Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wśród brzóz i dębów 19:43, 05 paź 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piękna ta sosenka, jeszcze duzo masz kawiatów Basiu Pozdrawiam

Danusiu, rzeczywiście niektóre kwiaty się nie poddają.
Ogród z widokiem na jezioro 19:35, 05 paź 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Dziś po raz pierwszy w tym roku byłam nad jeziorem

Dzięki Tobie, też po raz pierwszy byłam nad Twoim jeziorem! Było cudnie, tylko czemu tak wieje? Pozdrawiam.
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:35, 05 paź 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ładnie Ci to wrzosowisko wyszło i trzymam kciuki by rosło, u mnie dodaje drobnej kory iglastej, jest tez specjalna ziemia do wrzosów, a na zimę okryj igliwiem i zobaczysz, że przeżyją Pozdrawiam
Dziękuję za pochwałę Mam zamiar przynieść kory z lasu i ją mocno rozdrobnić, nie pomyślałam o igliwiu na wierzch. Dobrze, że mi to podpowiedziałaś.

Wśród brzóz i dębów 19:29, 05 paź 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
U Ciebie kawał ogrodu, nawet swój lasek brzozowy masz. też bym tak chciała.

Dorotko, trudno to nazwać laskiem, to tylko dwa rzędy brzóz. Martwię się o nie, bo zauważyłam, że z roku narok wyglądają coraz marniej. Jeszcze trzy lata temu to była potężna, zielona ściana, a teraz mam wrażenie, że pomału usychają. Upalne i suche lata z pewnością im nie służą, bo brzozy potrzebują dużo wody, zwłaszcza w takim zagęszczeniu. Te kwietniowe, katastrofalne u nas opady śniegu też je tochę zmasakrowały i połamały wiele gałęzi. Jedna w lasku w ogóle była powalona i wyrwana z korzeniąmi. Jak tak dalej pójdzie to niedługo ta brzozowa alejka będzie bardziej szpecić niż zdobić. Myślę o tym z bólem serca.

Sezon 2017 u Hanusi 19:27, 05 paź 2017

Do góry
Jolu,
Ostatni kwartał tegoroczny
przywitał nas chłodem mrocznym,
deszczu napędził, nastrącał żołędzi,
żurawi i gęsi za morza wypędził!

Lecz mam nadzieję, że jak teraz
wszystko ze swych chmur wyleje,
to nie raz w kolejne tygodnie,
założymy jeszcze krótkie spodnie!

Że co? Że marzenie, a jeśli tak to co?
Marzenie mieć, to nie jest samo zło,
nawet jak realizacja przesunie do lata
ważne by złe myśli dobrymi przeplatać.

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:27, 05 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Uwielbiam te Twoje ptaszki, zawsze mi się z tobą kojarzą
Fajnie wyszły te mozaiki i chyba nie fugowane nawet ładniej wyglądają....
Ptaszków u mnie dużo to i na zdjęciach często się pokazują Cieszy mnie to, że podobają Ci się moje mozaiki.

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:19, 05 paź 2017

Do góry
Nallar napisał(a)

Jaka soczysta zieleń, trawnik po deszczach odżył.
Wrzosy mnie tez nie lubią, już dawno z nich zrezygnowałam.
Trawnik ładnie się zregenerował po suszy. Szkoda że w lecie nie robi ładnego tła dla rabatek. Z tymi wrzosami to ciężka sprawa, ale nie poddaję się.

Ogrodowe kreacje 19:16, 05 paź 2017

Do góry
Wczorajszy spacer w poszukiwaniu jesieni

Z ogródka na wsi 19:13, 05 paź 2017

Do góry
eda napisał(a)
Radziu leje to ja latam haa witaj życzonka na Dzień Chopaków są u mnie teraz to już spóźnione ale to nic

Fajnego minionego Dnia Chłopaka Radziu !!!

Dzięki za pamięć Edzia Buziak i dla ciebie
Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:09, 05 paź 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

to chyba tak z kazda roslina jest ..rehabilituje sie jak tylko solinie zagrozisz eksmisja
Takie strachy nie zawsze działają, mam glicynię, której już z 5 lat obiecuję, że ją wywalę jak nie zakwitnie na wiosnę. I co? ona nie kwitnie ja jej nie wywalam, bo liczę na to, że kiedyś w końcu zakwitnie.

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 18:58, 05 paź 2017

Do góry

Piękną hostę dojrzałam za zawilcem, nietknięta przez ślimaki Jak to robisz że nie masz ślimaków?
Kasiu, zawilce przepiękne masz, a ja się wszystkich zawilców pozbyłam, bo mnie Toszka przestraszyła że roznoszą czarną plamistość na róże
Teraz oglądam takie cuda u innych

Ja na ten weekend też się szykuję z sadzeniem czosnków jadalnych
Ogród z koniczynką 18:51, 05 paź 2017

Do góry
Rumianka napisał(a)
Miałam nic nie robić i odpoczywać, ale wrzosy rozrosły się od ubiegłego roku i nie mogłam patrzeć jak włażą na tawułę japońską...więc poszerzyłam rabatę...było tak...

a jest teraz szerzej...wrzosy przesadzone...
Też czasem tak sobie dorabiam rabatkę. Karmnik dla ptaszków bardzo ładny, gdyby dało się go napompować jak balon byłaby fajna altanka.
Ukojenie 18:51, 05 paź 2017

Do góry
W ogrodku nie dzialam ale jedno warzywko zdobyte
-kalafior
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:43, 05 paź 2017

Do góry
AgataP napisał(a)
Gruszko masz tych drzew co niemiara - tyle klonów, oczar i miłorząb, no i Adirondack Jak policzę swoje to chyba mi ich tyle nie wyjdzie, a mam z 1800 m samego ogrodu Nie wiem jak to mieścicie...
Ale zazdrośnie patrzę na niektóre.... piękne Ci one wszystkie...

Oczary zaliczam do krzewów. Poza brzozami wszystkie pozostałe drzewka to tzw.egzemplarze średniorosnące. W porywach osiągną 5-8 metrów. Nie mam zapożyczonego krajobrazu. Muszę sama tworzyć najwyższe piętro, bo inaczej ogród byłby za płaski. Dodatkowo wszystkie okoliczne domy to piętrówki. Niekomfortowo się czuję na patelni.
Większość drzewek wplotłam w nieformowany żywopłot. Jako tło.

Wśród brzóz i dębów 18:35, 05 paź 2017

Do góry
marba napisał(a)
Mam taką szczepioną na pniu sosenkę. Latem jest zielona, a jesienią przebarwia się na żółto. Im zimniej, tym żółć intensywniejsza.

Ale cudo!
Dobrze, że rozszyfrowałyście kto zacz - kupię!
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:30, 05 paź 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Faktycznie hortensjowo, a one nadrabaiją wiosenne opóźnienie, na dodatek wydaje mi się, że za płotem też rosną i w pewnym momencie podwajają widok

Chyba nie wszystkie bodziszki się przebarwiają. Mam białego, chyba go wywalę, słabo kwitnie i tydzień temu cały usechł

Dla hortensji to był dobry rok. One lubią dużo wilgoci. Nigdy nie miałam ich w tak dobrej formie.
A bodziszek powinien się przebarwić, bo kupowałam go w październiku zeszłego roku w właśnie ze względu na kolor liści. Kwiaty w ogóle mnie nie interesowały. Kiedyś z powodu jesiennych przebarwień sprowadziłam na działkę tego dzikiego, polnego bodziszka.
A ten zaczyna

Sezon 2017 u Hanusi 18:29, 05 paź 2017

Do góry
Aniu, Dzięki za energię i wsparcie.
Mam nadzieję, że mi też tak zakwitną jak na Twoim zdjęciu. Posadzę w duże butle, bo już nornice grasują jak wściekłe. Jakiś stwór na nie poluje na moim odludziu, ale w taką pogodę to nie widać kto zacz. Wiosną przychodził taki burasek, to może i teraz łazi jak mnie nie ma.

Ogólnie nie jestem zasmucona, może bardziej niezadowolona z pogody, bo trochę planów jednak miałam poza domem.

Wiciokrzewy jeszcze kwitną, ale chyba dlatego, że je podcinałam latem.

Ogródkowe rewolucje 18:28, 05 paź 2017

Do góry
Marto, Magdo dzięki, staram się by chwastów było jak najmniej.

Lusi mam nadzieję, że wiosną po nim śladu nie będzie. Na grzyba niestety nie popryskałam, bo u mnie cały czas pada

Kupiłam derenia ivory halo i posadziłam go w rogu działki. Wiosną go przytnę krótko i mam nadzieję, że ładnie się rozkrzewi.

Teraz jak widzę to zdjęcie to zastanawiam się, czy tą jedną choinę nie przesadzić za derenia. Choina, dereń i dwie choiny. Bedzie też więcej miejsca między nimi.

I miłorząb

Przyszła też mata, może w sobotę nie będzie padać i uda się ją założyć.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:21, 05 paź 2017

Do góry
yolka napisał(a)
W Ciechocinku nie była, mogę dorzucić tam beretem a nie byłam
to tak jak ja, muszę mieć gości żeby tam się wybrać

Sezon 2017 u Hanusi 18:19, 05 paź 2017

Do góry
Wróci lato za rok!!!
Nie smutaj Haniu, przeganiaj nostalgię.
Zostawiam Ci trochę wiosennej energii

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies