Ja trochę czasu poświęciłam na bodziszki, jestem dociekliwa
Róże zaczynają
chwile kwitnienia róż, wypełniają czas oczekiwania na hortensje bo mój ogród jest głównie hortensjowy
Ubarwiłaś opis ogrodu
Choć jest więcej piękniejszych ogrodów i bardziej zadbanych to bardzo mi miło czytać takie pozytywy. Jest taki jaki wyszedł po kilkunastu latach walk z ugorem. Fajnie, że zachciał przyjąć niektóre byliny, walka była ostra
Zakątek z jasnymi różami, dopiero zaczynają
Niskie szaleją w żurawkach
Chociaż te bodziszki chcą u mnie rosnąć odkrywam ich piękno, funkcjonalność i bezproblemowość.
Zaskoczył mnie łąkowy Splish splash swoim rozmiarem, jest 2 razy wyższy od wspaniałego.
Miałam wielką przyjemnością zwiedzać ten ogród kilka dni temu.
Minęło 6 lat od zdjęć wstawionych przez Ewę. To bardzo fajne porównanie - widać jak ogród ewoluuje i dorasta
PS. Pogodę miałyśmy podobną, ale moim zdaniem taka idealnie pasuje do tego ogrodu.
Lidziu, nie ścinaj kwiatów, niech się wysieje, a u mnie najwięcej jej się wysiało jak wrzuciłam je do kompostu, i na wiosnę kompost rozwiozłam, teraz mam za to karę, maruny wszędzie pełno
Ostatnich kilka dni upłynęło mi wyjątkowo przyjemnie.
Oczy napasłam przecudnymi obrazkami a co najważniejsze w rewelacyjnym towarzystwie.
Postaram się sukcesywnie wstawiać odpowiednią porcję zdjęć, żebyście mogły mi zazdrościć
Ale najpierw zagadka obrazkowa - kogo odwiedziłam (i kto za tą super wycieczką stoi )?
Jeszcze prześwity są ale tam też się zazielenia tylko wolniej. Jeszcze w tym sezonie nawozu nie sypaliśmy. Poczekamy z tydzień. Ostatnie dni to mokre były więc pogoda służyła trawnikowi. Teraz nadchodzą upały