Witaj Zuzka Miło mi, że znalazł się kawałek ogrodu, który Ci się spodobał Tak, miałam na rabacie główkowate, w tym roku dokupiłam tylko 3 paczki, ale podobno się rozmnażają, więc liczę na ich większe ilości w przyszłym sezonie, bo są naprawdę urocze
Swoją begoniową też bardzo lubię, begonie są jeszcze w niezłym stanie, kwitną nieprzerwanie do przymrozków.
Śliczną masz tę rabatę, mi tak utopione kulki w hakone podobają się, chyba nie wymieniałabym jej na ptasie łapki
A jak zimą wygląda ta rabatka?
I na koniec widok na kącik zabaw. Trochę pod skosem, bo bezpośrednio z salonu tego widoku nie widzę (i chyba dobrze). Natomiast jeśli chce, to mogę podejść bliżej do okna i widzę, co robią dzieciaki.
No i trochę bliżej:
Tam gdzie jest siatka chcę posadzić żywopłot grabowy. Tam nie ma dużo miejsca. No i jest południe, więc nie chcę sadzić nic wysokiego.
OK, chyba nikt z sąsiadów się nie obrazi, wrzucam foty.
Dom nie jest jeszcze wykończony. W tym roku powstały fundamenty pod taras. A całość (tzn. belki i deski) skończymy mam nadzieję w przyszłym roku. Podobnie przedogródek, tam jeszcze kilka spraw budowlanych trzeba zakończyć.
Dziewczyny jest 6 kociaków, myślę,że za 2 tygodnie same będą jadły.Od rana ja je karmię, po południu syn i wieczorem razem. To śpiochy, trzeba je budzić do karmienia.
Dzisiaj u nas jest ładnie.Trochę fotek ze słonecznego jesiennego dnia.
Ostatnio katowałam Was dużym ogrodem to teraz dla odmiany kolory z podwórka, ale tu ich jeszcze mam za mało. Generalnie przydomowy na razie nastawiony jest na zimę i wiosnę, jak kiedyś wyremontuję dom to popracujemy nad pozostałymi porami roku
Póki co jest tak