W ramach odpoczynku od pracy stworzyłam coś takiego: aktualny plan nasadzen-jutro spróbuję wyspać w to jakieś rabaty-nie wiem kompletnie w jakie linie iść, jak pisałam kiedyś wcześniej chciałabym zminimalizować obecna powierzchnię "trawnika"-wszystko poza ścieżkami o opisanymi roślinami na rzecz rabat i zakątków. Szału nie ma jeśli chodzi o miejsce działka ma 30x40 m mniej więcej, orientacja rysunku zgodna z kierunkami (N u góry, S na dole)
Zobaczymy,żwiru już bym tam nie chciała. I tak jest go już duuuużo . Nie sądzę żebym szybko te plany zrealizowała,póki co i tak jest trawa i może na razie te płyty w trawniku położę
Zapytałem ponieważ na opakowaniu nawozu Florovit jest napisane żeby powtórzyć, ale stosuję się do Pani rad.
Odkąd posialiśmy trawę to doszło dużo obowiązków i zmartwień. O ile takie obowiązki jak koszenie, nawożenie nie sprawiają problemów to co chwilę niestety dzieje się z nim coś niepożądanego.
Teraz pojawiły nam się takie "puste miejsca", bez trawy a jestem prawie pewien, że wcześniej trawa tam rosła (albo mi się wydawało). Dosiać teraz w każde takie miejsce trawę czy może poczekać do wiosny, a może po rozsypaniu nawozu dodatkowo się ona rozrośnie?
Tak to wygląda ( nawozem proszę się nie przejmować bo go wysypałem i zrobiłem zdjęcie, a później podlałem)
Wklejam tez zdjęcie całego trawnika, żeby pokazać jak to wygląda z większej odległości.
Patrząc na zdjęcia wydaje mi się on wgl jakoś taki mało zielony nie jest taki soczysty i rośnie w sumie tak sobie. Zakładałem dwa tygodnie temu trawnik w innych miejscach i tam ta nowa trawa jest mega zielona.
Irys Orliki posadziłam na skalniaku , koło nich są dzbanki, za nimi schodki.
Jeszcze pokażę orliki, ten kwitł na gołych łodygach, liście zostały zjedzone ale nie wiem przez co , bo nic nie widziałam.
Na trzecim zdjęciu juz same łodygi widać i tam za drzewkiem jakiś niebieski kwitł.
Ja aż tak bardzo nie przywiązuje wagi do nazw ważne że ładna i podoba się.Może do Hortensjady wpadnij i zapytaj ona ma tyle różnych odmian hortensji.A tymczasem moje Wanilki.
Irysbardzo jest miłe co co mi piszesz, cieszę się niesamowicie
Zdjęcia wklejaj u mnie, bardzo Cie proszę, chętna jestem na oglądanie. A juz widac piękne kompozycje ze stipą i rozchodnikami, podoba mi się ta Twoja rabata
A wiem, że masz więcej roślin to jak tylko masz ochotę to pokazuj
Co do orlika to wklejam aktualne zdjęcie,one żyją , bo odbijały po każdym ataku. Orliki zjedzone nie tylko u mnie w tym roku, uwierz mi.
Ja kupiłam jeszcze blu double i white double. Kwitł mi różowo biały, taki miałaś kolor? To będzie od Ciebie.
Do Skierniewic chętnie na takie święto bym sie przejechała, no ale zostanę przy lokalnych CO.
Jesteś na O. od 6 lat, myślę że byś mi jeszcze pokazała jak się robi rabaty Ja nie mam doświadczenia takiego profesjonalnego powiedzmy, błędy widać.
Dalie oczywiście z chęcią dla Ciebie zarezerwuję
I jak póżniej wykorzystujesz tę cukinie w przecierze ? Do jakich dań?