To zielone to imperata cylindryczna w czystym gatunku (bezodmianowa). Jeśli chodzi o przyrosty na szerokość, to jest ciut bardziej ekspansywny niż odmiana Red Baron. Rośnie od 4 lat i jeszcze z nią nie walczyłam.
Wiosną startuje bardzo szybko.
kwiecień
Pogrzebałam na nowo przy tej rabatce, która jest na miejscu ziołownika będzie szpalerowo, od najwyższych do najniższych
Jeżówki, potem floks przeplatany rozchodnikiem, następnie bodziszki, a w nóżkach jednoroczne jakieś i jeszcze macierzanka Zdjęcie prześwietlone no i rośliny przesadzane, więc za ładnie to nie wygląda, mam nadzieję, że już w przyszłym sezonie tak
Bogusiu, to dobrze,że ten czas był w domku .Taki odpoczynek.A już na pewno zadbałaś o niego i kulinarnie.
Trzymam kciuki,żeby wszystko było dobrze z tymi badaniami.
Ech te wypadki,, życie, prędkości,pędy, nieuwagi.Wszystkim tak się śpieszy,,i...
Kiedyś też n atej trasie najechaliśmy na wypadek ,ale nie widzieliśmy.Bo już policja była i objazd na Czerniejów i aż na Klesztów.Sporo km trzeba było nadrobić,aby na Dębowy się dostać.
Dynie dla ciebie będą.
Ja robię zupkę - krem na ostro.Taka lepsza.Jak dla nas.
To zabezpieczenia razie jest całkiem ok.Potem tuje porosną i już nie trzeba będzie nic.
U nas też chyba się coś zmieni, deszcze zapowiadają od wtorku
Też mam do zebrania pigwowce i winogrona, na jabłka nie mamy co liczyć, bardzo mało ich w tym roku