W ostatnim czasie postawiliśmy pergolę z daszkiem. Fajnie komponuje się z karmnikiem, tak myślę Posadziłam przy niej, z obu stron, trzmielinę Fortune'a 'Emerald'n'Gold'. Będzie powolutku się po niej pięła. Pergola skrywa kran z wodą i konewki.
Pozostawiam Wam górski kwiatek. Niestety, nie z ogrodu. Próbowałam kilka razy sadzić u siebie szarotki i zawsze po zimie mi wypadały. W sumie nie powinny, a jednak.
Zbyszek masz celne oko i talent do wyszukiwania perełek i znasz się na tym, sądzę że masz rację, podpatrzyłam w necie i jest identyczna jak Heavenly Blue.
Stworzylam tez wywyzszona rabate naokolo czeresni. Dostalam ogromna zurawke od sasiadki i zrobilam z niej 22 sadzonek Mam nadzieje ze sie przyjma. Jest tam tez 70 tulipanow Queen of Night i 70 rozowych (nie pamietam nazwy).
Trawki przyszły.I zawilce. Zaczęłam układanki Ale daję na wstrzymanie, będę szukać w okolicy obornika...O, może na łąki pójdę i pozbieram krowie placki! Nie ma to jak desperacja
Zapomniałam dopisać, poza pięcioma facetami, mieszka ze mną jedna babka, Ryśka ma na imię