Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu ogród 16:20, 06 wrz 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Gosiu opuchlaki też do nich idą?

mam taką nadzieję

Piękne nawet, a może dzięki deszczowym kroplom
Mata przeciw chwastom 16:14, 06 wrz 2017

Do góry
Nio zaraz będę beczeć co mam teraz zrobić z tą matą? Wyciagać spod tuj jak nie przeczytalam w porę o niej ?ładne klocki

I jest jeszcze pod tymi kamykami
Hm wykroję więc pod tujami matę i tak musi zostać .Nie wyobrażam sobie teraz pracy pod nimi od nowa .Niech się dzieje co chce .
Pszczelarnia 16:02, 06 wrz 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jesień nadchodzi, w ogrodzie kolory lekko przygaszone dymem i mgłą.

Pięknie....
I te wczesniejsze ujecia z mnóstwem bylin, z bordowymi akcentami czy z ciemnorózowym rdestem tez piekne
Kiedyś będzie tu ogród 16:00, 06 wrz 2017

Do góry
aniula napisał(a)

Też czytam, na razie po cichu, i podziwiam. Robię notatki. Rodzi się wiele pytań, bo też przygotowuję się do walki o zdrową glebę - glinę. Przyjęłam do wiadomości, że coś muszę z nią zrobić dopiero po - o zgrozo - kilkunastu latach różnych z nią doświadczeń, niepowodzeń, poznawania jej, bliskiego z nią obcowania. I choć mieszkam w tym samym miejscu od urodzenia, choć całe dzieciństwo spędziłam z dziadkiem w ogrodzie, ta podstawowa prawda dociera powoli i dojrzewa. Dzięki WAM!
Aniu ja też uczyłam się na błędach... też sadziłam w dołek i 'miało rosnąć'... ale nie chciało... zaczęłam szukać odpowiedzi dlaczego. Ważne, żeby dojrzeć, że serce rośliny to korzeń. I tu tkwi większa część potencjalnego sukcesu uprawy... Glinę można poprawić, wiem bo sama mam/miałam bialusieńką- garnki mozna lepić. Pracuję nad nią... cały czas... To proces długotrwały. Nie kończy się wraz z wsadzeniem rosliny.
"Rodzi się wiele pytań..."- pytaj Aniu. Jest tu wiele mądrych głów króte na te pytania odpowiedzą i rozwieją ewentualne wątpliwości.

Narodziny ogrodu Eweli 15:55, 06 wrz 2017

Do góry
Jeszcze stół do złożenia i można piwko w cieniu pić:

Narodziny ogrodu Eweli 15:53, 06 wrz 2017

Do góry
Ojjjj, długo mnie tu nie było....
Ale ile roboty po drodze zrobionej!
Oto kolejne etapy budowy mojego tarasu:

Blaski i cienie nowego życia 15:43, 06 wrz 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ula efekty pracy widać bardzo. Co roku masz piękniej. Musimy się umówič bo piwonie już trzeba dzielić,najwyższy czas

Gosiu masz tyle wrażeń ostatnio, jak żyjesz to daj znać
Nowa rewolucja u mnie na następne 3 lata
I dziękuję za słowa otuchy
Blaski i cienie nowego życia 15:40, 06 wrz 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Pytałam o tą lawende bo u siebie zauwazyłam, że najpiekniej kwitnie gdzie jest posadzona w miejscach gdzie nie musze niczego obok podlewac, a w miejscu np. obok róży to zaraz i mniej kwitnie i od dołu jakby grzyba miały czy gniją? Lawenda nie lubi wody. Co roku na wiosne, tne też bardzo nisko. Fajnie, ze masz dużo warzyw. U Ciebie czyste powietrze to mozna miec warzywnik Pozdrawiam

Takie różyczki mi zakwitły w sierpniu drugi raz

Ukojenie 15:33, 06 wrz 2017

Do góry
Ostatnie zdjecie z poranka:
-zmokniety hibiscus i motyl bielinek na nim

jak rozkwitną wszystkie pąki jakie ma to będzie pięknie
Kiedyś będzie tu ogród 15:32, 06 wrz 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
i wkop buraki i ziemniaki a potem wybieraj to draństwo
Gosiu opuchlaki też do nich idą?

polinka napisał(a)
Jeśli mogę się odezwać w sprawie walki z opuchlakami to u mnie skuteczne były dwa sposoby-Decis i wrotycz....
Polinko a myślisz, że tym wrotyczem to mozna teraz jeszcze podlać? To będę gotować. Idę do ciebie odnaleźć przepis...

polinka napisał(a)
Czytam Was cały czas i jestem pełna uznania dla Ciebie Aniu i dla Tutka, że tak walczycie o zdrową glebę w ogrodzie! Nie wszyscy przyjmują do wiadomości, że to podstawa dla rośllin.
Polinko ja w dużej mierze uczyłam się na błędach. Ale też się dziwię, że niektóre osoby dopiero zakładające ogród i już będące na forum- mimo dostępnej wiedzy nic z ziemią nie robią. Bardzo zmieniła się u mnie ziemia, choć wiem że długa droga jeszcze przedemną. Ale widzę pierwsze efekty i to ogromnie cieszy.

