21:54, 24 paź 2017

Do góry
Ogród Majorelle w Marrakeszu...obrazy roślin i kolorów.

Nie zamęczam opisami, bo dzisiaj wystarczy kliknąć by otrzymać potrzebne informacje.
Ogród z wilkiem zamkn. 21:49, 24 paź 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Dlatego wykorzystuje na maksa ten tydzień później już nie będę mieć wolnego
Ps . Jak myślisz ,te cisy jako parawanik ogniska dobrze by tu wyglądały ? Zostały mi z brzozowej ....zastanawiam ,czy je tam dać hmm ....
A gdzie czarna szmata ,będą kamyczki i stół z ławami ( zabrany z przodu domu )
Słabe zdjęcie telefonem

Bardzo dobrze wyglądają jako zasłona ogniska. Tylko czy gorąco od ogniska ich nie osłabi, hm nie znam się
Piekna okazy, wcale nie takie małe, u nas bylejakie kilkadziesat złoty za sztuke kosztują.

Uwielbiam podwójne tarasy, czyli jeden przy domu i jeden w ogrodzie. Super pomysł. Wpraszam się na pieczenie kiełbasek!
Pszczelarnia 21:48, 24 paź 2017

Do góry
kasia1 napisał(a)
Witaj Ewa, zwiedziłam Twój ogród w wizytówce, ale postaram się odwiedzać Ciebie "na bieżąco", historii chyba nie dam rady prześledzić, chociaż bardzo bym chciała. Twój ogród jest przepiękny. Rustykalny, ale bez przesady
Może wrzucisz więcej fotek do wizytówki?

Bukiet na powitanie:

Rustykalny bez przesady i troszkę rdzewiejący jest na pewno

Kwiaty we włosach 21:46, 24 paź 2017

Do góry
jeszcze raz perukowiec,zmienia kolory codziennie

Bajkowy ogród Weroniki 21:45, 24 paź 2017

Do góry

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:42, 24 paź 2017

Do góry
Tu wypociny nt. rabaty brzozowej:

i z dalszej odległości:

mało chyba widać, jest gęsto. Ta brzozowa rabata od góry przy ogrodzeniu:
- rząd szmaragdów,
- patrząc od lewej: dwa derenie elegantissima jako kontynuacja rabaty prostopadłej do tej, trzy brzozy doorenbos, niżej dwie sosny bośniackie, dalej perukowiec royal purple, perukowiec golden spirit, na końcu sosna "ogon" bardziej z przodu, bo będzie kształtowana, to wszystko poprzetykane miskantami variegatus i berberysami thunberga atropurpurea. akurat zależy mi żeby ta ranata jako jedyna nie była symetryczna. Wszystkie mam symetryczne do bólu.
Jak opaska z przodu żółte tawuły goldflame, potem hakone all gold i piórkówki hameln poprzetykane rozchodnikami matrona, podobnie jak na rabacie tylnej.

Rabata słoneczna, więc starałam się dobrać rośliny lubiące słońce. Szerokość 3 m.
Pszczelarnia 21:37, 24 paź 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
Ewa - ja miałam w szklarni, górą odciągi i do tego pręt po długości, donice z kwiatami wieszałam. Był okres że miałam 500 donic i skrzynek balkonowych w dole szkoda było miejsca.

Tylko u Ciebie jest aluminium i trzeba wymyślić inne mocowanie górą.

Można zrobić środkiem w górze dodatkowy wąski parapet na siatce dla rozsady.
siatka nie będzie później dawała cienia na dolne rośliny.

Stół bym zrobiła z tyłu szklarenki wystarczy 65/70 cm szer.

Dołem w gruncie pomidorki.

Szklarniowo dopiero się rozkręcam, w tej chwili jest tam wszystko:
klika pomidorów

puste doniczki

klamoty

eonia i jedna kordylina

kolekcja agapantów ( w tym jeden od Małej Mi)

Kolekcja skalniaczków ze szkółki w Nałęczowie, z lekturą ogrodniczą od Bogdzi

Czy tak powinny wyglądać eukomisy? Jakieś takie mikro zabiedzone, nie wiem czemu.

Ogród z wilkiem zamkn. 21:36, 24 paź 2017

Do góry
effka napisał(a)

Dzięki za pomiary nie wytrzymam! Wonderwoman już cisy wsadziła
Ale to niesprawiedliwe, że masz urlop i to aż tydzień heheh. Jak teraz by mi się taki przydał... wracam z pracy przed 17, a o 18 już ciemno czekam do soboty i niedzieli z grubsza robotą.

