Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

baraga1904 16:53, 20 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)

P.S. Aga - czytam Twój wątek bardzo powoli bo u mnie do jutra z czasem baaardzo krucho. Ale wyczytałam u Ciebie, że suszarka niszczy ubrania. Bzdura! Od roku mam suszarkę (oddzielną, nie pralko - suszarkę), suszę w niej wszystko łącznie z wełną. Jeszcze żadna rzecz się nie zniszczyła.

...ja w sprawie suszarki na ciuchy...juz ponad dwa lata używami i jest to cud techniki... szybko i bez roboty suszy a majty na suszarce stojącej nie ozdabiają ani ogrodu ani chałupy...
A_gawa 16:56, 20 wrz 2014

BusyBee napisał(a)
Wklejam u siebie zdjęcia z przecudnego ogrodu Wieloszki...tak mnie urzekły te szczepione świerki nidiformis, że muszę ich poszukać do swego przedogródka...Podobno przyrastają dość szybko i nie przemarzają....może byłyby alternatywą do cisów na kiju, które są dla mnie za drogie...
Nidiformis wiosenny i jesienny...czyż nie cudny...?

Może ktoś z odwiedzających wie, gdzie można takie świerki kupić......

Faktycznie są genialne! Czy będą rosły w półcieniu? Szukam kulki na długim kiju do cienia. Nie wiem jakie drzewo by się do tego nadawało albo co szczepionego.
SylwiaKa 17:27, 20 wrz 2014

baraga1904 napisał(a)
majty na suszarce stojącej nie ozdabiają ani ogrodu ani chałupy...

to był u mnie główny powód kupienia suszarki
BusyBee 17:30, 20 wrz 2014

agam napisał(a)

W jakimś ogrodniczym? Sorki taka pierwsza myśl mi wpadła Żartowniś dzisiaj ze mnie, pewnie Nasi w du.. dostaną i płakać będę wieczorem .

Nie kracz.... a Ty dziś znowu meczyk poza domem...?
Ja mam na mecz wychodne, bo u mnie w chacie męski klub kibica,........ a u mojej koleżanki- damski.....
BusyBee 17:38, 20 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)
Kasiek - ja nie wiem, ale w przyszłym tygodniu się z Gochą na objazd szkółek wybieramy to będziemy ich szukać. A w jakiej one komitywie z przędziorkiem żyją? Sprawdzałaś? Bo ładne to one są...

Aaaa - i jeszcze - w październiku na pewno będę jechać do Białej na weekend. Cieszysz się? ))

Ściskam!

P.S. Aga - czytam Twój wątek bardzo powoli bo u mnie do jutra z czasem baaardzo krucho. Ale wyczytałam u Ciebie, że suszarka niszczy ubrania. Bzdura! Od roku mam suszarkę (oddzielną, nie pralko - suszarkę), suszę w niej wszystko łącznie z wełną. Jeszcze żadna rzecz się nie zniszczyła.

Wieloszka pisała, że trzeba prysnąć na przędziorka, ale tego się nie bojam- mam kilka świerków conica- też je pryskam wiosną ze 2 razy i rosną ładnie

Fajnie, że macie objazd, też byłabym chętna.... tyle, że trochę daleko ode mnie
Jak traficie na takie świerczki szczepione to bardzo proszę o fotki.....spodobały mi się, bo trzmielinki to przemarzną, cisy za drogie, a te piękne są i już w kilku ogrodach na O je widziałam.... tyle, że w zachodniej Polsce.....
Jeśli planujesz wyjazd w moje strony, to domówimy się jakoś... może uda się kawkę wypić

Oooo! A jak Twój egzamin...???
BusyBee 17:40, 20 wrz 2014

A_gawa napisał(a)

Faktycznie są genialne! Czy będą rosły w półcieniu? Szukam kulki na długim kiju do cienia. Nie wiem jakie drzewo by się do tego nadawało albo co szczepionego.

Szczerze mówiąc nie wiem.... u siebie planuję w słoneczku posadzić... w cieniu mam sosenkę na pniu, ale nie wiem jaka to odmiana- daje radę
...tylko taką fotkę mam:

BusyBee 17:48, 20 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)

to był u mnie główny powód kupienia suszarki

W kwestii suszarki nie zabieram głosu, bo nie mam...
...mam za to pralnio- suszarnię i majty tam suszę...
agam 17:59, 20 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

Nie kracz.... a Ty dziś znowu meczyk poza domem...?
Ja mam na mecz wychodne, bo u mnie w chacie męski klub kibica,........ a u mojej koleżanki- damski.....

Tak znowu będę się włóczyć
Ale wyczytalam ze jak nasi wygrają to polsat odkoduje final
bdan 18:41, 20 wrz 2014

Zawsze jak jestem w szkółkach zaglądam czy mają jakieś ciekawe szczepione egzemplarze. I niestety nidiformisów nigdy nie widziałam
lojalna_ 18:56, 20 wrz 2014

Suszarke posiadam i moge tylko chwalic nie wiem jak wygladałyby nasze ubrania gdyby nie suszarka ja mam białego dlugowłosego psa wiec dla mnie suszarka to zbawienie suszy i kłaki czysci

Nie widziałam nigdy tych pieknosci na pniu