Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

MiraR 23:21, 24 lis 2014

Dziękuję Babko za czujnosć i podpowiedź wątku No właśnie o to mi chodziło
MiraR 23:23, 24 lis 2014

Danusiu też dziękuję Znalazłam jeszcze zapomniane cebulki a już nie mam ochoty sadzić pojedynczo bo zimno więc pójdą piętrowo.Te moje cebule to wyskakują jak króliki z kapelusza,co otworzę jakąś szafkę to znajduję jakieś nowe
MiraR 23:30, 24 lis 2014

A czy dowiedziałaś się jaki ptak wyciągał rurki z murarkami z hotelu owadziego? Bo zauważyłam,że u mnie też są do połowy powyciągane Trzeba będzie zabezpieczyć drobną siateczką.Hotelik był przez nas robiony ale za rzadką siatkę założyliśmy.
Gardenarium 09:12, 25 lis 2014

Nie dowiedziałam się jaki ptak, nie zauważyliśmy tego. może kosy? Może sójki, nawet dudka widziałam w Komorowie, ale co do ich potrzeb na rurki - całkiem zielona jestem. U Hani to dzięcioł wyciągał, bo przyuważyła go U mnie domki daleko więc mało tam zaglądam i w dodatku za hortensjami.

Wczoraj wieczorem nieco się zabieliło za sprawą śniegu z deszczem, "czarno" to widziałam, bo ślizgawica się zapowiadała, ale rano już było "normalnie" czyli - zielono Ale mokro.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:13, 25 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Danusiu, u mnie dziś psia pogoda była Zamiast do ogrodu iść róże podsypać, utknęłam na wątkach. Trafiłam także na twój - październik 2013 rok - wielka rewolucja w twoim ogrodzie. A że tegorocznym nabytkiem jestem, to nie jestem z tym wątkiem na bieżąco i się bardzo zdziwiłam, ze w tak doskonałym ogrodzie też do rewolucji dochodzi. A już myślałam, ze lepiej być nie mogło

U mnie cały czas tworzenia ogrodu to same rewolucje i powolne "dojrzewanie" co by się chciało mieć, bo jak wiadomo - nie na wszystko od razu starcza Trzeba uzbierać.

Instagram Ogrodowiska
boguslaw_r_ 14:04, 25 lis 2014

Taką książkę to bym poczytał, czekam do wiosnu.
Buziole.
Milka 14:09, 25 lis 2014

Wczoraj wieczorem nieco się zabieliło za sprawą śniegu z deszczem, "czarno" to widziałam, bo ślizgawica się zapowiadała, ale rano już było "normalnie" czyli - zielono Ale mokro.

I to cieszy, bo lżej żyć, w końcu za bielą nie tęsknimy obie

Danusia, wróciłam do twoich artykułów o carexach, bo piszesz, że dzielić można wiosną i jesienią, akurat dzieliłam w niedzielę, zatem jeśli mrozów nie będzie, powinny poradzić sobie?
I pytanie odnośnie Carex Elata Aurea, końcówki brzydkie, czy wiosną ciąć je? Jakie masz doświadczenie?
Mama nadzieję, że sprawy osobiste idą w dobrym kierunku
Gardenarium 15:23, 25 lis 2014

Carexom wiosną przycinasz te suche końcówki, możesz na ukos, nie będzie tak widać róznicy.

Instagram Ogrodowiska
Milka 15:24, 25 lis 2014

Ale dopiero wiosną? A co z dzieleniem carexów?
agata19762 15:36, 25 lis 2014

Danusiu ja też ustawiam się do kolejki ...
wspaniała wiadomość !!!