Jak to co??? żurawki berry smoothie będą...bo za mało u mnie było...
Jeszcze nie zamówiłam- zrobię to później...
W planie są:
żurawki berry smoothie
jeżówki piccolino
jeżówki cranberry cupcake
przetaczniki red fox lub heidekind
rozchodniki okazałe purple emperor
szałwie new dimension.....
W tym roku tyle- reszta na wiosnę....
....adresik na pv
...a ja Ciebie za tą dyskusję, bo bardzo mi potrzebna>>>
A larisska i vanilka to piękny duecik...ale trzeba pamiętać, że ona dopiero na jesień taka różowa ( vanilka) Coś tam jeszcze różowego by można jej w nóżkach posadzić- może szałwię różową, albo przetaczniki...Właśnie będę je dziś zamawiać, coby trochę ciemniejszego różu przy tej jasnej larissce było...
Tylko teraz jak wydumać coby tego bajzlu nie było...
Wstawiam dzisiejsze fotki larisski dla Danusi- spory krzaczek z nie wyrósł w tym sezonie...kupiłam ją wiosną i przynajmniej potroiła swoją objętość...
Wypuściła kilka długich gałązek- oparły się o szmaragda...
Starałam się zrobić zdjęcia tak, aby było widać krzaczek...
Rzeczywiście w tej szkółce tak mnóstwo roslin, że ciężko sie zdecydować. Ale jestem pewna że wybierzesz te najpiękniejsze i niezawodne.
Dzwoniłaś Kasiu do tej szkółki?
U mnie cały czas przesadzanie i poszukiwanie pędraków. Żurawki już wszystkie przejrzałam i przesadziłam i krewetek troszkę zniszczyłam.
W niedzielę wybieramy się do Skierniewic to może jakieś roślinki mi wpadną w oko. Jak nic nie wypatrzę to rozsadzę moje kostrzewy bo za gęsto wsadziłam wiosną, rozrosły się bardzo a takie maleństwa wsadzałam.
Robiłam dziś dżemik i sok malinowy z darów od sąsiada.
Zaczyna sie zmieniać pogoda i mam nadzieję na deszczyk bo sucho, a po niedzieli zacznę chyba sadzić cebulowe żeby mnie zima nie zastała. Wczoraj jeszcze dokupiłam czosnki w OBI, jaki tam wybór cebukowych Kasiu.
Pięknie Ci zakwitła lariska