Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Z Pszenicznej ... 17:30, 06 kwi 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Bylinówka super się zapowiada I o jakim opóźnieniu Ty piszesz? Piwonie wielkie, ostróżki też. Będzie szał

Ewa chyba masz rację, powoli koniec prac na bylinówce - wycięte wszystko, nawiezione obornikiem i ściółką z liści, przesadzone to co miało być przesadzone. W kolejce tylko czekają floksy laura do posadzenia i białe jeżówki white swan. Potem już tylko czekać czy wszystko ze sobą gra
Z Pszenicznej ... 17:28, 06 kwi 2017

Do góry
Kwiecień ubiegły rok

kombinuję czy nie zmienię tutaj obwódki - zamierzam na dniach wysiać nasionka
Alchemilla epipsila od Ewci Jak przywrotnik się uda to tutaj dostanie swoje miejsce, reszta pójdzie na różankę jako zadarniacz

W plecach piwonii mam byliny wysokie: sadziec, miskanty, jeżówki, trzcinnk, monarda, liatra, zawilce, malwa chyba też... floksy

Czekam na rozrośnięcie się rdestu podobnego do parzydła i przetacznikowców wirginijskich no i może w tym roku zakwitnie również peonia w kolorze bordowym I żeleżniak i czyściec hummelo ... kurcze nazbierało się tego
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 10:56, 06 kwi 2017

Do góry
violka171 napisał(a)
Rabata skończona tu są krokusy i Floksy ,a jesienią chryzantemy

Kwiatki takie póki co

Super rabatka wiosenka też
te białe szafirki mam 3 sezony, nie rozrastają się, stale ta sama ilość, tylko z liśćmi nie ma problemu
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 20:26, 05 kwi 2017

Do góry
Rabata skończona tu są krokusy i Floksy ,a jesienią chryzantemy

Kwiatki takie póki co
Ogródek przy lesie 18:37, 02 kwi 2017

Do góry
Figielka napisał(a)

Tak jest

Iwa ( pozwolisz że będę tak mówił jakoś mi szybko do głowy wpadła taka ksywa i się mi spodobał- jak wierzba iwa ). Jeśli mogę ci coś zasugerować... bo moim zdaniem to ta rabata jest za mała. Posadziłaś na małym kawałku dużo roślin w tym o ile dobrze widzę jakieś świerki(chyba) które w przyszłości będą albo niewielkimi drzewami albo dużymi krzewami i wyprą lub strasznie wymieszają się z pozostałymi roślinami
(jedne powłażą na drugie). W moim odczuciu powinnaś powiększyć tą rabatkę A nawet zrobić jedną dużą na długości całej skarpy. Wtedy posadzić tam jakieś iglaczki a na pólkach pomiędzy nimi np. floksy,jeżówki,pysznogłówki,ostróżki,trawy-mówisz że lubisz taki naturalny/nieco wiejski styl a moim zdaniem wyglądało by to dobrze. Poza tym stojąc na tym wyższym pietrze nie byłoby widać od razy wszystkiego co jest niżej i tu rodziłoby się takie "Oho tam jest jeszcze coś ciekawego do obejrzenia" i dopiero wtedy stąpając po schodkach odsłaniała by się nam kurtyna z roślin- takie jest moje, odczucie i moje zdanie co ja bym zrobić, ale oczywiście jest to twój ogród i ty w nim rządzisz, Ma się podobać TOBIE
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:01, 31 mar 2017

Do góry
języczki wyłażą

a floksy już takie

kolejna magnolia

Księżycowy... 11:20, 31 mar 2017

Do góry
AgataP napisał(a)

Identyfikacja - pierwsze - niby takie wydłużone liście jak floksy ale przekonasz się jak zakwitnie, drugie to rojnik na skalniaki moim zdaniem.

Oby to były floksy, chciałabym mieć takie roślinne pamiątki po babci... Rojnik , nie ma mowy podejrzewam, że to len trwały?
Księżycowy... 09:51, 31 mar 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)

Dziękuję, tak wiosennie przebudziłam się o szóstej Będą wiosenne działania dzisiaj

Ja codziennie mam pobudkę o 6-tej, córka nie widzi różnicy czy dni wolne czy nie

Identyfikacja - pierwsze - niby takie wydłużone liście jak floksy ale przekonasz się jak zakwitnie, drugie to rojnik na skalniaki moim zdaniem.

Poza tym nieźle się wszystko przebudziło u Ciebie. U mnie łubiny przeżyły i są jeszcze większe niż w roku ubiegłym. Ciekawe jak będzie z kwitnieniem.
Bylinowa u Ciebie też niezła będzie, ale oczywiście znając Ciebie na jesieni będziesz coś przesadzać To nieustająca praca.
Ja wchodzę jutro w rabatę, muszę poniektóre byliny już ograniczyć

Maliny co niektóre wychodzą, w końcu sadzone jesienią więc mogą się nie wyrobić tak wcześnie
Ogród Mirelli 08:23, 30 mar 2017

Do góry
Monika myślałam, że chcesz upiększyć rabaty większą ilością zimozielonych

Paulinka ale mnie ucieszył Twój wpis - odetchnęłam
Bukszpanów też nie chce właśnie ze względu na choroby. Mam również trzy tujki danica i bardzo sobie je chwalę, więc pewnie zostanę przy tych roślinach, które wymieniłam Ci wcześniej.
Bylin nie mam aż tak bardzo wysokich. Z tych najwyższych to liatry, floksy i duże rozchodniki Trawy rozplenice też je zakryją. Skoro piszesz, że dadzą radę to ok jestem bardziej spokojna. Bo wiesz muszę małe sadzić
Ogród KasiWB - część II 19:48, 29 mar 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Ależ kolorowo u ciebie a te floksy biało - fioletowe po prostu rewelacyjne

Mało tych kolorków, ale z czasem będzie więcej
Proszę o pomoc w doborze roślin wokół tarasu 19:47, 29 mar 2017

Do góry
Witam wszystkich
Na początku, jestem nowy na forum i to mój pierwszy post ( ale nie ostatni ). Przeglądam forum od dawna, i nie mogę wyjść z podziwu nad ogrodami użytkowników. Dlatego też przygodę z forum zacznę od prośby o pomoc.
Mam do obsadzenia taras i po wielu próbach nie mogę nic sensownego stworzyć. Teraz mam tam głównie floksy i goździki, i jest bardzo płasko, taras jest od południowo-zachodniej strony więc w lecie jest patelnia. Chciałbym wsadzić rośliny które będą wyższe i trochę go przysłonią od lewej strony, bo obok jest droga i wszystko widać, ale jakie, jak stworzyć ciekawą kompozycję. Bardzo proszę pomóżcie.
Jeśli umieściłem wątek nie w tym miejscu co trzeba to z góry przepraszam moderatora
Pozdrawiam
Ogrodowy song 08:17, 28 mar 2017

Do góry
Rumianka napisał(a)
Na zdjęciu bankowo floksy...one mają takie twarde badyle po jesieni, a obok nowiutkie przyrosty... u mnie też takie... Uwielbiam floksy i mam ich całe mnóstwo...

Jakże się cieszę...że to mogą być one miałam ze 4 rodzaje i teraz nie wiem, co zostało.
Dziękuję
Ogrodowy song 22:49, 27 mar 2017

Do góry
Na zdjęciu bankowo floksy...one mają takie twarde badyle po jesieni, a obok nowiutkie przyrosty... u mnie też takie... Uwielbiam floksy i mam ich całe mnóstwo...
Ogród w remoncie 20:22, 27 mar 2017

Do góry
Dziewczyny,ja jednak doszłam do wniosku,że te róże jednak przeładują mi tę rabatę. Wycofuję się z tego pomysłu i myślę dalej nad bylinami

Z tych które mam i mogę podzielić
Jeżówka
Szałwia
Kocimiętka
Bodziszek
Przywrotnik
Pysznogłówka
Miodunki
Brunnera
Goździki sine
Floksy szydlaste
Rozchodniki
Firletka
Ogrodowy song 19:32, 27 mar 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ewa trudno powiedzieć, ale mogą to być floksy U mnie bardziej wiśniowe, ale wiadomo, że różne czynniki mają na to wpływ. Musisz cierpliwie czekać

Tulipany już u Ciebie z głowami to zaraz zakwitną - super

Mirela, nic tylko czekać muszę.
Ogród KasiWB - część II 12:03, 27 mar 2017

Do góry
Ależ kolorowo u ciebie a te floksy biało - fioletowe po prostu rewelacyjne
Borowikowy Zakątek 10:54, 27 mar 2017

Do góry

Wiosna 2017

zaczynają pokazywać się pierwsze hiacynty

rozchodnik

serduszka

no i floksy...

Ogrodowy song 08:41, 27 mar 2017

Do góry
Ewa trudno powiedzieć, ale mogą to być floksy U mnie bardziej wiśniowe, ale wiadomo, że różne czynniki mają na to wpływ. Musisz cierpliwie czekać

Tulipany już u Ciebie z głowami to zaraz zakwitną - super
Ogrodowy song 22:42, 26 mar 2017

Do góry
Czy to są floksy ?? powiedzcie proszę

Ogród Mirelli 22:02, 26 mar 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ewa zastanawiam się czy floksy są wrażliwe na mróz? Może Twoje wymarzły?

Mirela, dzięki, że przejęłaś się moimi floksami..jestem zła, że ich nie widzę. Musze poszperać w fotkach z ub sezonu, może coś mi się rozjaśni, co do ich miejsca. Choć to bardzo wątpliwe..mam je od kilku lat przecież (
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies