Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:17, 02 wrz 2017

Do góry
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:14, 02 wrz 2017

Do góry
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:11, 02 wrz 2017

Do góry
Oto, co dziś znalazłam w ogrodzie...
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 11:05, 02 wrz 2017

Do góry
Moja pierwsza hortensja ma kilka lat. Zupełnie nie wiem, co to za odmiana. Cieszy mnie, że prawie wcale nie przebarwia się tylko lekko szarzeje. Nie wiem też dlaczego, ale zawsze ma takie dwa piętra. Nawet fajnie to wygląda

Co się stało kwiatom ... 11:02, 02 wrz 2017

Do góry
Nallar napisał(a)
Mirello, nie wiem jak wysoki urośnie u Ciebie, ale jego "mamusia" ma ponad 170cm
Nasionek Kłosowca dostaniesz tyle że będziesz mogła poeksperymentować
Część możesz rzucić bezpośrednio na rabatę, wzruszyć grabkami lekko ziemię aby nasionka się lekko schowały i tyle Drugą część możesz wysiać w marcu do małych doniczek. Kłosowiec nie ma szczególnych wymagań jeśli chodzi o ziemie, rośnie wszędzie i bardzo szybko.

Proszę nie cytować, fotki do usunięcia.

Zacytowałam bo chcę go mieć dla porównania z moim
Zebrinus wygląda super, taki słuszny wzrost mi pasuje ,mam nadzieję że się nie rozejdzie po rabatce,
dziękuję za porady ogrodnicze.
Ogród z wilkiem zamkn. 10:54, 02 wrz 2017

Do góry
Żeby nie było ze nic nie robię , dodatkowo do przedogródka - przymiarki
Moja działka na Dębowym Lesie 10:28, 02 wrz 2017

Do góry
kerii napisał(a)
Jesień faktycznie nadchodzi dużymi krokami ale czy mało kolorów? U Ciebie tego nie widać nadal pięknie kolorowo.

Ja na jutro też mam plany ogrodowe tylko nie wiem czy mi ich deszcz nie pokrzyżuje, na działce nie byłam już ze trzy tygodnie i ciekawa jestem co tam słychać czy moje nowe jeżówki i trawka się przyjęły, czy hortki w końcu zakwitły no i dereń do obrania na pewno już dojrzał.

Mam nadzieję, że prognozy się nie spełnią na dzisiaj też deszcz zapowiadali a było ciepło i słonecznie

Jeszcze jest sporo kolorów.ale , będzie ich ubywać niebawem.Jesień już nie jest taka bogata jak wiosna czy lato.A może mi się coś wydaje ?

U mnie już nie jest upalne.Ciepło,Słonko świeci.Pogoda idealna na prace ogrodowe.Zaraz zmykam właśnie opielić pomidorki, oberwać je.Malinki do zerwania też czekają, i jeżynki .Ukopać kilka liliowców i floksów do podziału.
Posadzić czosnki, iryski sporo tulipanków. Jeżówka i wrzosy tez czekają w doniczkach .
A potem sprzątanie itp...Jutro już chyba zrobię ciasto i chlebek,Bo chyba nie wyrobię się dzisiaj jeszcze i z tym.

mieczyki i inne

Eukomis
Przerwa na kawę... 10:25, 02 wrz 2017

Do góry
a, są ok, ząbki mają na zdjęciach wyżej nie widziałam. Moje polar bear też mam 2 sezon, ale rosną w glinie. Zeszłą jesienią je przesadzałam, a wiosną ścięłam bardzo nisko, zaraz po pierwszym oczku, nawet bałam się, że je tym zabiłam, bo potem przyszły jeszcze mrozy. Ale pięknie odrosły i się zagęściły. Zakochałam się w nich w tym roku, dla mnie są piękniejsze niż vanilla F. Choć w zeszłym roku, w innym miejscu i innym podłożu wyglądały podobnie do Twoich. Może rzeczywiście to kwestia ziemi.

