Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zakątek z fioletową ławeczką 15:49, 01 wrz 2017

Do góry

Ogrodowe marzenie Mrokasi 15:49, 01 wrz 2017

Do góry
Anula, Iza, Asia - hmmm, jakby to powiedzieć, trzecia rozplenica i miskant już kupione...
Rzeczywiście, lubię mieć efekt od razu a nie czekać na niego np. 3 lata... i zdaję sobie sprawę, że za niezbyt długi czas może trzeba będzie znów coś zmieniać ale na której rabacie mnie to nie czeka??? Rośliny nie przestają rosnąć więc prędzej czy później trzeba coś korygować. To ja wolę szybciej korygować niż czekać i czekać.

Poustawiałam, pomierzyłam odległości i zrobiłam foty. Może nie będzie tak źle z tymi odległościami.

Między rozplenicami jest 120cm odstępu. W założeniu mają zrobić łan, więc chyba będzie ok?
Od skrajnej prawej rozplenicy do hortki Limelight jest 100 cm - może ciut mało, ale chcę ją prowadzić wyżej więc może będzie ok?
Pomiędzy hortkami Little Lime jest 110cm.
Od rozplenic do hortek Little Lime jest 100cm.
Miskant jest kompletnie z boku, mam tam sporo miejsca i nie boję się o niego.
Damy radę???
Działeczka Asi :) 15:26, 01 wrz 2017

Do góry

Aksamitki i maliny musiałyby wyemigrować...

Szmaragdowy Zakątek 15:21, 01 wrz 2017

Do góry
Nikita napisał(a)
Jak już wlazłam na dach to fotka z serii „panorama z lotu ptaka”

cuuudnie tam masz, Madzia! Mogłabyś wstawić fotkę "przed", obok, jak to wyglądało przed Twoim zakasaniem rękawów
Liliowo i kolorowo:) 15:07, 01 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Danusiu jak tak bardzo boli to pomysl o komorze hiperbarycznej. Poczytaj co to jest moze pomoze.

Mam kilka wanilek, ale wanilka wanilce nie rowna jeszcze sa odmiany.

Kupilam w zeszlym roku wanile forest sa wysokie ale znowu trawy rozplenice ze ich nie widac, wiec musze cos z tym zrobic. Wanile przytne wiosna wyzej. Tez rozplenice musze podzielic bo sa bardzo duze obszerne.

Basiu zajrzyj na pw.

Zdrowia zycze.

Az tak bardzo nie boli, tylko jak dłużej bym samochod prowadziła bo to prawa stopa. Poczytałam i odpisałam Dziękuje Elu bardzo
Nie wiedziałam, że jest kilka "wanilek" z tymi hortensjami to różnie bywa, moj kolega ze swoich patyczków Bobo dał mi dwie sadzonki i wyobraz sobie, że nie kwitna u mnie jak Bobo chodz kwiaty mają i ładnie rosną
Moje rozplenice bardzo się rozrosły i koniecznie wiosna musze je podzielić tak jak zebrinus bo już mi do rodka wchodzi.
A to zjęcia Pinky Vinky, która jak dla mnie jest bardzo piękna i ma bardzo sztywne pędy. Jestem Danusia)

Działeczka Asi :) 15:03, 01 wrz 2017

Do góry
asiak napisał(a)

Asiu, cóż to za różowe kwiatki okalające iglak? Begonie wiecznie kwitnące?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:51, 01 wrz 2017

Do góry
Dogrzebalam sie wreszcie do dysku
urlop w Pl zaczelismy od odwiedzenia Boleswaca. Wlasnie bylo tam Swieto Ceramiki

Liliowo i kolorowo:) 14:47, 01 wrz 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Miło widzieć Anię pozdrowienia zostawiam

A Ciebie wnusie tak pochłonęły że spuchnięta noga została zaniedbana no to cała Ty

Ula chcemy z Ania do Kapiasa we wrześniu pojechac może jesteś chętna? Nie bede może chodzić po całym albo będe odpoczywac na ławeczkach. Wnusie zawsze mnie pochłaniają na maksa bo uwielbiam z nimi spedzac czas, ale spoko oszczedzałam się bardzo Ula to rozchodnik, który kiedyś u mnie posadziłas pamiętasz? olbrzymie urosły ale rozplenica ich zagłuszyła i nie widac ich, musze je przesadzic:
Ukojenie 14:29, 01 wrz 2017

Do góry
zoja napisał(a)
W domu czekala na mnie paczka z ben..x
Piekne i pachnace cebulki
Sa rozowe i jasnorozowe tulipany dla Tesciowej szafirki i czosnki glowkowate

I moje dzisiejsze zbiory:

Co ja czytam już dostalas paczkę z benex a ja jeszcze nie
A chyba wcześniej zamawialam
Problemy z tujami 13:49, 01 wrz 2017

Do góry
nie mam pijecia co z tymi tujami choroba postępuje mimo pprysku atak.1ml na litr oprysku topsin takze w takiej samej proporcji jeszcze myslecz aliette by pomogło co ro za choroba bo jest kilka typów?? Te przyrosty u góry pędów to normalne zjawisko
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:49, 01 wrz 2017

Do góry
iwka napisał(a)

proszę

O żesz!!!!!
Kurde, nie wiem - cieszyć się czy płakać...
Z ogródka na wsi 13:43, 01 wrz 2017

Do góry
Gosia, górka trochę bliżej Przeszkadza mi trochę że kamienie są łyse ale myślałem żeby na wiosnę w szpary między kamieniami coś powysiewać A może i kostrzewa się sama powysiewała w kamienie

I ścieżka po deszczy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:58, 01 wrz 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Dziewczyny nie śpeszcie sie tak z ta jesienię. Wprawdzie to moja ukochana pora roku, ale w tym roku taki sezon krótki....

Fajna ta 'paprotka', ale wzdycham do wrzosowiska...

Rok w ogrodzie przeleciał...prawie, ale jeszcze trzeba ogrodowo podziałać

Jesień musi poczekać...spodziewam się pięknego września i słonecznego miesiąca...trawnik już zrobił się soczyście zielony

pozdrawiam Aniu przed weekendowo

właśnie eM się dorwał do kosiarki i ledwo cyknęłam co nie co;(

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:54, 01 wrz 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Dziękuje za piękne fotki z późnego lata
Jesień będzie jak przyjdzie czas klonów ... albo odwrotnie

Nie spieszy nam się do jesieni wcale, ach wcale
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:52, 01 wrz 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)

Aga jestem zainteresowana tym tytoniem. Rośnie wysoki (1m)czy niski (40cm)? Poszukuję nasion ozdobnego seledynowego

Ten tytoń Ula jest wysoki metrowy, ale nie mam nasion, bo z jednego późno zdecydowanego nasionka jeden
kwiat kwitnie, takie Ci u mnie bogactwo kwiatów...głównie taras kwitnie z daleka widać petunie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 12:50, 01 wrz 2017

Do góry
Trochę zapasów na zimę.
Grzybki i powidełka malinowe

I taka big papryka mi wyrosła
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:49, 01 wrz 2017

Do góry
babka napisał(a)
Piękna ta Twoja końcówka lata, wrzosowisko masz zachwycające (moje poległo ale chyba wyszło mi to na dobre )

Taki ogród broni się o każdej porze roku tak więc jesień mu nie straszna

Koniec lata jest u mnie w miarę kolorowy, wrzosy mają swój czas, jeszcze odkrywam kwitnące jednoroczne
z późno wiosennych wysiewów
Cleome też się udało zakwitnąć

Mój jest ten kawałek ogrodu 12:49, 01 wrz 2017

Do góry
aga_podlasie napisał(a)
Zoja, trudno o dobre zdjęcie, bo to początki dopiero, gałązek zbyt wiele nie ma, ale może coś widać.
Chcesz coś takiego u siebie?

super
a żebyś wiedziała - gdyby eM się zgodził na współpracę to bym chciała - tzn. chcę
tylko w tym roku kalendarzowym to nawet o tym nie wspomnę - ale sama myśl kołacze mi się po głowie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 12:47, 01 wrz 2017

Do góry
Dzisiaj od rana pada więc działam kulinarnie
Pierogi z borówkami wyszły pyszne ale chyba bardziej smakują mi na zimno.
Częstujcie się proszę
Słoneczny Ogród 12:46, 01 wrz 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies