Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Gabriela 20:20, 26 paź 2017

Cieszę się, że akurat pojawiły się leśno-jesienno-ogrodowe zdjęcia, ogród i las są takie piękne.
Masz więcej tych jesiennych krokusów? Jedyna ich zaleta, to że nie giną i co roku się pojawiają, ale za bardzo nie rozmnażają. Krótko są, bo po deszczu się kładą. Już lepiej mieć niebieskie astry w ogrodzie.
Planujesz wyjazdy na przyszły rok i majową imprezę u siebie? Bo wiesz, lilaki...

Ps. Firanek nie mam, chociaż by pasowały do wystroju.
Bogdzia 17:25, 27 paź 2017

Gabriela napisał(a)
Cieszę się, że akurat pojawiły się leśno-jesienno-ogrodowe zdjęcia, ogród i las są takie piękne.
Masz więcej tych jesiennych krokusów? Jedyna ich zaleta, to że nie giną i co roku się pojawiają, ale za bardzo nie rozmnażają. Krótko są, bo po deszczu się kładą. Już lepiej mieć niebieskie astry w ogrodzie.
Planujesz wyjazdy na przyszły rok i majową imprezę u siebie? Bo wiesz, lilaki...

Ps. Firanek nie mam, chociaż by pasowały do wystroju.

Jesienne krokusy sadziłam kilka razy ale najczęsciej maja tylko liscie , przestałam juz na nie liczyc , czasem zakwitnie jeden czy dwa.Astry mam niebieskie jasniejsze i ciemniejsze niskie , bordowe srednie i malinowe wysokie, to mi wystarczy bo na specjalna rabatkę nie mam dla nich miejsca.W przyszłym roku na bzy umawialyscie sie do Niemiec to ja chyba nie pojadę a u siebie zrobię spotkanie w maju ale juz tylko dla łodzianek i zaprzyjaźnionych, duzego spotkania juz robic nie bedę , zreszta same łodzianki to juz mozna powiedziec ze duże spotkanie. Jeśli masz ochotę to zawsze mozesz do mnie przyjechac, zapraszam.
Milka 11:40, 29 paź 2017

Też firany ograniczam, twoje okno musi byc otwarte, takie widoki
Zauwazyłam chyba coś nowego, całe łany jakiś trawek na rabacie, czyżby coś nowego? Ściskam serdecznie
anna_t 13:05, 29 paź 2017

Bożenko widoki z okna masz cudowne! u mnie las trochę dalej ale tez lubię go o tej porze roku. ten rok to moj ostatni z widokiem bo będą się sąsiedzi budować niestety..

podgladam sobie klona red sunset, niewiem czy go masz ale lubujesz się w klonach to podpowiedz prosze, przebarwienie ma chyba jedno z ładniejszych ale ciekawi mnie czy wiesz moze czy trzyma to ubarwienei czy łysy przy takich wiatrach jak teraz?

glediczja np już łysa a amanogawa pięknie trzyma jeszcze liście i przebarwiona nieziemsko. grujecznik jeszcze zielony a jablonki royality łyse
paniprzyroda 16:26, 29 paź 2017

Widoki jesienne miodek, ale dziś chyba ławeczkę przysypało liśćmi Nic to, jak przestanie padać, z herbatką siadam w moim ulubionym miejscu.
katel 21:38, 30 paź 2017

Widoki jesienne cudowne a to Wasze okno to już kultowe - czy z firanką czy bez
Margarete 01:18, 31 paź 2017

Zaglądam i pozdrawiam
Jak wiatry u ciebie? Bo u mnie mocno wiało ale bez strat się udało, nie licząc śmieci porozwlekanych po okolicy, jakichś worków foliowych, papierów itp
AgnieszkaW 07:18, 31 paź 2017

Bogdziu, teraz w nowych trendach zasłony/firanki/rolety znów wracają - bez nich nie ma elegancji, przytulności i klimatu w domu. Oczywiście mam na myśli firanki delikatne, lekkie, zwiewne, z klasą - takie mogą tylko zdobić (wbrew utartej opinii wielu forumowiczek), dodam, że to moja opinia, ale oparta jednak na podglądaniu wielu programów wnętrzarskich i czasopism. Pamiętajmy, że firanki można przecież zawsze rozsunąć
rozark 08:23, 31 paź 2017

Jak tam zdrówko?
Bogdzia 09:12, 01 lis 2017

Milka napisał(a)
Też firany ograniczam, twoje okno musi byc otwarte, takie widoki
Zauwazyłam chyba coś nowego, całe łany jakiś trawek na rabacie, czyżby coś nowego? Ściskam serdecznie

Nie wiem które zauwazylas bo mam dwie takie rabaty trawkowe , na jednej mieszanka hakone , bronze, rozplenice , molinie i saslerie(?) grupkami a na drugiej jakies carexy ale ta druga muszę zmienic bo za szybko się rozrastają a ja nie mam juz sił by co rok je od nowa dzielic i sadzic.Cos innego tam posadze tzn jakies inne trawki takie zeby sie za bardzo nie rozrastały.Buziaki Irenko.