Kiedyś będzie tu ogród 15:24, 06 wrz 2017

Do góry
TUTEK napisał(a)
ania wybacz ale wpadłem w fazę opuchlakową powiedz jaki masz plan walki z nimi. poczytałem i rzeczywiście wrotycz piołun a nawet podobno szałwia lekarska działają nie mowiąc o gryce
jedż na grzyby!! - odpoczniesz odsapniesz nabierzesz MOCY
Plan walki... hm... podlałam decisem i narazie będę obserwować jak sytuacja się rozwija. Rośliny mam jeszcze luźno, więc na wiosnę pomiędzy te właściwe można coś tam posadzić/posiać. Wrotycz też mam... Tylko spokój może nas uratować...

TUTEK napisał(a)
...i wszyscy są sobie pomocnisami widzicie
I po to jest to forum.

Musi być dobrze. Na szczęście rosnie u mnie od niedawna 'koniczynka' czterolistna. Dar od Mariusza.

Ogród zapracowanej mamuśki 14:11, 06 wrz 2017

Do góry
mamuska1980 napisał(a)
Wczoraj Men był na dachu łatać dziury i przy okazji zrobił zdjęcia
Tak wygląda mój niedokończony burdel z góry

I inne widoki. Teraz taki spokój. Tu kiedyś będzie osiedle

Ten porzadeczek ład i przemyślana forma. A tu czytam ze masz trudny czas. Tyle dobrej pracy za Tobą pięknie juz jest a na busz niewiele trzeba czekać.

Zdublowane cebulki ! Fajnie będzie )))) dobrze się stało ))))
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:08, 06 wrz 2017

Do góry
dzis rano robilam fotki w grodzie
bo, odwiedziny mialam

dwie byly jedna wcinala truskawki, druga przetacznik. M wypatrzyl,bo sobie kawe robila ekspreskolo okna stoi
Problem z żywopłotem z ligustru 14:02, 06 wrz 2017

Do góry

Wszystkiego po trochu 14:01, 06 wrz 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)

Byłam, ale trudno powiedzieć jaka to horti. Trochę podobne kwiaty do Phantom, tylko on ma raczej większe, choć na pniu mogą być mniejsze. A pytalaś Bożenki z Hortensjady?
Sama mam jedną NN.

Nie , to nie o tę na środku chodzi. Ta to Phantom Masz rację

Mam w głębi dwie ażurkowe i te nie wiem co to...teraz tylko zdjęcie z końca lipca znalazłam. Obfocę teraz, może będziesz wiedziała...

Problem z żywopłotem z ligustru 14:00, 06 wrz 2017

Do góry

Ogród z łezką II 13:42, 06 wrz 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Kasiu, ja też nie lubię się spierać, nie ma znaczenia jaka nazwa Ważne żeby nam się podobały
No to wklejam moje zdjęcia tych róż dzisiaj robione

to Chippendale

a to mój Charles Austin

No nie wiem już sama, może się mylę?

Mój chipek nigdy aż tak różowy nie był...i nie przebarwia się tak z rumieńcem jak Twój Austin, blednie po prostu, robi się taki jasno-brudno-różowawy.
Zdjęcia, które wkleiłam oddają autentyczny kolor.

Pewnie, że nie ważna nazwa Mireczko
Ukojenie 13:34, 06 wrz 2017

Do góry
Jeszcze z rana:
Phantom i limelight

Jezowka chyba rasbery trufle i dalia nn
Mirkowy ogród (początki) 13:22, 06 wrz 2017

Do góry
Elu nie wiem jak z bata bo nie próbowałam hehe Elu w zeszłym roku ukorzeniałam wiec ma.teraz pierwszy sezon.Sięga mi powyżej kolan a co ciekawsze to ona jest w donicy zadołowana .Liście ma większe z niż ema.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 13:02, 06 wrz 2017

Do góry

Wczotaj po pracy zdąrzyłam to co widac na zdjęciu przegrabić i dzisiaj sieje nasionka, posypię ziemią kompostową przesianą, zwałuję, podlęję i trzymam kciuki

Do startu gotowi start
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies