Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

U BusyBee w ogródku... 19:01, 20 wrz 2014

Do góry
Nie wyobrażam sobie, żeby nie mieć suszarki, choćbym na raty musiała kupić.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:58, 20 wrz 2014

Do góry
Danusiu, dziękuję bardzo. Teraz mam dylemat, jedną z brzóz bardzo dużą, która jest bardzo pochylona w stronę sąsiada i przewracając się zniszczyła by jego domy musimy wyciąć; zostanie parę lichych brzózek i ogołocone z jednej strony świerki.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:54, 20 wrz 2014

Do góry
Bdan, jest takie niebezpieczeństwo, że jak zostaną blisko posadzone, to z powodu cienia i zagęszczenia ogołocą się
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:53, 20 wrz 2014

Do góry
Danusiu wybacz,że zawracam Ci głowę, ale mam dylemat z którym sobie nie poradzę sama.
Na końcu mojej działki mamy nasadzenia drzew, które były już w momencie zakupu działki. Rosną tam w świerki, brzozy, modrzew. Niestety musielismy wyciąć trzy świerki, które były suche no i mamy teraz "dziury". Żeby nie było tych dziur postanowilismy w odległości 2-3m od drzew posadzić 7 świerków serbskich.

Mój niepokój budzi fakt, że te duże świerki, które tam rosną, od strony brzóz, przy odległosci ok. 2-3 m mają całą jedną strone suchych gałązek, a po stronie sąsiada świerk oddalony jeszcze bardziej od strony brzóz nie ma żadnych gałązek. Nie jest nawet tak, że brzozy gałęziami hamują te świerki.

Czy grozi mi, że te świerki posadzone w takiej odległości będą źle rosły i od strony brzóz będą "łyse"?
U BusyBee w ogródku... 18:41, 20 wrz 2014

Do góry
Zawsze jak jestem w szkółkach zaglądam czy mają jakieś ciekawe szczepione egzemplarze. I niestety nidiformisów nigdy nie widziałam
Ogródek Agam 18:08, 20 wrz 2014

Do góry
agam napisał(a)

A ja właśnie tą kompozycję będę zmieniać na wiosnę tzn. muszę pogłębić rabatę i przesadzić roślinki do przodu. Z tyłu rosną serby (nie widać ich jeszcze, takie wypasione są , potem miskanty "Gracimillius", hortensje "Limelight", żurawki "Georgia Peach". Jest jeszcze miskant "Zebrinius", mały rh i różowe wrzosy.
Limeligt rosną więcej nić co metr od siebie, pomiędzy są gracki pewnie też metr odstępu jest.

Do limelight najlepszy gracek a do vanilek variegatus

Aga cudnie; aż sobie to skopiowałam razem ze zdjęciami do inspiracji. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko.

Które hortensje darzysz większym sentymentem? Bo u mnie jakoś limki niebyt ciekawie się wybarwiały, jakby zaraz z zielonego w brudny róż przechodziły

Pozdrawiam
U BusyBee w ogródku... 15:08, 19 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Kofam Cię za Larisske i vanilkę u mnie

...a ja Ciebie za tą dyskusję, bo bardzo mi potrzebna>>>

A larisska i vanilka to piękny duecik...ale trzeba pamiętać, że ona dopiero na jesień taka różowa ( vanilka) Coś tam jeszcze różowego by można jej w nóżkach posadzić- może szałwię różową, albo przetaczniki...Właśnie będę je dziś zamawiać, coby trochę ciemniejszego różu przy tej jasnej larissce było...

Tylko teraz jak wydumać coby tego bajzlu nie było...

Wracaj Danusiu do domu i pokazuj to miejsce..
U BusyBee w ogródku... 14:51, 19 wrz 2014

Do góry
Kofam Cię za Larisske i vanilkę u mnie
Kosolkowa Pasja 12:15, 19 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)

A ja mam odwrotne spostrzeżenia, że niestety teraz to chyba młodych facetów często boli głowa

Ciężko pracują umysłowo, to i głowa boli, a dziewczyny w ogródku fizycznie ćwiczą to i zdrowsze są i pełne energii
Kosolkowa Pasja 11:28, 19 wrz 2014

Do góry
Viola napisał(a)
Oj Waldek, Waldek... To już nie zawsze działa. No ale młodsze dziewczyny niech próbują Dla kompostownika wszystko

A ja mam odwrotne spostrzeżenia, że niestety teraz to chyba młodych facetów często boli głowa
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:23, 19 wrz 2014

Do góry
Sebciu- hihihi ja Twoją młodą buźkę też znam dobrze

Karolcia- Marta nasz nieugięta chyba pozostanie

Ewa
-no i nie zdążyłam tej jazzy luknąć, buuuuu,ps. Ty słodkie możesz wcinac do woli więc na zdrowie

Jazzy,Milka-Bdan-Beatko-macham cieplutko

Jagódko- faktycznie chyab do brzóz lepszy ten Calamagrostis brachytricha - trzcinnik krótkowłosy
Jak podpowiada Alex, ja bym jej posłuchała.
A moje trzcinniki są cudne stoją w sumie ładnie tyle że rdza od wiosny je trochę przybrunila, ale mam nadzieje że w przyszłym sezonie już się nie przyczepi.

MałaMI, Agnieszko- pewnie że wuypite, ale przeca można z barku nowe wyjać, no problem
Polać Wam?

Haniu- ja też zgapię co nie co od tej co to w kuchni ma dwie lewe

Jolalojalna-pokaż pazurki
Ogródek Agam 09:27, 19 wrz 2014

Do góry
Bdan
Jesień jest piękna, ale byle do wiosny .
Ogródek Agam 07:28, 19 wrz 2014

Do góry
agam napisał(a)

Piękne jesienne obrazy

Pozdrawiam

Ogród na glinie 06:57, 19 wrz 2014

Do góry
Malgosik nie zaniedbaj tych dolegliwości, bo niestety kręgosłup tak po kolei się "sypie"; jak coś niedobrego z jednym odcinkiem to po jakims czasie inny tez się odzywa.
Ja mam problemy głównie z szyjnym, ze względu na pracę tez. I najlepiej się czułam jak ileś to ziemi w wiadrach przeniosłam. Tak więc trzymamy się tego, że ogród reanimuje
Moja "przyziemna" :) pasja 22:36, 18 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Jagoda cisy bardzo fajne

Teraz czeka mnie wycieczka w przeciwną stronę po ziemię .
Kosolkowa Pasja 21:36, 18 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
No i dyskuje o oborniku chyba dobiegły końca. Juz wszystko jasne,
Ale chyba dobrze, że temat został poruszony

No pewnie! Dobrze że mój M. tak się ocigał, bo gdyby się widłami namachał, naprzerzucał, przywiózł, zrzucił, a ja bym mu teraz powiedziala, że jednak nie doczytałam.. i że to nie teraz tylko na wiosnę.. To mogłabym wiosny nie ujrzeć
Kosolkowa Pasja 21:34, 18 wrz 2014

Do góry
No i dyskuje o oborniku chyba dobiegły końca. Juz wszystko jasne,
Ale chyba dobrze, że temat został poruszony
Kosolkowa Pasja 21:31, 18 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
wygraliśmy

Widzę punkty SUPER!!!
Kosolkowa Pasja 21:28, 18 wrz 2014

Do góry
wygraliśmy
Kosolkowa Pasja 20:55, 18 wrz 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Dwie rabaty wypielone. Ufff..

Widać zapał po urlopie i nowe siły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies