Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:40, 20 sie 2017

Do góry
babka napisał(a)

Nie wiem czy tak potrafię obsadzić ładnie jak Ty to opisujesz
Wrzucam lekko poprawiony plan

Wyleciał dziś szmaragd olbrzym

Stary jałwiec z narożnika też - tu jeszcze w połowie niewycięty

Magnolie chcę przesadzić na wysokość okienka do piwnicy

A taki jest mniej więcej widok z ulicy

Wybaczcie te chwasty na przedpłociu ale nie nadążam ich wyrywać :/

Przerzucilam żeby mieć lepszy ogląd sytuacji
Do raju daleko - u Ewy 21:39, 20 sie 2017

Do góry
Joku napisał(a)

Ewa, po prostu wow! Świetnie to wygląda i idealnie wpasowaliście ściankę w ogród. Oczu oderwać nie mogę!
Do raju daleko - u Ewy 21:36, 20 sie 2017

Do góry
Joku napisał(a)
Ściankę z lustrem i cały ogród miałam dzisiaj okazję obejrzeć na własne oczy.
Ewuniu, Krzysiu dziękuję za waszą gościnę i mile spędzony czas. Po raz kolejny spędziłam u was kilka bardzo sympatycznych godzin. Ogród prezentuje się przepięknie. Rośliny dorodne, zadbane, piękne rabaty.
Dziękuję również pozostałym Ogrodomaniakom za wspólnie spędzony czas. Świetnie się z wami wszystkimi czułam.

Jolu, ale jesteś szybka

Bardzo Ci dziękuję za to, że nas odwiedziłaś Bardzo dziękuję za miłe pogaduszki, za miło spędzony czas, za cudowne prezenty i piękne zdjęcia Ja mam bardzo mało zdjęć z tego spotkania Bardzo lubię oglądać zdjęcia mojego ogrodu widziane okiem gościa Dziękuję, że zrobiłaś kilka zdjęć i tak szybko wstawiłaś

Zapraszam na kolejne spotkanie

Dla Ciebie mój hibiskus

Ogród Pieta Oudolfa w Hummelo 21:29, 20 sie 2017

Do góry
Anitka obejrzałam Twoją relację kilka razy i dziękuję za nią.
Dla mnie szczególnie miła bo zobaczyłam jak wyglądał ogród 2 miesiące wcześniej bo własnie kilka dni temu miałam okazję zobaczyć go ponownie.

To było wspaniałe doświadczenie bo patrzyłam na ogród już cit inaczej- robiłam mniej zdjęć i bardziej się delektowałam - fakt inna pora roku jakby lepsza dla tego rodzaju ogrodów.

Później tego samego dnia widziałam realizację Oudolfa w Utrechcie więc dziś jeszcze inaczej patrzę na ten ogród. Tak czy siak żeby było jasne mi się podoba i chętnie ponownie pojadę /nie wszędzie mam chęć powrotu /.

Tym razem byliśmy umówieni na inny dzień niż te otwarte i musieliśmy być o 9-tej rano.
Był piękny dzień, rześko, cisza, spokój tylko my i niewidoczny pracownik

stara część ogrodu - wchodzimy

tym razem bardzo zauważam ostrą bryłę tego tunelu, pozostawiam to bo kolorystyka ogrodu całkowicie mnie pochłania

Co się stało kwiatom ... 21:29, 20 sie 2017

Do góry
Ewa, uwielbiam go , jest bardzo fotogeniczny.

Honey Milk

Do raju daleko - u Ewy 21:27, 20 sie 2017

Do góry
Ewa, efekt super!

Mam jeszcze takie obrazki

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:26, 20 sie 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
tutaj nie piele...nie da sie wejsc

polar bear jest ogromna, wyzsza niz ja

parczelina i kolonik szczepiony- crimsson sentry

ja też bym już chciała nie pieluch z tego powodu
Kasia polarki wyższe od ciebie? Jak je tniesz wiosną?
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:23, 20 sie 2017

Do góry
mira napisał(a)

Właśnie nie wiem co z zieloną cukinią - słyszałam już że tez ktoś miał zieloną i nie było - ciekawe o co chodzi.

Ha ha ha kleome masz maje sadzonki - nie wiem co lubi ale ja też w ub roku miałam lepsze - nie wiem czy woli sucho czy mokro chyba odpowiednio

hmm to teraz nie wiem co z pysznogłówką - podzielić ją trzeba by nie zatraciła się ale nie chciałbym żeby się skarliła - hmm może lepiej wiosną - ktoś wie?

U

Mireczko zbiory zacne, ale zakochałam się w tym koszyczku . A ogród - sama wiesz, dla mnie number one .
Do raju daleko - u Ewy 21:20, 20 sie 2017

Do góry
Ściankę z lustrem i cały ogród miałam dzisiaj okazję obejrzeć na własne oczy.
Ewuniu, Krzysiu dziękuję za waszą gościnę i mile spędzony czas. Po raz kolejny spędziłam u was kilka bardzo sympatycznych godzin. Ogród prezentuje się przepięknie. Rośliny dorodne, zadbane, piękne rabaty.
Dziękuję również pozostałym Ogrodomaniakom za wspólnie spędzony czas. Świetnie się z wami wszystkimi czułam.