inka74 napisał(a)
??!!!!??? Kupowałam ją jako Polar Bear 2 lata temu na targach Zieleń to życie. Aż po ciemku poleciałam kwiaty oglądać. O takich ząbkach pisałaś? Ja właśnie czekam na takie ogromne kwiaty i nie mogę się doczekać. Bardziej myślałam, że jej może tu coś nie pasuje. Może ziemię ma za słabą. Zbyt zasadową ale nie że to inna odmiana. Zerknij na zdjęcie proszę.

a to mój pojedynczy kwiatek

i cały kwiat (przepraszam za jakość, na szybko robione telefonem)

pozdrawiam serdecznie
brosia

edit: literówki
Platan - Platanus 10:19, 02 wrz 2017

Do góry
Zachwyciły mnie platany na Piazza Napoleone w miejscowości Lucca w Toskanii. Otaczają plac, są ogromne. Jak to platany mają piękną korę - wzór "moro" Zastanawia mnie kolor liści...Nie wiem czy to wpływ włoskiego słońca czy taka odmiana. Liście są jaśniejsze niż u nas w Polsce, wręcz świecą.

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:58, 02 wrz 2017

Do góry

Jeszcze rz serdecznie dziękujemy. Specjalne podziękowanie dla Jureczka i Andrzejka, z buziakami

Nie martw się, jeżówki są żółte, wkleiłam
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:54, 02 wrz 2017

Do góry

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:52, 02 wrz 2017

Do góry
Już się poprawiam Gosiu i wklejam

Cudnie było u Was...jeszcze raz sto buziaków dla Was!!!

Przecudna periowska, stojące jeżówki, wielkie hortki, słodkie jeżyny, wielki warywnik i cudowni WŁAŚCICIELE!!!

Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:49, 02 wrz 2017

Do góry
i nocowanie chłopaków , które burza zakończyła po 22.00
ale i tak zadowoleni

I nawet się w ogród wkomponował namiot

Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:47, 02 wrz 2017

Do góry
Wczorajsze łupy na starociach, oj będą mega szaszłyki

kiedyś zawiśnie w mojej kuchni

będzie founde

Em marzy o fajce i bujanym fotelu na starość....no to fajkę już ma

Moja działka na Dębowym Lesie 09:46, 02 wrz 2017

Do góry
katel napisał(a)
Budleje mam chyba takie jak Twoje , uwielbiam ich zapach i te stada motyli

Kasiu, i mi wydaje się ,że mamy takie same budjeje .Mam te dwie i mi wystarczy.
Ja też je lubię.A motylki i owady buszują jeszcze po rożnych roślinach.Fajne widoczki
Hibiskusy
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 09:46, 02 wrz 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

No to czort jeden
A dziękuję za komplimenta czego chcieć? Oj gdybym umiała odpoczywać w ogrodzie, a nie tylko z łopatą latać

Przejdzie Ci to, zobaczysz Kiedyś też od razu się rzucałam na chwaściory, teraz już bardziej lajtowo do tego podchodzę I ogród żyje

Z tą rabatą poczekaj do przyszłego roku, jak podrośnie...bo zrobisz taki błąd jak ja...i wiosną znowu robotę mam. Patrz, cycek w marcu i dzisiaj

Ogród z łezką II 09:40, 02 wrz 2017

Do góry
ania1110d napisał(a)
A róże i tak piękne

Pewnie, chociaż z daleka już nie są takie kolorowe...
Zdjęcia kiepskie, światło paskudne rano

Ale skarpa dalej bez chwastów się trzyma Czasem tylko coś małego wychodzi, od razu dziubnę i czysto

Ogród z łezką II 09:36, 02 wrz 2017

Do góry
Teasing Georgia obfita jeszcze i krzaczysko ma niezłe

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:35, 02 wrz 2017

Do góry
A w Tatrach takie kombinacje na wyciągnięcie ręki

I pełno białej jarzmianki

Ogród z łezką II 09:34, 02 wrz 2017

Do góry
To Kronenburg

M-m Knorr

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies