Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

SlonecznyOgrod 15:33, 29 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Panorama 1

Panorama 2

Po woli nadrabiam jesienne fotki.
Elu , teraz trawy się prezentuja najokazalej.
Tylko mi nie mów , że znasz wszystkie ich imiona
Dorota123 21:47, 29 paź 2017

Też mam liście w żwirowej rabatce, miałam je wydmuchać jutro odkurzaczem, ale mam nadzieję, że dzisiejsze wiatry zrobiły to za mnie.
ElzbietaFranka 22:27, 29 paź 2017

Dorota123 napisał(a)
Też mam liście w żwirowej rabatce, miałam je wydmuchać jutro odkurzaczem, ale mam nadzieję, że dzisiejsze wiatry zrobiły to za mnie.

Wiatr zabierze tobie i zaniesie sasiadowi, a od sasiada od strony zachodniej przyfruna do ciebie taka to pociecha.
Poza tym wieje i leje nie licze na pomoc wiatru deszcz jeszcze bardziej wklepie liscie do zwiru sklei je.
Kasya 09:52, 30 paź 2017

Elu, czy ty będziesz zamawiać jeszcze róże ?
sylwia_slomc... 09:55, 30 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Mirka daly mi do wiwatu. Osutka jakies inne choroby na poczatku nim sie zaklimatyzowaly, ale teraz odpukac sa zdrowe i pieknie rosna. Posadzony aby troche oslonic chalupe przed wiatrem. Kupowalam je po 10 zl to nie majatek od faceta ktory nam drzewo przywozi. Mial u siebie starsze posadzone bardzo ladne i nam sie spodobaly i posadzilismy.

Świerki kazdego roku wczesna wiosna opryskuje promanalem, serbow nie trzeba.

Teraz jak przywozi drewno do kominka to sie nadziwic nie moze, ze tak ładnie rosna. Dal mi jeszcze buki takie malenstwa a juz maja po 2 metry. Chcial mi dac wiecej tych buczkow, ale nie chcialam teraz źaluje juz bym miala duze drzewka.

Ja swoje świerki w Care....ur kupowałam zawsze w grudniu w okolicy świąt za psie pieniądze, , sadzone środek zimy i też ładnie się za ratunek odwdzięczają Nie pryskałam moich niczym wiosną tylko na przędziorka
ElzbietaFranka 23:08, 30 paź 2017

Kasya napisał(a)
Elu, czy ty będziesz zamawiać jeszcze róże ?

Bardzo mnie kusza, ale juz nie w tym roku, moze wiosna albo przyszla jesien. Najpierw musze zobaczyc jak beda rosly te ktore posadzilam w tym roku.

Jak wiesz na naszym terenie ten rok to tragedia dla roz. Ciagle opady i nie mogly pokazac swoich zalet. Zreszta jak kazda roslina posadzona z golym korzeniem musi sie najpierw dobrze ukorzenic a potem rozrastaja sie lodygi.

Wiec czekam na przyszly rok aby byl lepszy od obecnego.

Mam pod nosem szkolke na Ursynowie, zawsze maja roze Kordesa z atestem adr, sa drozsze, ale dorodne. Sa tez inne austina i inne szkolki. Jak przywiezie, to sa bardzo zdrowe nie zaniedbane, wiec warto kupowac.

Mam tez namiary na roze troche tansze, pod Hala Mirowska.Np. ta
To jest jej drugie kwitnienie ktore utrzymuje sie do teraz, obledny kwiat i zapach fota telefone i taka nie wyrazna.
Ma kolor ciemnego rozu wpadajacy w fiolet ze srodkiem zoltym.
ElzbietaFranka 23:21, 30 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja swoje świerki w Care....ur kupowałam zawsze w grudniu w okolicy świąt za psie pieniądze, , sadzone środek zimy i też ładnie się za ratunek odwdzięczają Nie pryskałam moich niczym wiosną tylko na przędziorka

Sylwia to wszystko zalezy na co sie trafi. Ja kupowalam od faceta, ktory posadził i rosly nie interesowal sie nimi. Mial tych drzewek ok. Hektara, kazal mi zaznaczyc ktore chce wiec zaznaczylam nie mialam pojecia o ochojniku (galasach).

Tak samo opuchlak z nieba nie spada tylko przywlecze czlowiek z jakas roslona i potem sie z nim buja.
hanka_andrus 07:24, 31 paź 2017

Elu, Pogody za oknem i pogody ducha na najbliższy czas!
ElzbietaFranka 09:53, 31 paź 2017

hanka_andrus napisał(a)
Elu, Pogody za oknem i pogody ducha na najbliższy czas!

Dzisiaj pewnie wszedzie swieci slonko, jeszcze zimno i wietrznie.
Pogoda ducha najwazniejsza.
maed 18:56, 31 paź 2017

Jaki Ty masz piękny i okazały ogród! Panorama z trawami mnie urzekła.
Pozdrawiam