Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 19:16, 20 sie 2017

Do góry
lipiec

sierpień 2017r

Wąwóz....dziękuję Radku
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:16, 20 sie 2017

Do góry
Witajcie po przerwie ogrodniczej.

Takie upały i susza nie sprzyjały ani pracy w ogrodzie ani zasiadaniu do kompa zwłaszcza że dni były dłuuugie i tylko wieczory dawały oddech.

Ogród podlewałam ile się dało bo deszczówkę mam choć wcale mi się nawet i tego robić nie chciało zwłaszcza, że powyżej 35 st to już nie mam sił.
Na szczęście w tym sezonie był deszcz od czasu do czasu i ociupinkę czasem wspomagał.

Żeby nie wyszło, że narzekam to przecież poza suszą i wszelkimi plagami rośliny jak zawsze zachwycały, pachniało, na nowe czekałam z biciem serca a i coś na ząb udało się wyprodukować.
No i jak na wakacje przystało byłam w kilku ciekawych miejscach gdzie obserwowałam rośliny czy to na łące czy też w nasadzeniach parkowych a i do prywatnych ogródków też zaglądałam.
Byłam też u Margaretkii i jeszcze nie pokazałam fotek z jej pięknych rabat.
Trafiła mi się też wycieczka-bajeczka do ogrodów Holandii z których zapewne będą szersze relacje.

Dość tych opowieści wszak to forum ogrodnicze i tylko fotki się liczą
spróbuję sprostać choć jakieś forumowe wypalenie czuję

mam wielką słabość do dalii

irytuje mnie leżak w ogrodzie - w tym roku jakoś mało używany a teraz zaczyna się czas wytężonej pracy w ogrodzie więc znów zawalidroga

dzielżany szybko przemijają - brak wody a i tak są wytrzymałe

już późne lato bliżej jesieni a róże zakwitają po jednej - to nie był dobry sezon różany

Ranczo Edy 19:14, 20 sie 2017

Do góry
eda napisał(a)

Edzia, wszystko masz takie bujne, dorodne, pięknie kwitnące! Rozchodniki do zjedzenia Ciekawe zakątki, gdzie nie spojrzeć
Buziaki zostawiam!
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:07, 20 sie 2017

Do góry
Udało się złapać trochę promyków słońca.

przedpłocie

Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides 19:07, 20 sie 2017

Do góry
czasami trzeba przyjąć że taki był plan przyrody i spoko
Nawożenie, zasilanie trawnika 19:05, 20 sie 2017

Do góry
Witam prosze o radę co jest nie tak z moim trwanikiem i co robic ??Pani Danusiu pisałam na priv do Pani (nowo posadzony ma miesiąc

pozdrawiam
Moja bajka 19:02, 20 sie 2017

Do góry
ujawniła się ostatnia z 3 różyczek od koleżanki - taka jest, śliczna, kremowa

cudeńko od Miry . Moja pierwsza dalia w życiu i od razu taki mercedes . Poza obłędnym kolorem kwiatów liście ma ciemne, takie czekoladowe
Ranczo Edy 19:02, 20 sie 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
]

Edzia strasznie u ciebie lubię ta rabatę/wąwóz dokladnie nie wiem jakby to określić...

Pozdrawiam serdeczniaście

ooooo wiesz to określenie bardzo mi się podoba
Odpozdrawiam serdeczniaście Radku

Dla Ciebie

kwecień

maj

czerwiec

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:02, 20 sie 2017

Do góry
Rysko, to prawda. Mary Rose to bezproblemowa, pięknie pachnąca róża.

Dobrze też u mnie rośnie błękitna rapsodia i Rose de resht.

