Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 22:00, 07 maj 2017

Kasiek napisał(a)
Cieszyc sie gdy wypadna rosliny bo bedzie miejsce na nowe, jakos nie potrafie.
Nie potrafie rowniez sie zamartwiac ze cos wypadlo, chociaz jest mi przykro.
Anka, poltora komandoski ida z cyckiem do przodu. Rownaj krok i nie deptaj mi po kiecce

Tak jest Pani Generał

Moje piwonie też podniosły cycki jak się ochłodziło .. może jeszcze coś z nich będzie.. taka nowa Crazy Daizy... Szalona... mróz położył do ziemi, upał też położył do ziemi...
Ogród jest dopełnieniem innych przeciwności losu.. jak sie wszytko pitoli, to i pogoda wkurza

Taka ma być.... foto z https://www.peonyshop.com/peony-assortment/crazy-daisy
Ależ misz masz będę mieć na piwoniowych rabatach.. kolory, że zęby będą zgrzytać Jak podrosną uporządkuje

Kasiek 22:04, 07 maj 2017

Uuuuu...przy takiej piwonii to i mi cycki opadna...
Bydzie rosla, nie pitol.
Bogdzia 22:17, 07 maj 2017

Madzenka napisał(a)
Pocieszam się, ze jak będzie padać to nie pomrozi

Tez tak myśle i mam nadzieję ze obejrzymy Ani piwonię.
Mala_Mi 22:39, 07 maj 2017

Madzenka napisał(a)
Pocieszam się, ze jak będzie padać to nie pomrozi

U mnie zapowiadają pochmurno jeszcze 10 dni, a jedyny pogodny dzień ma mieć tylko 0 stopni.. reszta to kicha..

Pogubiłam się co wstawiałam z obrazków jak powtarzam to sorki

Te od deszczu te z urosły krzywo...

Mala_Mi 22:42, 07 maj 2017

Bogdzia napisał(a)

Tez tak myśle i mam nadzieję ze obejrzymy Ani piwonię.

Mam kilka nowych i chciałabym je zobaczyć

Rumba

https://pl.pinterest.com/pin/351984527109224622/
sąsiadka Crazy też nie lepsza
Mala_Mi 22:45, 07 maj 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

I tego się trzymajmy!

Nic innego nie robię przez ostatnich kilka lat... i czasami mam już dość

Gdyby nie ogród to już dawno bym się poddała..

To samo telefonem i aparatem.. te hosty nie dały się przymrozkom

Telefonem chyba lepsze

Mala_Mi 22:47, 07 maj 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Aniu, po mistrzowsku skomponowałaś swój ogród, bo mimo niesprzyjającej pogody pięknie się prezentuje. Niezapominajki wyglądają fantastycznie; Aż się buzia śmieje na ich widok. Miłego tygodnia życzę.

Miły nie będzie, ale wystarczy, że go przeżyję..

Mala_Mi 22:49, 07 maj 2017

paniprzyroda napisał(a)
Chociaż do Ciebie zajrzę Ogród da radę, a roślin ogrodnikowi zawsze szkoda. Pogoda każdemu nie dogodzi. Wczorajsze krótkotrwałe słońce przypaliło listki grujecznikowi i tak co roku. A potem lunęło..
Nie wiem, czy już u Ciebie pisałam w nowym wątku.. buziaki zostawiam

Mariola... grujecznik jak nie słońce (co to jest??) to przymrozek... ale jest śliczny.. niech walczy...

Kocham hosty w tej fazie wiosennej... są najpiękniejsze.. muszę coś pomiędzy nie wrzucić na wczesną wiosnę..
ElzbietaFranka 22:51, 07 maj 2017

Witam Aniu ponownie jak juz pisalam bywam u Ciebie bardzo czesto, ale sie nie wpisywalam. Nje wiem sama dlaczego. Lubie ogladac ogrody, tak sie nieraz zagalopuje w watku ze trace poczucie czasu i zapominam o wpisie opinii. Nieraz powtarzam przeglad sby wszytko zapamietac co sie dzieje w danym ogrodzie
Aby mi nic nie umknelo.

Wiec pamietam twoje piekne oczko pelne ryb, oraz hortensje wielgachne. Piekny skalniak przy oczku gdzie floksy i inne kwiaty zacieraja granice.
Masz na rabatach jak to sie mowi mydlo i powidlo, ale wspaniale to wyglada wszystko przemyslane aby ciagle cos kwitlo i cos sie dzialo.

Masz ogrod bardxo piekny i duzy. Jest co robic.

Narzekasz tak jak i my tutaj na Mazowszu na przymrozki, dni deszczowe. Jak z prognoz wynika cala wschodnia i poludniowa Polska to najbardziej cierpia na tych ulewach.
Ja od dwoch dni razem z eMem pompujemy wode aby rosliny szczegolnie tuje sie nie zmarnowaly bo wysokie i chronia od wiatrow.
U mnje co nie na wysokosciach to wszystko stoi w wodzie. Ty juz trawe skosilas a ja nie moge zwykla kosiarka skosic bo mokro.

2013 tez byl taki mokry, ale wtedy na dzialce rosly tylko tuje i brzozy, bylo mi wszystko jedno, teraz to tragedia.

Konczac trzeba sie uzbroic w cierpliwosc.
Masz piekny ogrod bardzo i to bardzo mi sie podoba, bede zagladac jak dotychczas. Pozdrawiam.
Bogdzia 22:51, 07 maj 2017

Mala_Mi napisał(a)

Mam kilka nowych i chciałabym je zobaczyć

Rumba

https://pl.pinterest.com/pin/351984527109224622/
sąsiadka Crazy też nie lepsza

Tez chciałabym zobaczyc u Ciebie , ciekawa ich jestem.