Tu stoję na patio pod blaszakiem
W lewym górnym rogu widać donicę i proso, to taki punkt odniesienia. Odległość do huśtawki nie jest tak duża jak się wydaje na innych zdjęciach.
Jak widać na zdjęciu z balkonu, szwagier/ sąsiad ma fotowoltaikę na budynku gospodarczym. Chciałabym takie drzewo, które nie śmieci bardzo mocno i liście będą drobne, lekkie, żeby mu tam nie zalegały.
No ogólnie, chcę zachować dobre stosunki miedzysąsiedzkie i rodzinne
Gosiu, jakoś nie chce mi się wierzyć, że przenoszą ją owady. To jest wirus, który atakuje nie tylko dalie. Gdyby teoria z mszycami była prawdziwa, miałabym zainfekowane 90% roślin w ogrodzie. Dalie w donicach/pojemnikach też miałam, chociaż rzeczywiście wygodniej mi je uprawiać na rabatach. Zobaczymy co przyniesie kolejny sezon, nie ma co się zamartwiać na zapas
O matulu! Ależ masz sokoli wzrok!
Tak, tabliczka została wykonana na zamówienie (w necie). Jest na niej rzeczywiście zdjęcie mojej kochanej Coffee. Tabliczkę sama zaprojektowałam i poprosiłam tylko o jej wykonanie. Jeśli chcesz, mogę wysłać Ci w pw link. Ta drukarnia również sama robi projekty, wystarczy wysłać zdjęcie pupila i tekst, jaki chcesz na tabliczce zamieścić. Nie pamiętam, ile płaciłam, ale niedużo, chyba ok. 20-30 zł plus przesyłka.
Wykonanie bez zarzutu, jestem zadowolona. Tabliczka wisi na furtce ponad rok i nie widać na niej żadnych uszkodzeń typu wyblaknięte kolory (a wali na nią słońce przez cały dzień, bo to strona pd).
Ja właśnie teraz dopiero zaczęłam się zastanawiam jakie odmiany bym chciała. Na pewno zostaje ze mną Faworyt i żółty gruszkowy ale w mniejszej ilości i z karłowatych Maskotka. Szukam jakis karłowatych koktajlowych i coś wysokiego w ciemnym kolorze.
Muszelka, przepraszam za może dziwne pytanie. Zobaczyłam na jednym z twoich zdjęć, na furtce tabliczkę z ostrzeżeniem przed psem. Czy dobrze widzę że jest na niej fota Twojego psiaka? Słyszałam że można gdzieś takie tabliczki zrobić. Zamawiałaś gdzies u siebie, czy może w necie?
Marchew jest rośliną dwuletnią. Kwitnie na drugi ro od wysiania.
Uwielbiam wszystkie takie delikatne kwiatostany.
Staram się, żeby były w ogrodzie przez cały prawie sezon. Sieje się sama