Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 21:57, 04 lip 2024

Agatorek napisał(a)

Haha, mam tak samo jak Ty . Trawa chrzęści, a ja z utęsknieniem czekam na deszcz.
Umyłam dziś auto, pewnie jutro popada, jak wyjadę z garażu

Ładne pstryczki.
Masz taki ładny, elegancki busz w ogrodzie

Dziękuje za bardzo piękne słowa o ogrodzie

Trawa wyglada nieco lepiej po ostatnich deszczach (trzech - w sumie może to były 4 godziny opadu...?). Wciąż są jednak żółte placki, tam gdzie bylo najgorzej... Nie zwracam na to uwagi od kilku lat. Trawnik jest taki, na jaki pozwala pogoda. Nic z tym nie zrobię... I nie zamierzam na niego marnować wody. Jasne, ze rabaty dobrze wyglądają okolone zielonym trawnikiem... No ale co zrobisz, jak nic nie zrobisz .
Judith 11:40, 05 lip 2024

Już nawet się nie dziwię…

An_na 11:47, 05 lip 2024

Rabaty bujne i piękne. Trawnik to wiadomo, żarłok. Jak nie ma wody z nieba, to jest jak jest.
Rozważam u siebie dosianie mikrokoniczyny. Na razie tylko rozważam
Basieksp 12:14, 05 lip 2024

Bardzo ładny widok misa z ciurkadełkiem z trawami świetnie wygląda i napewno jest przyjemny klimat, przy tym ciurkadełku
U nas za to ciurka z nieba, dziś jest trochę słońca a tak prawie codziennie pada. Mam zaległości w ogrodzie, nie ma kiedy coś porobić, bo jak mam czas to pada. A w prognozach na przyszły tydzień upały.
TAR 15:17, 05 lip 2024

Jakie piekne jeżówki, szybko zaczely U mnie zawiazki pąków dopiero. W moim ogrodzie jedynie z trawnikiem nie mam problemow. Tak jak dlugo po zimie dochodzi przez zbytnia wilgoc w glebie tak teraz jest obiektem niemalze pokazowym.
TAR 15:17, 05 lip 2024

Basieksp napisał(a)

Bardzo ładny widok misa z ciurkadełkiem z trawami świetnie wygląda i napewno jest przyjemny klimat, przy tym ciurkadełku
U nas za to ciurka z nieba, dziś jest trochę słońca a tak prawie codziennie pada. Mam zaległości w ogrodzie, nie ma kiedy coś porobić, bo jak mam czas to pada. A w prognozach na przyszły tydzień upały.

Mam ten sam problem a chwastowisko rosnie
Basieksp 15:32, 05 lip 2024

TAR napisał(a)

Mam ten sam problem a chwastowisko rosnie

No rośnie i zaczynają byliny się pokładać. Ale dziś nawet słonecznie, taki odpoczynek od deszczu Ale dziewczyny sobie pomyślą, no jak można na deszcz narzekać aż tak trochę głupio, ale jednak za mokro
TAR 15:37, 05 lip 2024

U mnie dopiero co skonczyla sie solidna pompa, wszystko pływa. Teraz słonce i jakies chmury. I tak od rana. Mielismy w planach kupic basen typu kanadyjskiego. Pomysl bez sensu przy tak niestabilnej pogodzie. Kasa wrzucona w bloto.
Basieksp 15:54, 05 lip 2024

TAR napisał(a)
U mnie dopiero co skonczyla sie solidna pompa, wszystko pływa. Teraz słonce i jakies chmury. I tak od rana. Mielismy w planach kupic basen typu kanadyjskiego. Pomysl bez sensu przy tak niestabilnej pogodzie. Kasa wrzucona w bloto.

No mam nadzieję, że do nas to nie dotrze, chciałabym coś porobić w weekend. Z basenem może i fajny pomysł, ale u nas ostatnio trochę kiepsko z pogodą. Za chwilę będą upały, nie ma takiej umiarkowanej pogody.
TAR 15:57, 05 lip 2024

Dlatego zrezygnowalismy z pomyslu