Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogród z łezką II 14:15, 23 mar 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Może tak?

A jak ta rabata wygląda w sezonie?

Aż do hakuro tam jest gęstwina, potem floksy, tawułki, irysy syberyjskie i orientalne, red barony, dwie róże luiski, na obrzeżu jakaś turzyca.
Za słupem jeszcze marcinki i złocienie. 4 powojniki wysadziłam, jeden już rośnie, te 3 muszę tam upchać na ogrodzenie.
Ogrodowy song 15:58, 22 mar 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ewa floksy dzisiaj spryskałam na grzyba.
A Ty swoje znalazłaś?

Ale dużo wiosennego u Ciebie

Czy to możliwe...ja ich nie widzę miałam kilka odmian...chyba w deszczu pójdę tam grzebać. Pokaż foto, jak one wyglądają w stanie przebudzenia, to będzie mi łatwiej w poszukiwaniach.
Ogrodowy song 23:26, 21 mar 2017

Do góry
Ewa floksy dzisiaj spryskałam na grzyba.
A Ty swoje znalazłaś?

Ale dużo wiosennego u Ciebie
Ogródek Ewy 21:04, 20 mar 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Fajnie, jak ta zieleń pojawia się w ziemi i rośnie i cieszy
Śliczne sasankowe puchatki
Piwonii nie widziałam u siebie.A może za słabo się nachylałam do ziemi
U mnie irysy, liliowce, orliki już też sa widoczne

U mnie tez nie wszystkie Piwonie wyszły, mają jeszcze czas
Dziś wypatrzyłam też Floksy i takie małe niebieskie, podobne do asterków, chyba Morcinki na to mówiła moja babcia. Wiosna to piękna pora roku.
Mirkowy ogród (początki) 12:53, 20 mar 2017
Do góry
Jeśli chodzi o floksy to poczekaj z cięciem, kiedy przekwitną możesz przyciąć brzydkie gałązki, on się na razie budzi i zazieleni się na pewno, pięknie zakwitnie, po cięciu opryskaj miedzianem
Kwiaty we włosach 11:22, 20 mar 2017

Do góry
Gosia to floksy. U mnie rosna wszedzie jak chwasty. Kupilam kiedys dwie diniczki z tych doniczek obsadzilam prawie wszystkie rabaty.

O dereniach to na moim watku.
Ogród Mirelli 09:37, 20 mar 2017

Do góry
U mnie floksy ruszyły już pełna parą magnolie bedę podziwiać
Ogród Mirelli 07:41, 20 mar 2017

Do góry
Ewa tak - floksy już u mnie wschodzą. Może nawet dzisiaj na grzyba je spryskam jak nie będzie padać oczywiście
Ogrodowy song 22:56, 19 mar 2017

Do góry
MonikA napisał(a)
Ewus ja mam floksy szydlaste, one na zimę nie zanikają. Powinny być zimozielone. Moje wyglądają jak lekko martwe, ale jak co roku odbiją i pięknie zakwitną.

To się pocieszam, że wiechowate zanikają..mam je kilka lat i nie pamiętam, jak było z nimi wcześniej
Ogrodowy song 22:51, 19 mar 2017
Do góry
Ewus ja mam floksy szydlaste, one na zimę nie zanikają. Powinny być zimozielone. Moje wyglądają jak lekko martwe, ale jak co roku odbiją i pięknie zakwitną.
Ogród Mirelli 22:47, 19 mar 2017

Do góry
Mirela, czy Twoje floksy są już widoczne na rabacie ? mam je kilka lat i nie pamiętam, kiedy wychodzą po zimie...w każdym bądź razie chyba ich do tej pory nie szukałam..hmm
Miejski ogród w wersji mini 22:08, 19 mar 2017

Do góry
MonikA napisał(a)
Ja nie pryskałam nigdy, ale widzę objawy chorób więc w tym roku muszę, floksy na jesień robią się rude, i moje dwa świerki też jakby oparzone lekko, pewnie grzyb. Podobno zaleca się teraz, by nie mieć później problemu z grzybami