Kilka obrazków z ogrodu Ewy i Krzysia

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:19, 20 sie 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Co to za roślinka taka czterolistna w oczku?

Eeee - która? Bo czerwonolistnej nie mam - ta plamka to karaś
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:18, 20 sie 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Cześć Ola widzę,że zaczynają się u Ciebie rewolucje. Masz wąski ten kawałek przed domem, rośliny w żwirku ładnie by wyglądały i rabata nabrałaby delikatności.
Duże tam miałaś iglaki? Ja kamień za 1 tonę z przywózką płaciłam stówę.
Jaką masz dużą działkę?
U mnie w porównaniu z Tobą małe przemiany, wywalam niektóre rośliny, za dużo miejsca mi zajmują, są ekspansywne, a mam inne do posadzenia i będę miała więcej miejsca na rabacie.Jeszcze do zrobienia mamy jeden kącik ale w tym roku już damy sobie spokój.
Pokazuj co się u Ciebie dzieje.

100 z przywózką to jeszcze względnie, jak kupowaliśmy te grube otoczaki kilka lat temu to płaciłam więcej.
Ten szmaragd i jałowiec sięgały okien na pietrze, kolosy.
Remonty, zmiany w ogrodzie to nieustająca praca. Wciąż coś się starzeje, rozrasta, przestaje pasować ... Dziś nie działałam w przedogródku bo by mnie ludzie zjedli ale na podwórku podziałamłam. Niewiele bo co chwila goście od zajęcia odrywali ale udało mi się dokończyć ściąganie kamienia spod lawendy i przesadzenie rozchodników i trawek tak by dopasować do linii lawendy, którą wczoraj zmieniałam.
Nie widać ostatniej lawendy bo tegoroczną wsadziłam, chyba jednak wszystkie pójdą na podmiankę

dosadziłam też różę dla złamania krawędzi lawendowej
Do raju daleko - u Ewy 21:15, 20 sie 2017

Do góry
Dziś odbyło się u mnie spotkanie Ogrodowiczan, więc najpierw wstawię zdjęcia ze spotkania. Ja jestem bardzo zadowolana ze spotkania Bardzo dziękuję za odwiedziny wszystkich moich miłych gości Dziękuję za miłe popołudnie, piękne prezenty i za wesołą atmosferę Pogoda nam dopisała, humory też

Na zdjęciu od lewej - Jurek, mąż Gosi (z Lublina); Mirkaka (Wszystkiego po trochu), Joku (Znowu na wsi), Margo (beaz wątku), ja (Do raju daleko - u Ewy), Andrzej (syn Gosi z Lublina), Gosia (z Lublina - Ogród do kapitalnego remontu), Anusia ( Skandynawia po krzyżacku).

Co się stało kwiatom ... 21:14, 20 sie 2017

Do góry
Ewa
Co się stało kwiatom ... 21:09, 20 sie 2017

Do góry
Mirella napisał(a)
Ewa, Ewuniowy w fazie pąka

... Kiedy czegoś gorąco pragniesz... 21:08, 20 sie 2017

Do góry
Zamknięty wilec

moja ulubiona róża wedding piano

I nowe rabaty z lawendą

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:06, 20 sie 2017

Do góry
monteverde napisał(a)
Tu bardziej widać

Czy za słoneczniczkiem bardziej widać łodygi sadźca?
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:06, 20 sie 2017

Do góry
monteverde napisał(a)
Tu bardziej widać

Czy za słoneczniczkiem bardziej widać łodygi sadźca?
... Kiedy czegoś gorąco pragniesz... 21:05, 20 sie 2017

Do góry
Aniu witaj tutaj i zakładaj szybciutko ogródkowy wątek, będę Ci kibicować, na FM też wciąż zaglądam, tylko nie piszę

Iza fajnie, że ktoś robi Ci takie pachnące prezenciki

Gosiku ja kocham lawendę, pewnie z roku na rok będzie mi jej przybywać w ogrodzie.
Taka tęsknota za Prowansją, która skradła me serce...

Radziu nie dzieje się nic, bo urlopik ( właściwie już po :/), wakacje, teraz mnie czekają zakupy książkowe dla córy do szkoły, może, jeśli zostaną jakieś drobniaki zaliczę szkółkę we wrześniu/ październiku. Plany są, ale zobaczymy, co z tego wyjdzie Na pewno parę thui, traw ozdobnych dla zasłonięcia tych thui ( nie kocham za bardzo tych roślin, ale świetnie zasłaniają), może cis, trzmielina, dereń biały. Coś, by się osłonić i zimą mieć na czym oko zawiesić

To parę fotek teraz:
"widok" z przyszłego tarasu ( trawa trochę zmęczona po wczorajszym wielkim biesiadowaniu)

warzywnik i mini poletko lawendowe:

pyszne, niepryskane pomidorki

Psiak wśród trawy

Przekwitająca anabelka

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:03, 20 sie 2017

Do góry
malkul napisał(a)
U nas dziś ukrop. Nic tylko leżeć. p

Ale gościu wyluzowany ! Też mam brytyjczyka - leniucha.
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:01, 20 sie 2017

Do góry
Tu bardziej widać kwiaty magnolii

i na dobranoc dalia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies