Wiatr zabierze tobie i zaniesie sasiadowi, a od sasiada od strony zachodniej przyfruna do ciebie taka to pociecha.
Poza tym wieje i leje nie licze na pomoc wiatru deszcz jeszcze bardziej wklepie liscie do zwiru sklei je.
Ja swoje świerki w Care....ur kupowałam zawsze w grudniu w okolicy świąt za psie pieniądze, , sadzone środek zimy i też ładnie się za ratunek odwdzięczają Nie pryskałam moich niczym wiosną tylko na przędziorka
Bardzo mnie kusza, ale juz nie w tym roku, moze wiosna albo przyszla jesien. Najpierw musze zobaczyc jak beda rosly te ktore posadzilam w tym roku.
Jak wiesz na naszym terenie ten rok to tragedia dla roz. Ciagle opady i nie mogly pokazac swoich zalet. Zreszta jak kazda roslina posadzona z golym korzeniem musi sie najpierw dobrze ukorzenic a potem rozrastaja sie lodygi.
Wiec czekam na przyszly rok aby byl lepszy od obecnego.
Mam pod nosem szkolke na Ursynowie, zawsze maja roze Kordesa z atestem adr, sa drozsze, ale dorodne. Sa tez inne austina i inne szkolki. Jak przywiezie, to sa bardzo zdrowe nie zaniedbane, wiec warto kupowac.
Mam tez namiary na roze troche tansze, pod Hala Mirowska.Np. ta
To jest jej drugie kwitnienie ktore utrzymuje sie do teraz, obledny kwiat i zapach fota telefone i taka nie wyrazna.
Ma kolor ciemnego rozu wpadajacy w fiolet ze srodkiem zoltym.
Sylwia to wszystko zalezy na co sie trafi. Ja kupowalam od faceta, ktory posadził i rosly nie interesowal sie nimi. Mial tych drzewek ok. Hektara, kazal mi zaznaczyc ktore chce wiec zaznaczylam nie mialam pojecia o ochojniku (galasach).
Tak samo opuchlak z nieba nie spada tylko przywlecze czlowiek z jakas roslona i potem sie z nim buja.
Elu, Pogody za oknem i pogody ducha na najbliższy czas!