Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 19:03, 16 paź 2017

Do góry
Hej dziewczynki i chłopaki witajcie dziś

Hanusia ,Małgoś Izabelka dziękuję za miłe słowa dekoracje się udały dzięki uprzejmości jednej pani sama mnie zawołała i podarowała cały mój wózek wystroiłam u siebie rozdałam trochę i jeszcze świetlicowe okna także super ucieszona jestem tymi maluchami ...a które Hanusia podobają ci się bo przyznam wszystko dałam na dekorację musiałabym rozpruć i zapestkować-wypestkować

Tu narazie jest ściernisko... 19:02, 16 paź 2017

Do góry
Witajcie Kochani Dzisiaj na bezczela wzięłam sobie urlop w pracy (na żądanie - szefowa była "przeszczęśliwa) ale wiedząc jakie są prognozy pogody postanowiłam porobić trochę w ogrodzie. I tym sposobem udało mi się już prawie uszykować ogród do zimy. Mam nadzieję że to juz ostatnie plewienie w tym sezonie.
Dla niedowiarków pogodowych zdjęcia z dzisiaj. Od rana pracowałam w ogrodzie w bluzce z krótkim rękawem. Lojalnie uprzedzam że będzie dużo fotek bo pogoda była cudna.
Na pierwszy ogień - oczar.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:01, 16 paź 2017

Do góry
Klimat ogrodu to również tworzą również odpowiednio dobrane dodatki, a tych nie brakuje

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:56, 16 paź 2017

Do góry
Nie można wyobrazić sobie "cottage garden" bez dalii...

Ogród z wilkiem zamkn. 18:54, 16 paź 2017

Do góry
Wiecie .......wszystko można skadrować ,tylko ładne uchwycić ,ale ja nie jestem doskonała i pokazuję też wiele niedoróbek i nietrafionych decyzji ,ale myślę ,że po to tu jestem ,żeby udoskonalać i poprawiać mój ogród .....
Poza tym pisałam kilka razy ,że jak się tak styram w ogrodzie ,to jest mi lepiej ( odskocznia ) .....a nikt oprócz Was Kochane tego nie rozumie ......
na dobranoc
Tu też przewiduję zmiany troszkę ......

Zza płota widać dopiero jak krzywo ..... do poprawy

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:54, 16 paź 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
fajnie nasturcja z winobluszczem
Kasiu wyjątkowo w tym roku wykazała się, często trzeba było zwalczć mszyce ale opłaciło się, muszę jeszcze zebrać nasionka, żeby w przyszłym roku był co wysiać

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:53, 16 paź 2017

Do góry
Sylwia pokazała kilka zdjęć, to i ja pokażę ogród sprzed tygodnia. Pięknie wygląda w kolorach jesieni a nam przez miłość do astrów jest szczególnie bliski. Dzięki konsekwentnemu doborowi roślin (astrów, dalii, rudbeckii) , ogród utrzymuje klimat ogrodu wiejskiego (czy jak mówią Anglicy "cottage garden"). Dodatki traw przybliżają go do prerii a dodatki do klimatu polskiej sielskości czy góralszczyzny. Sylwia z Wojtkiem konsekwentnie budują polski cottage garden, który czerpie ze współczesnych ogrodów, jednocześnie pozostając spójnym z otoczeniem.
Ogromny szacunek dla wykonanej pracy i włożonego serca. Za każdym razem gościmy u Was z radością

Ta alanka była idealnym wyborem i staje się znakiem rozpoznawczym ogrodu

Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 18:49, 16 paź 2017

Do góry
Jesienny wianek

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:49, 16 paź 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Moje galtonie już przekwitły. Ale wysadzałam w donice na początku kwietnia w szklarni, i w maju na dwór wystawiłam. Szybciej się zebrały to i szybciej zanikły.