Dlatego wykorzystuje na maksa ten tydzień później już nie będę mieć wolnego
Ps . Jak myślisz ,te cisy jako parawanik ogniska dobrze by tu wyglądały ? Zostały mi z brzozowej ....zastanawiam ,czy je tam dać hmm ....
A gdzie czarna szmata ,będą kamyczki i stół z ławami ( zabrany z przodu domu )
Słabe zdjęcie telefonem

Bajkowy ogród Weroniki 21:35, 24 paź 2017

Do góry
Nasz program z Mają w przyszłym roku, coś wiosną ma być dogrywane.
Oj to zdrowie, tak potrzebne szczególnie w naszym wieku, kiedy nie za wiele już można poprawić. Też się wyłączam często z "używania oczu" z niechęcią a i innym częściom ciała daję przymusowy wypoczynek i leki. Jak tylko jest nieco lepiej zabieram się za robienie czegoś by zdążyć, a potem znów poddaję się, i mówię po co ja to robię, i jeszcze cierpię. I ciągle brakuje mi czasu.
Obojętnie jednak gdzie jestem i co robię, o takich ludziach jak Ty, i wielu z Ogrodowiska, myślę. Musimy się u mnie spotkać tej wiosny, mam nadzieję. Pozdrawiamy.
Do swojego ogrodu porzuconego tutaj w sierpniu wrócę, a teraz mała niespodzianka, zabieram Ciebie i innych, chętnych, do ciepłych krajów.

Pszczelarnia 21:22, 24 paź 2017

Do góry
Oto magnolia powoli gubi liście:

I buk po lewej stronie miedziany jest. A prawa strona jakby jeszcze letnia - duży kontrast.

Pszczelarnia 21:16, 24 paź 2017

Do góry
I persicaria 'Blackfield' od Konrada i Andrzeja, z rabarbarem dłoniastym

Pszczelarnia 21:11, 24 paź 2017

Do góry
I aster gawędka

Pszczelarnia 21:06, 24 paź 2017

Do góry
Zielona świecznica jest fantastyczna!

Ten brąz przed nią pochodzi od wiązówki filipendula rubra Venusta - obie fajne wysokie byliny ceniące sobie wilgoć i zasobność podłoża.

Pszczelarnia 21:02, 24 paź 2017

Do góry
Jesienne kwiaty z soboty

Zawilec Honorine Jobet kwitnie bardzo długo

Pszczelarnia 20:56, 24 paź 2017

Do góry
Jesienna zaduma:

Chorująca roślina doniczkowa 20:55, 24 paź 2017

Do góry

Dzień dobry,
Posiadam taką roślinę doniczkową. Niestety nie wiem jaki to rodzaj. Od paru tygodni na liściach pojawiają się plamy biało żólte i brązowe/czarne. Bardzo proszę o pomoc jak ratować roślinkę. Gdzieś w internecie wyczytałam, że może to być spowodowane nadmiernym podlewaniem. Przez jakiś czas nie podlewałam rośliny i przestawiłam z okna w nienasłonwcznione miejsce. Ale to spowodowało, że w przeciagu 3-4 dni kilka liści zżółkło w całości.
W lipcu/sierpniu przesadzałam roślinę z doniczki, w której ją dostałam do doniczki większej (korenie wychodziły już ponad poziom ziemi. Będę wdzięczna ze wszelkie porady.
Pozdrawiam
Pszczelarnia 20:54, 24 paź 2017

Do góry
Jabłonka 'Dolgo' dla Kaysi.
Przy okazji powiem o cięciu jabłonek. Tniemy wczesną wiosną w lutym, na początku marca do połowy marca. Można wykonać cięcie następne (można już pod koniec czerwca) do sierpnia, zalecane przy prowadzeniu drzewek na szpalerach, ekranach - jakkolwiek się to nazywa, bo w tym wypadku cięcie to podstawa.

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:49, 24 paź 2017

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Sylwia polowałem na sosnę wydmową Chief Joseph (mocniej wybarwioną) ale spotkałem tylko raz maleńką i za straszną cenę

zakwitł Strictus - taki mniejszy Zebrinus

U mnie ani zebrinusy ani giganteusy w tym roku nie kwitną...już pewnie nie zdążą
Pszczelarnia 20:26, 24 paź 2017

Do góry
Kompostownik przeznaczony na liście:

Prawie - jak ogród 20:26, 24 paź 2017

Do góry
Koło mnie w ogrodniczym ostatnie cisy są (od tych cen -30%)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies