Języczka u mnie, obawiam się, że będzie pożywką dla ślimaków. A tak mi się podoba
Ściółka ekstra ale to i tak chyba mało jak na taki duży ogród dobrze że córka pomogła i chciała się zmęczyć a kora utrzyma wilgoć, szczególnie latem się przyda.
Na ambrowca też mam chęć i jeszcze grujecznika, oba w planie.
Staw super, ja bym obsadziła brzegi liliowcami i hostami, te fioletowe irysy można podzielić na wiecej Zawsze jak widzę staw to mi się przypomina jeden z wątków na O. Młodego chłopaka, który wyczarował ogrodowiskowe otoczenie z drzew, traw, jeżówek i hortensji- tylko nie pamiętam nazwy wątku.
Wiesz, moje dębolistne zaczynają mnie zachwycać choć do Twojego okazu dużo im brakuje
Czosnek już wcześniej tak uprawialiśmy, udał się, taki był nasz pierwszy zbiór, to stare zdjęcie, to była część zbioru pomidory też nam się udają, także chyba taki duet jest ok
Pomidorów jeszcze nie mam
A wieczornik sam mi się wysiewa, ale pamiętam, że na to trochę musiałam poczekać, pierwsze też mi się nie udawały, potem jakoś poszło
Jaśminowiec jeden kwitnie ,drugi ma dopiero pąki, liliowce też tylko jeden narazie