Basiu, rudbekie , malwy, goździki kamienne wysiej jeszcze teraz do gruntu.Tylko oznacz miejsce.
Inne już na wiosnę też do gruntu.Żadnych doniczek w domu nie trzeba.
Oj, mi też tego czasu brakuje.
Kosmosy, mam tylko takie
I rozchodników muszę dokupić.Bo mam tylko jeden ten jedyny ;(
Ale to już na wiosnę.
A już myślałam,że zakończyłam kupowanie roślin do ogrodu
Tojad mordownik Teraz przeczytałam, że ma takie określenie, jeszcze hortki zamorduje i nie będziesz musiała przesadzać A tak na serio widzę,że masz srebrne świerki. Tnij je na wiosnę bo szybko robią się z nich krzaczory. Ja przegapiłam temat, kilka lat nic nie robiłam, fajnie wyglądały i nagle zrobiły się brzydkie. Jeśli już teraz będziesz im przycinać przyrosty będą na prawdę fajne. Najgorsze jak rosną i zaczynają gubić igły w środku. Ta przestrzeń tak szybko się powiększa, że nieprzycinany i niezagęszczany wierzch nie jest w stanie ukryć tego strasznego wnętrza. Ależ horrorowaty wpis mi wyszedł
Dziś J skosi trawnik - dalej pożyczamy kosiarkę od sąsiada
naszą łaskawie po 1,5 miesiąca otworzyli i teraz kolejne 2 tygodnie czekają na części - masakra jakaś - i może wreszcie zrobię jakieś ogólne zdjęcia
to tez jest fajne trawki sie rozrosna i bedzie super eszcze krokusów nawciskaj i tulipanów ..wiosna beda cie bardzo cieszyc
PS. boje sie o twoje jeżowki ...ja nie mam odwagi ich teraz przesadzac...robie to wiosna jak juz zagrozenie wygnicia z uwagi na wieksza ilośc wody w gruncie minie
Joanna opryskaj polysetem nie zaszkodxi a moze pomoc. Nie wiem co to za robaki i gasienice.
Najlepiej jakbys zapytała Mazana na watku choroby i szkodniki ligustra bylam tam przed chwila.
'Polka' należy do anemonowych, a w ogóle to jeszcze jest seria Star i do niej zliczają się Jelow Star i pojedyncze główki z żółtym, cytrynowym i morelowym kol.
Iwonka kwitną czyli odżyły nowo zakupione i sadzone w sierpniu.
Moje stare karpy poszły w stan spoczynku.
Dziś zobaczyłam jeden kwiatek zaczął się rozwijać,
myślę jak dłużej byłoby ciepło to by ruszyły jeszcze.oczywiście mówię o starych.