Wreszcie na horyzoncie przeprowadzka...
Zaszalałam z kolorem sypialni...miał być ciemniejszy,trudno...trzeba będzie dobrać szare dodatki lub granatowe...co sądzicie dziewczyny? wyszła mała Grecja...w tle szaro-betonowa łazienka,trzeba to jakoś połączyć!
Basiu raczej czarownicą Mam nadzieję,że kiedyś zasłuży na miano zaczarowanego ogrodu. Dziękuję!
Mimo, że urząd nas studzi to ja dalej marzę o tym,że kiedyś postawię tam dom. Myślałam, żeby urządzić ogród u Mamy ale tak mnie ciągnie na działkę że stale myślę nad projektem i grzebię w necie. Ponieważ oddali się w czasie będzie to dom na emeryturę, czyli przytulne maleństwo.
Miłków od lat mnie urzeka i chyba wreszcie znalazłam projekt moich marzeń .
o taki
Niestety tych dwóch odmian nie mam, ale mogę coś wyszperać w książkach, jeśli chcesz.
Kilka zdjęć z dzisiejszego pochmurnego poranka:
jesienny duet Renate Steiniger:
h. quercifolia Snow Giant postanowiła zakwitnąć w tym roku drugi raz, tym razem w tle jesiennych barw:
obiecałem sobie, że nie będę kupował hortensji później niż w lipcu. Znów się nie udało Tym razem Lady Mata Hari - zdobywczyni złotego medalu na tegorocznym Plantarium:
Muszę jeszcze zdążyć podzielić kępę pierwiosnka ząbkowanego - to będzie w różnych miejscach kwitł z jednego pojedynczego na wiosnę, tak ładnie się rozrósł :