Zapomniałam wstawić zdjęcia z zajęć terenowych jakie mieliśmy w Łazienkach
Oglądaliśmy Ogród Holenderski
Na pierwszym zdjęciu fachowi ogrodnicy sadzą cebulowe, które zakwitną pięknie wiosną:
Dawno nie pokazywałam żadnych zdjęć. Trochę robiłam ale ponieważ najczęściej zaglądałam na O. przez telefon i tablet nie mogłam niczego wgrać
Pogoda znowu masakryczna więc dopóki mogę dla poprawy nastroju fotki z 18 października
Hortensja Wim"s Red w tym roku nie miała kwiatów Nie mam pojęcia dlaczego. Liscie piekne ale.... chciałabym zobaczyć coś więcej
Mój kolejny powrót na łamy forum... kolejny sezon za nami, mokre i kapryśne lato, ślimaków w brud, ale za to żadnego podlewania i martwienia się na wyjeździe o rośliny. We wszystkim można znaleźć jakąś pozytywną nutę.
Mój ogródek ani się nie powiększył ani nie zmniejszył, ale rośliny nabrały gabarytówniektórym w tym do twarzy innym mniej, ale wszystkie wyglądają na zdrowe i zadowolone. Pomimo zbliżających się dużymi krokami chłodów, grzecznie poddają się działaniom Matki Natury. Niektóre wyłysiały, inne posiwiały, a co niektórym wiatr dał się we znaki i porządnie wytarmosił
Kilka zdjęć dla przypomnienia...
W zeszłym roku marcinki były wyjątkowo piękne w tym roku ścieżki nadrobiły braki koloru
Myślę,że studnia w przyszłym roku pomoże pięknie rozwinąć się roślinom
Ucieczka od szarości dnia powszedniego. Wolałabym w końcu listopada, gdy u nas zupełna szarość a w Maroku niższe temperatury niż w październiku. Nie było jednak źle, większość czasu w klimatyzowanym autokarze, a i odczuwalność temp. lepsza tam niż tu. Wrażeń mnóstwo, a to zostaje w nas. Twój ogród zaraz po powrocie musiałam odwiedzić, jest wzorowy jak zwykle, piękny w szczegółach.
U mnie jesień, i nie taka porządna jak u Ciebie, wciąż lecą liście. Pozdrawiam.