Dzieliłaś kiedyś swoją amsonię z powodzeniem? Dopytuję bo próbowałam kilka razy podzielić bez wykopywania i albo się nie przyjmuje, a jak się raz przyjęły to nie przezimowały.
Nabyłam kilka lat temu takiego klonika. Miejsce ma trudne pomiędzy tujami, ale żyje. Musze go podkarmić bo już się powinien dobrze ukorzenić i wystartować wreszcie. Nie wiem czy mam odmianowy czy formę podstawową, ale i ta u Ciebie zjawiskowe przebarwienia ma
Kwitnienie zaczęły krzewuszki, odmianowe wysokie kukliki, rdesty, rugosa i czosnki. W donicach wciąż kwitną bratki. Wkrótce je zetnę, zasilę pałeczkami i powinny zakwitnąć ponownie.
Dziękuję za słowa wsparcia.
Dzisiaj pierwszy raz od początku maja wyszłam do ogrodu.
Najbardziej kolorowo jest na rabacie frontowej. Orliki zgrały się kolorystycznie z kwitnącymi rodkami i lilakiem. Modernizowałam to miejsce rok temu, kiedy usunęłam z tej rabaty 3 kolumnowe jałowce.
Rosnący u mnie klon ściętolistny to czysty gatunek. Rośnie bezproblemowo od 9 lat. Ma kulistą koronę. Rośnie dosyć szeroko (ok 6 m) i dorasta do około 5-6 metrów. W sezonie liście są soczyście zielone, błyszczące. Pięknie się przebarwia jesienią.
Hej
Wracam z tematem drzew na mojej dużej rabacie frontowej
/ w miejscu gdzieś stoi kostka/
Planowałam dać to śś ale nie jestem do końca przekonana
Czy zależy mi na owocach nie koniecznie