Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:47, 09 paź 2017

Do góry
A to już szersze kadry - no widać braki jak na dłoni - ale się poprawi
Po poszerzeniu rabaty nie zmieniałam nasadzenia, więc front pusty. NIe wiem, czy coś tam wsadzę na brzegu, czy przesadzę tam o te 10 cm szałwie, które rosną w rzędzie

Misz masz hortensjowy - ale szkoda mi to ruszać, jak już rośnie... ale front przed hortensjami będę zmieniać. A jak, to się może urodzi przez zimę w głowie...

I widok na furtkę
Ptasi gaj 22:47, 09 paź 2017

Do góry
Pokażę teraz ile mam wody w suchych oczkach

Tutaj rura w środku aby lepiej można było wypompować bo jest woda ale ono jest za płytkie.

Do kompostownika wejść nie można datura się cieszy bo ma tyle wody pod dostatkiem i to jakiej gnojówka

Komendówka 22:43, 09 paź 2017

Do góry
Jesiennie

widzicie kikuta tam przy drodze? Ksawery

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:41, 09 paź 2017

Do góry
Praire fire też mnie zauroczyła swoimi zwiewnymi źdzbłami i jesiennymi kolorami

Mam szansę na rozsianie hakone ?

Rozbawił mnie dziś widok rosnącej w Ice dance stipy capillata - taki mutant wyszedł, ale wdzięczny

Hortka z serii Magical four seasons

A to grzybek ostatnio popularny u mnie w tym miejscu - koleżanka mówi, że to może być bzowe ucho
Komendówka 22:40, 09 paź 2017

Do góry
Sosnowy mini lasek lubię bardzo
Tajemniczy Ogród 22:39, 09 paź 2017

Do góry

Tu lepiej widać - pod siatką rośnie kilka jałowców i pienna róża New Dawn. Chciałabym te jałowce jakoś zgrabnie uzupełnić, żeby powstało ładne zielone tło.
Niskie róże Bonica tu miałam ale mimo ładnego koloru denerwowała mnie ich podatność na plamistość i mszyce, więc je usunęłam jako pierwsze.
Komendówka 22:34, 09 paź 2017

Do góry
Brzeziniak z końca września

Żywopłotki cisowe. 22:33, 09 paź 2017

Do góry
JoannA napisał(a)
Na Twoje przeziębienie mam pyszną naleweczkę z malin. Z dodatkiem miodu faceliowego.
Wiem jak ciężko wysiedzieć domu kiedy tyle pracy w ogrodzie, ale pare dni jednak posiedź w domciu. Czasami ze zwykłego przeziębienia mogą się przyplątać poważniejsze problemy.
Cebule zdążysz jeszcze posadzić.
Mało mam czasu jak wracam z pracy. Szybko zapada mrok, ale te 2 godzinki to też coś
Dzisiaj wykopałam kostrzewy i jeżwki te zwykłe, wysadziłam parę roślin z doniczek, a na cebule jeszcze czas. Zdążę posadzić. Kiedyś sadziłam w grudniu i wszystkie zakwitły.

Też miałam przekopać zwykłe jeżówki, już zapomniałam o nich, bo przez trzy dni kopałam dale, wstawiłam do wazonu i teraz stoją w różnych miejscach, patrze z zachwytem maniaka.

Naleweczkę dostałam od koleżanki i polecam przepis
dwie puszki mleka skondensowanego słodzonego gotować w garnku z woda 3 godziny.
Jak ostygną wlać do tego 1/2 l zwykłej wódki.
Nie lubię słodkich wódek ale tę trzeba daleko odstawić bo za często wyciąga się rękę po butelkę. to kaimakowa.

Kolorowe Rabaty Martek 22:32, 09 paź 2017

Do góry
Maaaarta, puk, puk. teraz moja kolej, widzę że u Ciebie nie za duży ruch, tak jak u mnie. Zyczę Ci wszystkiego co najlepsze, pracowita pszczółka dla Ciebie.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:29, 09 paź 2017

Do góry
A to kawałek pierwszej kępy lawendy jaka zawitała u mnie w ogródku 2 lata temu i pięknie się rozrasta. Obok tegoroczna jeżówka Virgin

Liatrowy lasek

Green jewel sztywniutka i nic sobie nie robi z pogody

A ta trawka kupiona na targach mnie zauroczyła - to Reureif, ładny ma pokrój, cienko obrzeżona na krawędziach - na pewno ja dokupię jeśli przezimuje

I z bliska

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:23, 09 paź 2017

Do góry

Komendówka 22:21, 09 paź 2017

Do góry
Właściwy kolor marcinka

i drugiego
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:20, 09 paź 2017

Do góry
jesienne wariacje z trzmieliną oskrzydlona w roli głównej....już chyba przeszło miesiąc kolor trzyma
A w zeszłym roku kilka dni

Komendówka 22:19, 09 paź 2017

Do góry
Takie oto grzybobranie na działce było:

pod sosenkami

rodki dostały oddechu od chwaściorów już, także nie krzyczeć

pod brzózkami

Tajemniczy Ogród 22:19, 09 paź 2017

Do góry
Wrzucam jako punkt wyjścia do dyskusji. Kiepska jestem w planowaniu nasadzeń na kartce. U siebie najpierw widzę plamy, a potem zastanawiam się, czym tę plamę wypełnić.

Różowe to niskie róże. jeśli nie lubisz, to dałabym tam turzycę FC zmieszaną z szałwią i żurawkami

wiosną byłyby zimozielone akcenty w tle brzozy i cebulowe z turzycą, kwitnące dzrewko
latem róże i trawy, zimozielone, potem hortensje
jesienią wszystko
zimą- ozdobnie związane miskanty, zimozielone i kwiatostany hortensji
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:16, 09 paź 2017

Do góry
Nieliczne kwiaty New dawn

I niezmordowana NN, która ciągle wypuszcza pędy z pąkami
Rozpoznawanie chorób i szkodników 22:14, 09 paź 2017

Do góry
A to korzonki

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:13, 09 paź 2017

Do góry
Zgodnie z zapowiedzią udało dziś pstryknęłam kilka zdjęć, choć chcialo urwać łeb

Jak zwykle ujęcia z bliska są spoko, tylko szersze kadry pokazują jak duże są braki w załozeniach - będę myśleć przez zimę co zmienić

Wrzosy - te ładne dosadzone wczoraj - dostałam od sąsiadki poprzedzone pytaniem, czy jestem przesądna, bo ona tak i odda w dobre ręce Te małe wypierdki pomiędzy to przesadzane zeszłoroczne- widać, że coś im nieteges

Hakone aureola o ile dobrze pamiętam.. w tle najdalej limonkowa Everillo

Moje ulubione połączenie po raz enty - już tracąc swoje barwy Cherry fluff z opóźńioną vanilką -

Śliczna limonkowa hakonka - własnie nie pamiętam dokładnie, muszę znaleźć doniczkę albo Iza podpowie, bo też się w nie obkupiła - chyba Sun flare

Rozpoznawanie chorób i szkodników 22:12, 09 paź 2017

Do góry
Zrobiłam jak radziłeś Walerku i zrobiłam zdjęcia
Pod kora jest tak

szyjka korzeniowa, okazało się , że jakieś jasne grzybki przy niej rosną, niestety uszkodziłam podnosząc gałązki, żeby móc tam zajrzeć

Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:11, 09 paź 2017

Do góry
Jola, uwierz, wiaderkami zbierałam zgniłki . wiadomo, ze wybieramy to co wygląda lepiej niż gorzej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies