No właśnie jeszcze wodę z instalacji nawadniającej wydmuchać, powyciągać pompy z ciurkadła i oczka.. założyć napowietrzanie.. ale to już eM a on od świtu do nocy nieobecny.. i to 7 dni w tygodniu.. może zima jeszcze poczeka
Pozdrawiam i uciekam..
A sezon narciarski rozpoczęty Tylko Muminek prosił by nie zwijać namiotu do lata.. tylko gdzie postawić choinkę???? No i jest mały zong Mikołaj czy namiot???
Daj niskie trawki lub jeżówki.Nie wiem ile masz tam słońca i ile będą je zacieniać piwonie. Trawy niektóre zniosą i cień.. Możesz dać rozchodniki. Daj coś co będzie fajne jak przekwitną piwonie. Możesz dać bodziszki. Ja na jednej rabacie mam piwonie z bodziszkami.Po szczepki bodziszków zapraszam Kwitnąco prawda z piwoniami, ale potem ładnie zadarniają i jesienią się przebarwiają. Wiosna startują praktycznie spod śniegu. Foty jesiennej nie mam..
to z 2016, piwonie już przymrozki zniszczyły (do wycięcia) a bodziszek ładny, jeszcze nie przebarwiony
czerwiec 2013
przyszedł grad
który w naszej okolicy narobił bardzo wielu szkód
cieszę się że nie miałam jeszcze roślin, tylko byliny, które wiadomo odrosną
nie wiem jak by wyglądały drzewa i krzewy po tym gradobiciu
grad padał z 2 godziny kule wielkości piłek do tenisa
dachówki leciały na potęgę
Ulala no nie pogada to te domki z Lidla? Tak mi się coś obiła dyskusja o nich na oczy po ile takie cudeńka były? Moje mają tradycyjna drewniana stołówke, ale jak głodne będą to i z takiej zjedzą