Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 19:22, 02 lis 2017

kwartet napisał(a)
Anula długo u ciebie rośnie ten trzcinnik, bo wielgachny i piękniachny
ja z młodym też przesiaduję(funkcje kwadratowe jedziemy-kiedy to się skończy?)
regenerację szarych komórek przeprowadzam w ogrodzie, co ja w zimie pocznę

Aniu, witam Cię tak noooo.. oficjalnie u mnie. Mam tego trzcinnika drugi rok, a w zasadzie mam dwie sztuki, tylko że ten drugi jakoś zdecydowanie słabiej rośnie.
Funkcje kwadratowe?? O rany nic nie pamiętam, to jeszcze przede mną! Na razie pierwiastki ćwiczę w prawo i w lewo.

Zana 19:29, 02 lis 2017

inka74 napisał(a)
Winobluszczu się pozbyłam. Są ładne odmiany i pięknie to wygląda jesienią ale to roślina do dużych ogrodów.

Nad ruszeniem panny to bym się zastanowiła. Po pierwsze ciężka. Po drugie stara i łatwo uszkodzić. Po trzecie ona na środku u ciebie pasuje.

Wiem, wiem o Twoim potworze.
Jeeezuuu, Iwonka mieszasz mi w głowie! Rozumiem, że jesteś za wycięciem magnolii, ale za pozostawieniem tego kamiennego kręgu? Hmmm, a mnie to właśnie te kamienie denerwują i jak wytnę magnolię to kamienie usunę. No a wtedy Lady musi być tak czy siak ruszona. Nie wiem jak panowie ją tam poprzednio usadowili, ale jakoś dali radę, więc z przeniesieniem pewnie też poradzą. Ale to kiedyś.

Zana 19:31, 02 lis 2017

jolanka napisał(a)
Tez bym panny nie ruszała. Lepiej dac jej piękne otoczenie

Kochana, jeszcze trochę wody w Bugu musi upłynąć, zanim będziemy ostateczne decyzje podejmować

Zana 19:37, 02 lis 2017

MirellaB napisał(a)
Mi się winobluszcz podoba mimo, że jest nie polecany. Jego ekspansywność też mi nie przeszkadza. Tam gdzie chcę go mieć to mam u pilnuję, żeby dalej się nie rozrastał.
Drzewa z nim pięknie wyglądają, natura sama najładniejsze widoki tworzy

Anula co z rzeźbą? Chcesz ją przenieść?

Ja winobluszcze uwielbiam, żeby nie były aż tak ekspansywne to bym pewnie więcej nasadziła. Te drzewa, uwierz mi, wyglądają po prostu bajecznie, nawet latem gdy bluszcz jest całkiem zielony.
A tak chodzi mi po głowie, żeby zlikwidować ten kamienny krąg z rzeźbą na środku, ale rzeźby za żadne skarby się nie pozbędę, o to możesz być spokojna. Po prostu inaczej wtedy bym sobie rabaty poprowadziła i łatwiej by mi było zrobić jej godną oprawę. Ale to tak jak wyżej pisałam najpewniej nie wcześniej niż w sezonie 2019.

Dla Ciebie kolanka Lady

Mirka 20:08, 02 lis 2017

Zana napisał(a)

Ja z pełną świadomością posadziłam trójklapowego, żeby mi dom pokrył zieloną ścianą. Rozrasta się, na razie ku mojej uciesze (przynajmniej na razie). Od strony północnej przebarwił się na żółto:

Jest dużo ładniejszy od piecioklapowego i pierwszy przymrozek go nie ścina w przeciwieństwie do piecioklapowego.
Ps.pięknie się przebarwił☺
Zana 20:19, 02 lis 2017

Mireczko też go bardziej lubię od pięcioklapowego. Mam nadzieję, że jak pojadę w sobotę to jeszcze będzie miał liście, może nawet bardziej kolorowe.

MirellaB 20:41, 02 lis 2017

Anula na kamiennym kręgu stoi rzeźba?
Zana 20:53, 02 lis 2017

Mirelko, tak ona siedzi na tym okrągłym podwyższeniu

MirellaB 21:42, 02 lis 2017

Rozumię Anula ja bym nie ruszała z obawy, że może coś się uszkodzi, a bardzo by było szkoda

Zana 22:38, 02 lis 2017

Mirelko to jeszcze pieśń przyszłości. Pożyjemy, zobaczymy co z tych zamiarów wyjdzie.