Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Iwk4 23:18, 29 wrz 2017

Rok temu trawkom zrobiłam kopczyki, jak różom. Wszystkie wyszły. Może te młode trzeba tak ochronić?

Aniu, hortensje przy pergoli super wyglądają.
06:38, 30 wrz 2017
Makao_J napisał(a)
Mała rabata skończona.
Kule bukszpanowe i The Beatles - podzielony na drobiazgi i słabo go widać

Z bliska

to tez jest fajne trawki sie rozrosna i bedzie super eszcze krokusów nawciskaj i tulipanów ..wiosna beda cie bardzo cieszyc

PS. boje sie o twoje jeżowki ...ja nie mam odwagi ich teraz przesadzac...robie to wiosna jak juz zagrozenie wygnicia z uwagi na wieksza ilośc wody w gruncie minie

mamuska1980 08:51, 30 wrz 2017

Ta mała kulkowa rabata fajnie ci wyszła
Róże jeszcze oko cieszą
Pozostałe widoki też superaśne
mamuska1980 08:56, 30 wrz 2017

eee_taam napisał(a)

to tez jest fajne trawki sie rozrosna i bedzie super eszcze krokusów nawciskaj i tulipanów ..wiosna beda cie bardzo cieszyc

PS. boje sie o twoje jeżowki ...ja nie mam odwagi ich teraz przesadzac...robie to wiosna jak juz zagrozenie wygnicia z uwagi na wieksza ilośc wody w gruncie minie

Pomysł z krokusami mi się spodobał chyba w następnym roku dosadzę u siebie krokusiki przy Beatlesach

Z jeżówkami też słyszałam, że wiosną dopiero, swoich bojam się ruszyć bo mi nie leżą tam gdzie je wsadziłam .

Trzymam kciuki za twoje jeżóweczki, żeby wiosną wystartowały
Makao_J 09:02, 30 wrz 2017

Toście mnie nastraszyły z tymi jeżówkami. Mam nadzieję że się uda ale stracha będę miała niezłego.
Makao_J 09:03, 30 wrz 2017

Iwk4 napisał(a)
Rok temu trawkom zrobiłam kopczyki, jak różom. Wszystkie wyszły. Może te młode trzeba tak ochronić?

Aniu, hortensje przy pergoli super wyglądają.

Postaram się je przykopczykować na wszelki wypadek.
AngelikaX 10:10, 30 wrz 2017

A jednak w tym roku ruszyłaś ze zmianami, jak kojarzę na wiosnę chciałaś... ale co... super - co z głowy to z myśli ufff
Makao_J 13:59, 30 wrz 2017

No zdecydowałam się zrobić to teraz. Wiosną nim przymrozki puszczą i będzie bezpiecznie dla roślin to już koniec maja będzie a 13 maja mam komunię syna. Więc będzie ogród gotowy. Jedynie azalie dokupię.
MirellaB 15:18, 30 wrz 2017

Makao_J napisał(a)
Jaśminowiec nabiera fajnych barw jesiennych. Myślę że obok wsadzę kolumnowe berberysy to będzie ładnie kontrastowało jesienią
Jak myślicie?

Miałam tak samo posadzonego derenia i jaśminowca. Wielkie u mnie porosły, a im częściej były cięte tym bardziej się rozrastały. Oba latem usunęłam.
MirellaB 15:21, 30 wrz 2017

Fajna ta mała rabata. Tak sobie myślę, że The Beatles nie będą się odznaczały na tle bukszpanowów i rabaty wysypanej korą. Kamyczków pewnie nie chcesz?