Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:52, 01 paź 2017

Do góry
Nie patrzymy na zamszone i zachwaszczone kółko przy grabach
dopiero na zdjęciach widzę jak bardzo zarosło - dzisiaj tam idę skrobać

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:51, 01 paź 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:49, 01 paź 2017

Do góry
Za mną intensywna sobota
Ja wczoraj trochę niedomagająca bo w piątek złapała mnie jelitówka chłopaków
Po przyjeździe od Marty miałam nieciekawą noc, taka umordowana po drodze i niewyspana bo z dziewczynami zarwałysmy 2 noce na pogaduchach , znowu mało spałam bo młodszy miał atrakcje jelitowe
Ja osłabiona bo jeszcze nie doleczona z moimi zatokami, tylko czekałam kiedy mnie wirus złapie.

Brałam przez cały tydzień probiotyki więc na szczęście ominęło mnie siedzenie w łazience hahahahahahaha, ale przyszło mega osłabienie i niewiarygodny ból mięśni .
W piątek tylko czekałam aż J wróci z pracy poszłam spać. Spałam 2 godziny, potem trochę poleżałam i zaraz poszłam spać z powrotem.
Wczoraj już bylo w miarę ok, ale słaba byłam jak nie wiem co
a tu na wczoraj zaplanowane były gminne międzyszkolne zawody sportowe.
Manie przypadł udział w biegu w sztafecie.
Dałam radę ale dziś mam takie zakwasy jakich nie miałam nawet po wiosennych pierwszych pracach w ogrodzie hahahahahahaha.

W ogrodzie mało co zrobiłam, trochę posprzątałam wyrwałam parę chwastów coś tam podcięłam i tylko pobiegałam z aparatem bo J wreszcie skosił trawę.

a po obiedzie zabrałam chłopaków do miasta na zbieranie kasztanów
wyposażeni w wielkie wiklinowe koszyki chodziliśmy 2 godziny i zbieraliśmy kasztany

Ja naprawdę nie umiem odpoczywać
taka natura i już

...uDany ogród 06:37, 01 paź 2017

Do góry
Wczoraj zasypaliśmy wszystkie fugi między cegłami i powierzchnia się ujednoliciła. Podoba mi się coraz bardziej.
W ogrodzie już widać jesień...

...uDany ogród 06:34, 01 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Niesamowity klimat się robi w ogrodzie
Wezwałaś lekarza?

Sylwuś dziękuję za miłe słowo, jak to wszystko zarośnie i wtopi się w otoczenie będzie idealnie jak dla mnie. Teraz tylko czekać
Przyszła pielęgniarka, potrzeba czasu ...

...uDany ogród 06:31, 01 paź 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Danuś ścieżki i zakola naprawdę zacne Wyglądają jakby tu były od zawsze.
Zdrówka dla mamy i dla ciebie wytrwałości.

Basiu własnie tak miału wyglądać ...naturalnie i staro. Ocieplają wizerunek ogrodu i wydobywają głębię zieleni. Mam nadzieję,ze nie przesadzę z ich ilością

Dziękuję!

...uDany ogród 06:29, 01 paź 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Danus to co w tym roku przeszlas wystarczy na jedno zycie
Mamie zdrowka zycze cmok

nie moge sie napatrzec na Twoje ceglane sciezki i pekam z zazdrosci

Izuniu trochę na mnie spadło, ale dzielnie stawiam czoło życiu, chociaż ostatnio dopada mnie depresja .
Dziękuję za życzenia dal Mamy , przekażę
Miło mi bardzo, że podobają Ci się moje ścieżki. Ogród powoli nabiera ogłady

...uDany ogród 06:26, 01 paź 2017

Do góry
Iwonka napisał(a)

Jak pięknie! Jak te ścieżki nabiorą patyny a roślinki trochę je zarosną będzie jak w bajce. Już jest

Iwonko na to włśnie czekam z niecierpliwością, uwielbiam omszałą cegłę, będzie wtedy naturalnie i romantycznie.
Dziękuję!

...uDany ogród 06:25, 01 paź 2017

Do góry
Iwonka napisał(a)
Danusia trzymaj się! Zdrowie najważniejsze. Sił dla Mamy i dla Was! Mój Tata odszedł 1 maja... Ból topię w ogrodzie, kopię w tym roku ze zdwojoną mocą. Praca fizyczna pomaga, ale tylko trochę. Piękne ścieżki u was powstają. Zgapiłam rząd bergenii i wczoraj rozsadziłam swoje. Mam nadzieję, że się przyjmą bo noce zimne i pora już jesienna. Czytając o waszych problemach z budową zastanawiam się dlaczego te wszystkie plany są w naszym kraju tak chore. U mnie w okolicy misz masz na całego. Pomiędzy domami jednorodzinnymi budują np. 3 piętrowy blok, albo wciskają szeregówki na działki tak małe że aż oczy bolą. Ty chcesz mały domek zdudować i co im nie pasuje? Chyba za mały podatek od takiej przestrzeni. Słów brak!

Iwonko masz rację zdrowie najważniejsze. Mama słaba, ale to podobno zupełnie naturalne po takiej interwencji chirurgicznej. Dostaje odżywki na wzmocnienie, może to ją postawi na nogi.
Przykro mi z powodu Twojego Taty, wiem dokładnie co czujesz. Tulę mocno!

Bergenie spokojnie się przyjmą, to żelazne rośliny. Uwielbiam robić z nich obwódki, czy całe placyki.
Ja już nie mam siły do urzędów, nie mam pojęcia kiedy i czy kiedykolwiek przekształcą nam działkę. Póki co robię, bo pokochałam to miejsce...

Jakobstuin - męski ogród (Jistrum NL) 23:59, 30 wrz 2017

Do góry
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 23:37, 30 wrz 2017

Do góry
tulipsy posadzone w dniu dzisiejszym jeszcze tylko czosnki zostały:
tu w powiedzmy rynience z siatki na krety ciekawe czy się srpawdzi (ma ochronić cebulki przed ewentualną nornicą)

a tu do sznurka:

Ukojenie 23:29, 30 wrz 2017

Do góry
zoja napisał(a)
eM robi cos przy kominie to i ja wlazlam na dach

Hahaha dobra jesteś. Mówisz że wykorzstałaś okazję i masz fotki jakby z drona.

Żywopłotki cisowe. 23:22, 30 wrz 2017

Do góry
JoannA napisał(a)
Dalie zawsze u Ciebie podziwiam Haniu i miałam szczęście oglądać je na żywo.
Bardzo piękna kolekcja, a Crazy Lowe cudowna.
Pewnie działasz teraz pełną parą w ogrodzie bo pogoda piękna i w końcu trochę obeschło. Od dwóch dni ściągam darń, poszerzam rabaty, a część roślin wydałam bo na cebulowe miejsca brak. Wszystko w tym roku tak się rozrosło że normalnie busz się zrobił. A jeszcze miejsce na wiosenne zakupy robię bo wiosną jest tyle innych prac.
Andrzej chodzi i się śmieje ze mnie że ciągle coś wymyślam. I ubolewa że taki ładny trawnik likwiduję
Uściski Hanuś

Asiu, mam ściągać też darń i tak wychodzi że w tych miejscach jest najładniejszy trawnik.
Brakuje czasu, jestem tak chytra na wyjście z domu, siedzę na rabatach, wyrwałam chwasty, chcę przesadzić z tyłu poprzecznej rabaty krzewuszkę białą jest to wysoki krzak tylko o metr bo zasłaniają go clematisy.
Dalej jest jaśmin też w inne miejsce pójdzie, ale to zostawię na jeszcze później.

Teraz chcę berberys Admiration 7 szt z długiej rabaty przesadzić na środkową i to już. jeszcze muszę zabrać 5 szt z trawiastej też na środkową. Na trawiatą w to miejsce po berberysie przeniosę juki a na miejsce juk pójdzie krzewuszka.

a kiedy cebulowe? właśnie muszę im przygotować miejsce po berberysach, tam zrobiło sie gęsto bo rozrosły sie jeżówki.
i tak dalej z tym tyraniem wszędzie sama.
Dziś miałam iść na tort urodzinowy 3 letniej wnusi to się nie mogłam wymigać, tak mi szkoda było oderwać się, za piękna pogoda

Daliowo się skończyło, to Asiu przesyłam Ci 'Marie Balard'

i aniołka w skrzydłach żabkę z parasolką

Ptasi gaj 23:21, 30 wrz 2017

Do góry
Jeszcze jeden miskant NN. Kilka razy podzielony.

Berberysyw tym roku obsypane owocami prawie każdy krzak

.

Derenie też się mocno przebarwiają

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 23:09, 30 wrz 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Kilka nędznych fotek z dzisiejszego RODosowania
Gazania...W przyszłym roku posadzę więcej. Bezproblemowa, kwitnie non stop. To coś dla mnie

Też uważam, że gazanie to bezproblemowe, śliczne, w przepięknych zestawieniach kolorystycznych kwiaty. Mają tylko jeden minus - zamykają się w pochmurne dni...
Ptasi gaj 23:09, 30 wrz 2017

Do góry
Dzisiaj trochę popracowałam uprzątnęłam juz przekwitłe rudbekie, i inne rośliny straszące zrobiło się luźno.

Werbena trzyma fason.

Kilka zdjęć Miskanta "Africa" - dla Kasi Pestki i zainteresowanych. Zaczyna żółknąć ale daleko mu do czerwoności jak go pokazują w szkółkach nie w naszym klimacie.

Sezon 2017 u Hanusi 23:07, 30 wrz 2017

Do góry
Chaber już będzie stale w Twoim ogrodzie, nawet jak tylko jedna sadzonka Tobie wykiełkowała. POszukam zdjęcia, kiedyś miałam.

Żywopłotki cisowe. 22:56, 30 wrz 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Haniu zamurowało mnie !!! Ogromna ilość przepięknych dalii Jak Ty sobie dajesz radę z wykopywaniem ich potem ? Ja mam 6 i już trzy wykopałam, żeby zdążyć ze wszystkim [/quote

Aurello dziś myślałam jeszcze szkoda, teraz w słoneczne dni zaczęły rozwijać pąki, zrobiło się gęsto. Wycięłam bukiet różowych pomponikowych do wazonu, bo jak przyjdzie mróz to zetnie wszystko.
Zawsze było mi szkoda wyciąć.
Popatrzyłam dziś też na dzielżany czy nie wyciąć i pomyślałam o przysłowiu
"do Jadwigi na polu ani łodygi"

a to część tylko z ubiegłego roku. zawsze wędruje do piwnicy i w takim stanie stoją, nic nie chowam w kartony.
Wykopię po pierwszych przymrozkach. jak mróz zważy, liście i kwiaty.
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 22:54, 30 wrz 2017

Do góry
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 22:49, 30 wrz 2017

Do góry
A tak ogólnie to dzisiaj był bardzo ładny dzień i trochę w ogrodzie udało się popracować i pooglądać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies