Wczoraj zdążyłam tylko róże ogłowić i zaczęło mżyć...reszta kwiatów nie ruszona a dzisiaj na taki ziąb nigdzie się nie wybieram.
Zdjęcia róż mam i z teraz, i sprzed tygodnia...mam zaległe zdjęcia.
To może najpierw te zaległe...jeszcze lato było
Chopin
To był bardzo miły czas
Mój...jeszcze na początku tygodnia pisałam, że nie widać jesieni w nim praktycznie. Dzisiaj, przy tej pogodzie już tak...
Phantom na pniu bardzo jesienny już
Przy okazji do podglądnięcia tulipanków zobaczyłam jakiego masz ślicznego pieska piękny słodziak
A tulipanki Upstar z B już wiem jak będą wyglądały i ładny kolorek będzie
Witaj Jolu, fajnie było pochodzić po lesie, a jak jeszcze jest co zbierać, to tym chętniej
Takie stogi siana spotkaliśmy po drodze, dziś to już rzadkość.
Ostatnio miałam taką scenę : w jabłku leżącym na trawniku siedziało z 15 os. Byłam w takim szoku że chwyciłam za spray na osy i szerszenie i zlikwidowałam w jednej chwili to oblężenie. I co ciekawe w tym miejscu została wypalone trawa i nie rośnie chyba 3 tydzień. a ja się zastanawiam od tygodnia czy by tym sprayem nie potraktować moich największych wrogów czyli ostów lepsze od randapupraktyczne w użyciu miejscowym osłonę z butelki zrobię żeby nie zniszczyć obok dobrej rośliny
Jeszcze nowa rabata w robocie pod żarnowcem - są tam żurawki, hosty i wrzosy, przy wrzosach będzie jeszcze rozsypana kwaśna ziemia i kora. Jak wrzosy nie zdadzą to egzaminu to pomyślę o czymś innym.Wrzosy głęboko się sadzi?
z tymi chciejstwami to też coś za coś ( na obiad naleśniki lub frytki na okrągło
przepraszam za dołowanie (tulki ) a ja podziwiam jak sama tyle sadzonek stworzyłaś
..najbardziej mi się twoja opcja ogniska podoba ,tylko ,że gdzie ten basen cholerny dać .....
o tym miejscu na basen myślę ,blisko tarasu ,blisko prąd i woda ,tylko ok 1 m musiałabym zabrać i przerobić skalniak
i odgapiłam troszkę od ciebie ,tylko u mnie tak fajnie nie wyszło porozrzucane roślinki w przedogródku
chciałam stipę jeszcze dodać ,ale nie ma już jak myślisz ,jest lepiej ....
dodałam rozchodniki ,jeżówkę (po 5 były ,szkoda było nie wziąść i beatlesy zabrane z vanilkowej
z dalsza