Monika, z floksami to u mnie odwieczny problem. Czy są już widoczne po zimie...ja moich nie widzę
Miejski ogród w wersji mini 21:57, 19 mar 2017
Do góry
Ja nie pryskałam nigdy, ale widzę objawy chorób więc w tym roku muszę, floksy na jesień robią się rude, i moje dwa świerki też jakby oparzone lekko, pewnie grzyb. Podobno zaleca się teraz, by nie mieć później problemu z grzybami
Ptasi gaj 20:42, 19 mar 2017

Do góry
Gonia to floksy, tak to,tez deren, on ma prawie biale liscie rosnie na pelnym sloncu. Rosnie na gorce gdzie jest sama glina zmieszana z bele jaka ziemia. Z drugiej strony tej borki mam takiego samego ten jest o wiele wiekszy raz taki, nke mam zdjecia.
To jest deren siberica.

Ten dywanik to floksy wiosenne, u mnie sa wszedzie bo to bardzo dobra roslinka okrywowa, a wiosna zachwyca.
Ogród Mirelli 14:14, 17 mar 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Angelika ze znalezieniem innej miejscówki to bardzo trudno, bo u mnie wszystko na ścisk - miejsca brak. Muszę trochę poczekać i zobaczyć co po zimie przetrwało, a co wypadło. Chyba pierwszy raz będę się cieszyła, że coś nie przetrwało mrozów.

Nie mam pojęcia jak się zabrać za planowanie rozmieszczenia. Czy jest jakiś schemat sadzenia kulek i stożków?
Zastanawiam się też nad wąskimi / strzelistymi cisami. Mam trzy sztuki takich na igiełkowej i bardzo mi się podobają. Może by takie coś też posadzić. Nie chcę sadzić bukszpanów, bo psy raz dwa mi je załatwią.

Czyli reasumując bym mogła dosadzić kulki cisowe, kulki danica, jakieś stożki, wąskie cisy - co jeszcze?

Pytasz co tam rośnie - hortensje, róże, jeżówki, rozchodniki, lawenda, liliowce, szałwie, floksy, liatry, perovskie, trawy.

Czy jest jakiś schemat - jedyny mi znany to duże na tyły mniejsze z przodu Konfiguracji masz dużo Zależy jaki efekt chcesz osiągnąc U mnie przy rabacie frontowej w sumie było z 7 kombinacji - najlepiej rozrysować sobie
Jaka duża ta rabata - bo ogrom masz gatunków na niej - mi osobiście bardziej pasuje oszczędność w tym względzie. Z rodzaju roślin wynika, że to południe. Jeszcze coś chcesz dołożyć, bo pytasz z czym zestawić.
Kule cisowe mi się podobają np. z lawendą, żurawkami, trawkami
Ogród Mirelli 14:29, 16 mar 2017

Do góry
Angelika ze znalezieniem innej miejscówki to bardzo trudno, bo u mnie wszystko na ścisk - miejsca brak. Muszę trochę poczekać i zobaczyć co po zimie przetrwało, a co wypadło. Chyba pierwszy raz będę się cieszyła, że coś nie przetrwało mrozów.

Nie mam pojęcia jak się zabrać za planowanie rozmieszczenia. Czy jest jakiś schemat sadzenia kulek i stożków?
Zastanawiam się też nad wąskimi / strzelistymi cisami. Mam trzy sztuki takich na igiełkowej i bardzo mi się podobają. Może by takie coś też posadzić. Nie chcę sadzić bukszpanów, bo psy raz dwa mi je załatwią.

Czyli reasumując bym mogła dosadzić kulki cisowe, kulki danica, jakieś stożki, wąskie cisy - co jeszcze?

Pytasz co tam rośnie - hortensje, róże, jeżówki, rozchodniki, lawenda, liliowce, szałwie, floksy, liatry, perovskie, trawy.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:59, 14 mar 2017

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Moja ulubiona rabata tralala I nawet jest drewutniowskaz
Szybciutko ją zrobiliście.Widzę iglaczki.Będziesz jeszcze coś dosadzać?
Forum mocno się rozrosło.Wystarczy w weekend odpoczynek i tyły są

Są iglaczki jest berberys admiration....jeszcze chyba ze dwa dołożę jest red baron i hakonka, tulipany i krokusy, floksy i dąbrówki.... muszą podrosnąć by być widoczne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies