Hmm, to może jeszcze choruje po przeprowadzce. Moje pierwszy rok po posadzeniu byłe kiepskie, w drugim było lepiej a w trzecim to już zasuwały Tak więc daj mu chylę, może się weźmie w garść
Cudnie powiązałaś te miskanty. Wyglądają jak plamy powinnaś koło nich rozłożyć basenik i leżaczek. Mówisz że pokrzywa tak dobrze zadziałała na trawy... to może ja podleję swoje.
Witaj Halinko !!
Popatrzylam już w necie wszystkie trawki .I wszystkie mi się podobają.
Ja robiłam gnojowke tylko z samych pokrzyw. A krwawnikiem nie.
A dużo to dodajesz ?? To na przyszły rok i ja tak zrobię.
Te widoki palmowych traw są niesamowite. Pięknie wyglądają.
Czy wszystkie trawy trzeba wiązać ?
Podstawiam cieplutko , bo u mnie zimno i zimowe widoki.
Wiesz Aniu ja to taki ogrodnik korzystający z innych rad.W zeszłym toku nazbierłam kwiatów i gałęzi krwawnika posuszyłam go /mam gdzie/ i na wiosnę jak uzbierałam worek pokrzyw wrzuciłam pokrzywy i suchy krwawnik do pojemnika na śmieci 120 litrów nalałam wody .To stało 3 -4 tygodnie cuchnie jak diabli .Mieszałam Jak już tak nie śmierdziało mocno a rośliny przegniły nieco to wlewałam 1 litr mieszanki na 10 litrów wody i podlewałam .Nie podlewałam buksów bo rosną i tak jak głupoty i są zdrowe .Wiem że słabe rośliny lepiej po podlaniu rosną i szybciej.Jak masz gdzie narwać jeszcze krwawnika to urwij a jak nie to w lato urwiesz na przyszły rok. Nie wszystkie trawy wiążę te niższe rozplenice nie .Yo wiązanie to potrzebe tylko dlatego ze nie chcę mieć trawy rozsypanej przez zimowe wiatryPozdrawiam;d
Przymroziło nieco idę do ogrodu zbierać igły na okrycie moich okazów ,choć jeszcze ma być ciepło ale nazbierać trzeba,więc do roboty ;d Pozdrawiam zaglądających'd
Trawy na palmy przerobione - super to wygląda. Ja swoje w weekend będę wiązać.
Ostrokrzew też mam i bardzo lubię. Wcale ci się nie dziwię że o swojego tak walczyłaś. Mój na szczęście nie chorował ale słabo przyrastał, dopóki nie zaczęłam go mocniej ciąć. Widać że cięcie mu służy. Nigdy nie doczekałam się jednak owoców na nim czerwonych - nie wiem czy w tym przypadku nie trzeba mieć gdzieś obok drugiego żeby był i osobnik męski i żeński. Ale i bez owoców jest piękny.