Nasion z nich zbierać nie myślę.
Hania ja też nie będę chciała przechować przez zimę cebule, może mi się uda
Dziś sprawdzałam jak przez lato sprawowała się gloteria, jest żyje, ale nie kwitła i kolorowych bąbek nie będzie, okryję ją na zimę i może w przyszłym roku da pokaz.

kwitnie jeszcze trzykrotka
Migawki z ogródka 18:48, 16 paź 2017

Do góry
Dziś późno z pracy wyszłam i zanim zrobiłam obiad, to było po piątej... Ale godzinkę podziałałam, przesadzona kolejna róża Schneekonigin, posadzona ostatnia krzewuszka, stipy. Dostałam jedną jakąś w gratisów, ma kręcone końcówki, ktoś może wie, co to jest?
Sadziec jeszcze posadziłam, ale normalnie po ciemku.

Kasiu Hessei masz taką, wzrostu podobnego do tamtej.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 18:46, 16 paź 2017
Do góry
anna_t napisał(a)
o takim czymś myslisz?

Anno mogłabys pokazać wiecej wnętrz? plis ...intrygujace to coś pod sufitem jest )) ciekawi mnie co jeszcze moze mnie u ciebie zaskoczyc ...choc ja chyba tez nie jestem z tych co to sa wielbicielami odkrytych belek we własnym domu
Ogród z wilkiem zamkn. 18:43, 16 paź 2017

Do góry
Anitka napisał(a)
Witam się u ciebie Magdo. Będę zaglądać i kibicować poczynaniom ogrodowym. Ale masz cudne widoczki. Mogłabym kilka razy dziennie na tym tarasie kawkę pić

Widoczki i ja dziękujemy cieszę się z odwiedzin
Dziś był tak piękny dzień ,oby jak najdłużej taka jesień
Na kawkę za późno ,ale winko ? Hihi ( marzy mi się )

Dla Ciebie
Ogród z wilkiem zamkn. 18:38, 16 paź 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Fantastyczne masz widoki
Ogród Twój bardzo się zmienia. Doradzać nie będę, ale wypowiadać się co mi się podoba, a co nie to tak W doradzaniu kiepska jestem.

Ja też po przystąpieniu na O chciałam cały ogród zlikwidować i robić na nowo, ale eM nie wyraził zgody. Sztuką jest wydobyć piękno z tego co już jest i udoskonalić

Dziękuję bardzo się cieszę ,że będziesz się wypowiadać ( a tak nawiasem mówiąc L4 ma swoje plusy nadrabiam wątki )
Więc na początek to
Coś zimozielonego na pniu ?

W tle widać profesjonalnie uwiązane umbry zobaczymy po pierwszej wichurze hihihi

Po 4 latach dostrzegłam co mój tablet robi
Dla Ciebie moja różyczka ( oczywiście nazwy nie pamiętam

Ogród w remoncie 18:22, 16 paź 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Nie wiem co to za trawa. Mam dwa typy-amazon mist i forsted curls.

wg mnie FC
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 18:19, 16 paź 2017

Do góry

Jutro ciąg dalszy odchwaszczania. Jeśli pogoda pozwoli. I czas, bo francuski, ale tym razem ją nie jadę tylko inny rodzic
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 18:17, 16 paź 2017

Do góry
Pielę hostowisko

Parę migawek z ogrodu

Sezon 2017 u Hanusi 18:17, 16 paź 2017

Do góry
Dzień dziś ogrodowy. Dokończyłam plac pod warzywnik. Powycinałam jeżówki, i tak już dużo się nasiało. Oj, będą wiosną nowe siewki.

Wywiozłam badziewie na śmietnik. W pełnym słoneczku odpiłam południowa kawusię. Kilka pstryków zrobiłam i zaplanowałam prace na jutro.
I 4 godziny zeszły nie wiadomo kiedy.

Rododendronowy ogród II. 18:15, 16 paź 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)

pieknie i bedzie jeszcze piekniej
jest mokro i drzewa nie traca tak szybko lisci
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 18:12, 16 paź 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies