Lipiec
tylko początkowo błyszczał różami bo zaraz po nich pałeczkę w naszym ogrodzie przejmują liliowce. Dużo nam zakwitło po raz pierwszy, ale to jedne z moich ulubionych roslin w ogrodzie, a już na pewno z roślin lata.
Taki zestaw pomidorów nabyłam. Miałam tylko Polish Giant i Sugar Baby. W tym roku postanowiłam kupić wczesne bo u mnie sezon wegetacyjny jest dość krótki i we wrześniu muszę już zrywać wszystkie zielone.
Magarku! Miło Cię gościć po długiej nieobecności. Przeceniasz moje krokusy, na forum są przepiękne krokusowe rabaty, ale cieszą mnie Twoje słowa. Też już bym chciała robić nowe zdjęcia krokusów (mam nadzieję, że wyrosną).
Moniko! Krokusy pod katalpą rosną już od wielu lat. Miejsce chyba się im podoba, bo raczej nie znikają (czasem się zdarza), a co roku dosadzamy kolejne. Kosimy to miejsce dopiero kiedy ich liście zaczynają żółknąć i tak sobie rosną.
Vita, one teraz tak wyglądają, wypuściły małe rozetki u podstawy kwiatostanu, myślę że zetnę tylko ten kwiatostan i zobaczę jak będzie rósł Co o tym sądzisz?
Dosypało u mnie ostatnio, ale już wszystko się topi, temp plusowe.
Myślę że u Ciebie pod śniegiem też już życie się zaczyna
Cieszę się, że się odezwałaś, smutno było bez Ciebie.
Pewnie podróżowałaś po świecie