Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ożankowy ogród

Ożankowy ogród

Basieksp 21:38, 13 cze 2026

Grujecznik za rok będzie bardziej przypominał drzewo, narazie wygląda jak krzew. Mimo przymrozku i strat jest gęsty

Ale jaki ładny Jakie ma ładne duże liście, mój ma takie trochę małe, jakby niedawno się rozwinęły, muszę jutro mu się przyjrzeć
Kordina 23:29, 13 cze 2026

Ulinko! Jakoś nie zajarzyłam, że Twój ogród jest ogromny, ile zakątków ciekawych, no, no
Monia81 19:13, 14 cze 2026

Ślicznie kwitnie ten bodziszek wspaniały, widać, że mu u Ciebie dobrze fajny przegląd tych bodziszków Ula zrobiłaś
anabuko1 20:25, 15 cze 2026

Ulinko, Twój ogród to majstersztyk z liści i struktur! Nie ma nudy, jest za to mnóstwo ogrodniczego smaku

Ale masz rękę do rabat! Ta żurawka bordowa z tymi wystrzelonymi pędami kwiatowymi, a za nią ta potężna niebieska hosta. Kontrast koloru i faktury idealny.
Grujecznik już teraz wygląda obiecująco, a za rok będzie prawdziwą ozdobą. I te trawy z czosnkami. Lekkość, ruch, naturalność.
Widać, że mimo przymrozków ogród ma się świetnie. Gęsty, zdrowy, przemyślany w każdym centymetrze. Klasa!
Patrzę i odpoczywam. U Ciebie jest tyle zieleni w tylu odcieniach! Od niebieskości host, przez bordo żurawek, po soczystą zieleń traw.
Alija 21:26, 15 cze 2026

Urszulko, te szersze kadry dopiero pokazują ogród, jaki jest duży i jak fajnie pomyślane są rabaty. Pięknie kwitną piwonie, zaczynają róże, bodziszki cudne, masz tyle odmian, ja już dawno pogubiłam się w tych odmianach.
Gosialuk 17:12, 16 cze 2026

Rozbujały się rośliny. Zaraz braknie ci miejsca na sadzenie. Bodziszek wspaniały i u mnie robi show. Szkoda, że tak krótko.
Ulina 16:30, 17 cze 2026

Kordina napisał(a)
Ulinko! Jakoś nie zajarzyłam, że Twój ogród jest ogromny, ile zakątków ciekawych, no, no

Zbyt ogromny jak dla mnie.
Teraz jakieś szersze kadry da się pokazać, ale wycinkowo bo ogród jest szpalerem tui podzielony na części.

Bodziszek Dreamland, którego Ci dawałam, u mnie pełni zadarniającą rolę.
2 sadzonki
Ulina 16:42, 17 cze 2026

Monia81 napisał(a)
Ślicznie kwitnie ten bodziszek wspaniały, widać, że mu u Ciebie dobrze fajny przegląd tych bodziszków Ula zrobiłaś

Chociaż te bodziszki chcą u mnie rosnąć odkrywam ich piękno, funkcjonalność i bezproblemowość.
Zaskoczył mnie łąkowy Splish splash swoim rozmiarem, jest 2 razy wyższy od wspaniałego.

Ulina 17:00, 17 cze 2026

anabuko1 napisał(a)
Ulinko, Twój ogród to majstersztyk z liści i struktur! Nie ma nudy, jest za to mnóstwo ogrodniczego smaku

Ale masz rękę do rabat! Ta żurawka bordowa z tymi wystrzelonymi pędami kwiatowymi, a za nią ta potężna niebieska hosta. Kontrast koloru i faktury idealny.
Grujecznik już teraz wygląda obiecująco, a za rok będzie prawdziwą ozdobą. I te trawy z czosnkami. Lekkość, ruch, naturalność.
Widać, że mimo przymrozków ogród ma się świetnie. Gęsty, zdrowy, przemyślany w każdym centymetrze. Klasa!
Patrzę i odpoczywam. U Ciebie jest tyle zieleni w tylu odcieniach! Od niebieskości host, przez bordo żurawek, po soczystą zieleń traw.

Ubarwiłaś opis ogrodu
Choć jest więcej piękniejszych ogrodów i bardziej zadbanych to bardzo mi miło czytać takie pozytywy. Jest taki jaki wyszedł po kilkunastu latach walk z ugorem. Fajnie, że zachciał przyjąć niektóre byliny, walka była ostra

Zakątek z jasnymi różami, dopiero zaczynają

Niskie szaleją w żurawkach

Ulina 17:05, 17 cze 2026

Alija napisał(a)
Urszulko, te szersze kadry dopiero pokazują ogród, jaki jest duży i jak fajnie pomyślane są rabaty. Pięknie kwitną piwonie, zaczynają róże, bodziszki cudne, masz tyle odmian, ja już dawno pogubiłam się w tych odmianach.

Ja trochę czasu poświęciłam na bodziszki, jestem dociekliwa
Róże zaczynają
chwile kwitnienia róż, wypełniają czas oczekiwania na hortensje bo mój ogród jest głównie hortensjowy