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:00, 20 sie 2017

Do góry
Mirella to je bomba, wprawdzie na dożynki zajechały bardziej wypasione bryczki ale skarpetki plus sandały to i owszem były
ok przyznaję jestem czepialski i złośliwy

kolejne kwitnienie

Green Twist znana również pod nazwą 'Green Curls dorasta do 80cm średnicy
Moja glebo terapia 18:58, 20 sie 2017

Do góry
Kurcze nornice u mnie szaleją zeżarły mi dwie trawy tak, że śladu po nich nie zostało podejrzewałam psy, że wykopały ale jak by wykopały to by była dziura no i jakieś resztki a tu nic. Tak ja by ich w ogóle tam nie było.

Dopiero jak przedwczoraj podlewałam i mocniejszym strumieniem polałam w te miejsca to się okazało, że ziemia się zapadła i pokazała się ogromna dziura a raczek korytarz tych choler, resztę zagadki gdzie się trawa podziała była łatwa do odgadnięcia. Już nie wiem czym i jak z nimi walczyć. Lałam w dziury i gnojówkę z czarnego bzu, i wodę z namoczonych petów i nic. Zostało mi jeszcze spróbować wlać im ropy albo nafty Może to je odstraszy

Najbardziej to mi szkoda tej srebrnej kupionej na wiosnę to była jakaś kostrzewa ale inna niż te które mam, taka bardziej wiotka i fonntanowa.

Hakonechloa też się już fajnie od wiosny się zabrała i miałam nadzieję, że na przyszły sezon już ładnie bukszpan będzie w niej wyglądał . Najgorsze to to, że w domu już nie mam z czego uskubać po tą kępkę co miałam dość mocno podzieliłam a ze wsi jak przywiozę to może mi się nie zdążyć do zimy zakorzenić i zmarznie.
a tak zostały mi tylko fotki

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:58, 20 sie 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
W zimie można na te pułki ziarno sypać

Aleś to Cholero świetnie wymyśliła . Jakby tak z plastrów kamieni zrobić to byłaby cudna fontanna .
Ranczo Edy 18:45, 20 sie 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

o tak właśnie myślałam śliczne słoneczko miniaturka dziękuję Hanusia
jestem późno ale się przyturlałam haaa
dorabiałam do słoneczników jeszcze płot haa

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:34, 20 sie 2017

Do góry
W zimie można na te pułki ziarno sypać
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:33, 20 sie 2017

Do góry
rzeczona "rzeźba" wylądowała w lesie, a wierzby po podcięciu

Ogród w skali mikro cz.II 18:31, 20 sie 2017

Do góry
gierczusia napisał(a)

Kasiu zapraszam zawsze serdecznie kawusię Ci zrobić ??
Czaiłaś się ??? Serioo ?? no to cieszę się ,że jesteš oficjalnie ja uwielbiam zaglądać do ogrodów , które mają w nazwie słowa mały lub miejski ...a najlepiej..oba wtedy myślę ,że mamy te same problemy..prywatność w wielkim miešcie i upychanie
Dziękuję też za ciepłe słowa ..i pokaże Ci co zrobiło ogrodowisko z mikro ogrodem moimi ręcami..oczywišcie ale gdyby nie pomoc innych ogrodowiczan , wsparcie , inspiracje i dobre słowa..tego by nie było.... to tak na zachętė do walki

Dziękuję za zaproszenie. Już się czaić nie będę . A ławeczka cudna. W dodatku to bliźniaczka takiej którą ostatnio sfociłam .
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 18:30, 20 sie 2017

Do góry
i robią mi drogę i chodniki - między chodnikiem a ogrodzeniem będę miała miejsce na kolejną rabatkę

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:29, 20 sie 2017

Do góry
Em wczoraj z synusiem przygotowali Babci drewno na zimę, a ja wymyśliłam rzeźbę ogrodową i eM przy jej produkcji piłę spalił czyli czarna seria sprzętowa jednak bo mnie zaczęła szlifierka szwankować.
Moja glebo terapia 18:29, 20 sie 2017

Do góry

Podmiejski ogród Cataliny 18:28, 20 sie 2017

Do góry
Zdjęcie irysów dla Rosy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies