Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:02, 24 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Będzie sporo planów ogrodów stworzonych na te potrzeby (warianty), inspiracji i oczywiście bardzo dużo nowych zdjęć, nigdzie nie pokazywanych, nawet na Ogrodowisku.

Cudowna wiadomość, nie mogę się doczekać i oczywiście książka z autografem koniecznie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:00, 23 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Możesz posadzić trzy jednakowe kuliste drzewa a pod nimi czerwone berberysy jakąś nową, sliczną odmianę i z przodu albo żółte berberysy albo żółtą trzmielinę.

Danusiu, czy tymi trzema drzewkami mogą być wiśnie umbraculifery, czy raczej się nie zmieszcza? Szerokość klombu to 6 metrów, z prawej ograniczony jest latarnią, a z lewej altanką śmietnikową.

Małgosik, anitan ten klomb jest bezpośrednio na zachód, więc drzewka zasłonią tylko zachodzące słońce, a żeby go nie zasłonić, to musiałąbym zrezygnować z żywopłotu, bo zwykłe tuje, czy cisy też go zasłonią. Na nasłonecznienie nie ma więc co patrzeć w tym miejscu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:33, 23 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Będzie sporo planów ogrodów stworzonych na te potrzeby (warianty), inspiracji i oczywiście bardzo dużo nowych zdjęć, nigdzie nie pokazywanych, nawet na Ogrodowisku.

To świetnie, będę się mogła inspirować do woli .
Świetnie, że akurat w marcu będzie dostępna, akurat na nowy sezon . A planuję trochę zmian... Danusiu, ale się cieszę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:09, 23 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ale boska niespodzianka!
Danusiu, czuć było w kościach, że coś fajnego kombinujesz…
Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 19:29, 23 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Są jeszcze jakieś siatki wzmacniające skarpy, możesz ewentualnie coś takiego spróbować.Zdjęcia różnych sposobów

Pani Danusiu,

pooglądam i poczytam - bardzo dziękuję; pocieszeniem jest fakt, że skarpa została usypana ok 6 lat temu, natomiast dopiero tej jesieni obsadzona - nie jest świeżym tworem ale nad jej stabilnością musimy jeszcze popracować

Ogród z łezką II 17:26, 23 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ładnie zaczęłaś Pięknie jest.

Danuś, gdyby nie Ty i Twoje forum...gdzie ja bym była teraz ze swoim ogrodem...

Jeszcze nie skończone...ale czy tu ktoś może powiedzieć, że ma skończone i teraz tylko może leżeć i pachnieć?
Metamorfozy ogrodowe 17:23, 23 lis 2014

Do góry
Kanny, nie, kanny nie pasują do takiego ogrodu, to już lepiej jukki, albo kordyliny australijskie. Albo sucholubne z pustyni, jakieś oliwki. Kanny to bajka z ogrodu egzotycznego

Echeverie, rojniki, eonium, rozchodniki, opuncje.
Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 17:11, 23 lis 2014

Do góry
Są jeszcze jakieś siatki wzmacniające skarpy, możesz ewentualnie coś takiego spróbować.Zdjęcia różnych sposobów
Thuja "Aureospicata" 17:01, 23 lis 2014

Do góry
Tuja nie może rosnąć w cieniu.
Poidełko dla ptaków 17:00, 23 lis 2014

Do góry
Żeliwne są wieczne, poza tym, że mogą zardzewieć, ale można pomalować, albo zostawić. Mam donice żeliwne.Bardzo stare.
Ogród z łezką II 16:56, 23 lis 2014

Do góry
Ładnie zaczęłaś Pięknie jest.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:16, 23 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Najlepiej na grabie nic nie dawaj, jedynie gładką wstążkę.

Też tak myślę - tylko jeszcze nie wiem gdzie on w ogóle będzie Coś wymyślę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:43, 23 lis 2014
Do góry
Gardenarium napisał(a)

Maja jest nagrana..czekam czekam Książka angielska i amerykańska z moim ogrodem jest w Amazonie, szczegóły na I stronie wątku. Inna książka (tym razem moja całkowicie)- niebawem, czyli w marcu

O tej z Twoim ogrodem to wiem, wiem. A co do Twojej - dobrą miałam czujkę! Świetny pomysł, czekam z niecierpliwością.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:51, 23 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Maja jest nagrana..czekam czekam Książka angielska i amerykańska z moim ogrodem jest w Amazonie, szczegóły na I stronie wątku. Inna książka (tym razem moja całkowicie)- niebawem, czyli w marcu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:29, 23 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wspaniale,wspaniale!!!
Hurraaaa..
No nie będę mogła się doczekać tej książki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:19, 23 lis 2014

Do góry
Najlepiej na grabie nic nie dawaj, jedynie gładką wstążkę.
Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 13:14, 23 lis 2014

Do góry
Nie okrywać. Podlać dobrze, wyściółkować korą przekompostowaną, wywalić plastik brezent ze skarpy, aby się nie osuwała zamontować specjalną "kratkę" skarpa jest nieco źle wyprofilowana zbyt wielki "garb" , powinna albo mieć murki, albo łagodniejszy stok, albo szerzej po prostu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:10, 23 lis 2014

Do góry
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 13:02, 23 lis 2014

Do góry
Ktoś pytał o jałowce prawie kuliste, nie mam zdjęcia Gold Star. Oczywiście chodziło o Blue Star. Blue Star też nie mam na poczekaniu zdjęcia. Ale znalazłabym, mam prawie wszystko Oczywiście umiem odróżnić Gold od Blue i wiem jakie to kolory Oczywista pomyłka wyynikająca z ilości postów jakie codziennie ogarniam.
Posta poprawiłam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:59, 23 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Owszem, kończę..

Dla mnie bomba , nie będę się mogła doczekać aż będzie w księgarniach . Pozdrawiam Danusiu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies