Ja bym gęściej tej irgi nie sądziła. Z mojego doświadczenia wiem, że szybko zarośnie Ci tą skarpę. Ona tylko tak niepozornie wygląda a jak się rozszaleje to trudno ją zatrzymać Miałam irgę na skarpie tarasu, wiem o czym piszę
Witam Was zainspirowana Ogrodowiskiem zmieniam ogród - powoli małymi kroczkami było tak
po zmianach
I mam pytanie bo skończyła się wena czym najlepiej tym wypadku pokryć wolną powierzchnie?. Za radą Danusi nie daję włókniny ale z drugiej strony plewić (a dodam że to pierwsza część ogrodu)jest dość kłopotliwe. Jest to stanowisko cieniste i pół cieniste wcześniej zarośnięte trawą. Miedzy bukszpanami będą czosnki i tulipany. Nie biorę pod uwagę kimania bo już jest wydaje mi się że dzielenie powierzchni grysem spowoduje chaos. Tak więc podostaje trawa jak dawniej, kora lub rośliny zadarniające i tu pytanie do specjalistów jakie by pasowały?. Na początku chciałam barwinka ale wyczytałam ze Danusia nie poleca bo jest ładny na chwile.
niestety 3 cyprysy kupione w centrum ogrodniczym uschły.
proszę Was o pomoc co posadzic w to miejsce. myslalem o sosnie na pniu (odmiana wintergold) ewentualnie cos innego co dostanę w szkółkach. stanowisko pełne słońce od 6 rano do 18. znalazłem sosny w szkółce ale mają od spodu i gdzie niegdzie suche igliwie i nie wiem czy się przyjmą zdjęcie 2
bardzo proszę o podpowiedzi
z piątku na sobotę przez Gdańsk przeszła nawałnica, na szczęście u mnie na działce szkód wielkich nie było ( przewrócone doniczki z pomidorami i innymi kwiatami i złamany jeden słonecznik). Niestety wiele ludzi i domów ucierpiało - ŻYWIOŁ JEST BEZLITOSNY.
kilka fotek z mojej działki
Tak Ewuniu, dotarły i już posadzone
Sadzonki zdrowe, dobrze ukorzenione i co najważniejsze solidnie zapakowane.
Moja siostra zamawiała hortensje, tragedia, karton z zaznaczeniem gdzie dół a gdzie góra a w środku rośliny na przemian
W takich sytuacjach szczególnie mocno się to odczuwa. Słonko - pamiętaj że nie wolno Ci się denerwować. Oszczędzaj nerwy na poważniejsze hryje. Proszę Cię - nie przejmuj się duperelami. Bo to duperele w stosunku do zdrowia. Kasiunia ukorzeniła Ci dwie krzewuszki jakich jeszcze nie masz (chyba)
o, taka
pomimi tego, że mamy już oczko z prawdziwego zdarzenia, to nadal bardzo lubię swoje mikro oczka. To jest wyjątkowe - w cudnej, starej umywalce od Słomci
Jola miała wczoraj niezły ubaw - o którą roślinkę nie spytała to prawie każda od kogoś z Ogrodowiska
to oczko w balii przy mikroaltance